Dansk firma lavede fejl - alligevel meldt til politiet for spam

Sendte 29 emails efter modtageren havde afmeldt. "Det var en fejl".

29 mails får nu Forbrugerombudsmanden til at melde en virksomhed til politiet.

Det kan virke som et mindre antal. Men samtlige 29 mails er sendt til den samme modtager, som desuden allerede havde frabedt sig at modtage e-post fra firmaet.

Det har fået ham til at klage til ombudsmanden, og sagen er nu endt med en politianmeldelse for overtrædelse af markedsføringslovens §6. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Der er tale om uønsket reklamepost for det specifikke firma, som ifølge Forbrugerombudsmanden er en reklamevirksomhed hjemmehørende på Sjælland.

Standardbøder
Forbrugeren accepterede i 2010 at modtage reklame fra virksomheden men fortrød kort efter - og tilbagetrak derfor sin accept. 

Fra slutningen af december 2012 og halvanden måned frem dukkede der alligevel i alt 29 reklame-mails op i hans indbakke, hvilket han flere gange har gjort Forbrugerombudsmanden opmærksom på. Der er ikke registreret klager fra andre modtagere.

Virksomheden har forsøgt at undskylde sig med, at det var en fejl, at de pågældende beskeder er sendt. Men det argument fritager sandsynligvis ikke firmaet for bøde, der tidligere har ligget på 100 kroner per udsendt mail - og en minimumsbøde på 10.000 kroner.

I markedsføringslovens § 6 står der, at en "erhvervsdrivende ikke må rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post (dvs. f.eks. e-mail eller sms) med henblik på afsætning af varer eller tjenesteydelser, medmindre modtageren forinden har samtykket til at modtage den pågældende markedsføring". Og at det er ulovligt at sende e-mails indeholdende markedsføring til en person, som har tilbagekaldt et tidligere meddelt samtykke.

Forbrugerombudsmanden opfordrer alle, der modtager dansk eller udenlands spam, om at sende en kopi til de to spampostkasser: dansk@spamklage.dk eller int@spamklage.dk. Her modtager Forbrugerombudsmanden mellem 1.000 og 2.000 henvendelser hver måned.

LÆS OGSÅ:

Nu bliver det nemmere at straffe spammere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.