Artikel top billede

Kun disse kæder får Surface Pro på hylden

Microsoft skuffer forhandlere og distributører, som har sat næsen op efter at få Microsoft-tabletten Surface Pro på hylderne.

Den 30. maj slipper Microsoft erhvervsmodellen af Windows tablet-pc'en Surface løs på det danske marked. Men endnu en gang må erhvervsforhandlere kigge i vejviseren efter adgang til at sælge Surface til deres kunder.

For ligesom ved lanceringen af Surface RT-modellen i februar har Microsoft igen valgt kun at satse på at sælge den mere avancerede Surface Pro-model gennem retailkæder som Computercity, Expert og FONA. Den nye Surface-model kan dog også købes online i Microsoft Store.

Ifølge divisionsdirektør Martin Thorning Hansen arbejder Microsoft på at få Surface Pro ud gennem flere retail-forhandlere. Derimod har det lange udsigter, før Microsoft vil gøre Surface Pro bredt tilgængelig for forhandlere gennem distributører.

"For at have en direkte aftale med Microsoft kræver det, at man ligesom vil det som forhandler. Der er mange af de her små forhandlere, som ikke vil det her. Vi stiller jo nogle krav til, hvordan man ligesom skal have sin butik, levering frem og tilbage og hele håndteringen af alle vores produkter. Dem vi snakker med nu er større retailere, og så kigger vi selvfølgelig hele tiden på, om vores distributionsmodel kan blive bredere," siger Martin Thorning Hansen.

Han vil dog ikke løfte sløret for, hvilke distributører Microsoft har i kikkerten, eller hvornår Surface Pro bliver tilgængelig for hele Microsofts partnerkanal.

Surface Pro kommer på markedet i to varianter med henholdsvis 64 og 128 GB lagerplads. Den vejledende udsalgspris er 6.799 og 7.499,- kroner.

Læs mere:
Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface
Utilfredse forhandlere: Vi kan sælge Surface bedre end Fona
Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering
Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.