Artikel top billede

(Foto: © Rick Wilking / Reuters)

Hvad laver Mark Zuckerberg i Danmark?

Facebooks unge stifter og milliardær har været i Danmark. Er han på opkøbsjagt eller tidlig sommerferie?

I weekenden lagde statsminister Helle Thorning et billede af sig selv og Facebook-stifter Mark Zuckerberg på sin Facebook-profil.

Men hvad laver milliardæren her i landet?

Det er væsentligt at interessere sig for, da Zuckerberg selv og hans firma sidder på en stor, risikovillig pengetank. Så hvis hans besøg skyldes en mulig dansk investering, er det næppe en lille en af slagsen.

Men der kan selvfølgelig også være andre formål med den normalt klipklap-klædte programmørs besøg i Danmark.

Det er dog tvivlsomt, at Facebook er i landet for at etablere datacenter. På det område har Facebook allerede slået sig ned i vores naboland Sverige, hvor kulde og lave elpriser fik firmaet til at bygge sit eget center.

Et andet bud kunne være, at Mark Zuckerberg tager kontakt til en af EU's statsministre for at påvirke data- og privatlivs-lovgivning, der står til at blive revideret de kommende år.

Hvad tror du?

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til besøget fra Statsministeriet. Så indtil vi hører nærmere, er der plads til teorier - og konspirationsteorier.

Her har vi samlet de bud, der allerede florerer rundt omkring på nettet.

Opdateret (16:51) Statsministeriet vil ikke oplyse nærmere om ministerens dagsorden. "Det må du spørge Facebook," lyder svaret fra ministeriets presseafdeling.

LÆS OGSÅ:

Mark Zuckerberg dræber sin egen aftensmad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere