Artikel top billede

Dansk firma lavede fejl - alligevel meldt til politiet for spam

Sendte 29 emails efter modtageren havde afmeldt. "Det var en fejl".

29 mails får nu Forbrugerombudsmanden til at melde en virksomhed til politiet.

Det kan virke som et mindre antal. Men samtlige 29 mails er sendt til den samme modtager, som desuden allerede havde frabedt sig at modtage e-post fra firmaet.

Det har fået ham til at klage til ombudsmanden, og sagen er nu endt med en politianmeldelse for overtrædelse af markedsføringslovens §6. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Der er tale om uønsket reklamepost for det specifikke firma, som ifølge Forbrugerombudsmanden er en reklamevirksomhed hjemmehørende på Sjælland.

Standardbøder

Forbrugeren accepterede i 2010 at modtage reklame fra virksomheden men fortrød kort efter - og tilbagetrak derfor sin accept. 

Fra slutningen af december 2012 og halvanden måned frem dukkede der alligevel i alt 29 reklame-mails op i hans indbakke, hvilket han flere gange har gjort Forbrugerombudsmanden opmærksom på. Der er ikke registreret klager fra andre modtagere.

Virksomheden har forsøgt at undskylde sig med, at det var en fejl, at de pågældende beskeder er sendt. Men det argument fritager sandsynligvis ikke firmaet for bøde, der tidligere har ligget på 100 kroner per udsendt mail - og en minimumsbøde på 10.000 kroner.

I markedsføringslovens § 6 står der, at en "erhvervsdrivende ikke må rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post (dvs. f.eks. e-mail eller sms) med henblik på afsætning af varer eller tjenesteydelser, medmindre modtageren forinden har samtykket til at modtage den pågældende markedsføring". Og at det er ulovligt at sende e-mails indeholdende markedsføring til en person, som har tilbagekaldt et tidligere meddelt samtykke.

Forbrugerombudsmanden opfordrer alle, der modtager dansk eller udenlands spam, om at sende en kopi til de to spampostkasser: dansk@spamklage.dk eller int@spamklage.dk. Her modtager Forbrugerombudsmanden mellem 1.000 og 2.000 henvendelser hver måned.

LÆS OGSÅ:

Nu bliver det nemmere at straffe spammere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere