Artikel top billede

Foto: NBBJ

Amazon bygger gigantiske drivhuse til sit nye hovedkvarter

Nu vil Amazon have sin egen skov inde i store glaskupler midt i Seattle.

Her på ComON har vi tidligeret fortalt om Apples nye hovedkvarter, der ligner et strandet rumskib, og Nvidia lægger snart grundstenen til sit nye domicil, hvor grundformen er hentet fra computergrafikkens verden. Nu er det så Amazons tur til at fremlægge planerne for sit nye hovedkvarter i Seattle.

Amazon vil bygge tre højhuse med 37 etager til sine medarbejdere, men den mest interessante del af planerne er tre gigantiske glaskupler med en højde på 24-29 meter.

De skal fungere som en slags overdimensionerede drivhuse med masser af planteliv (og måske også dyreliv), hvor Amazons medarbejdere kan "arbejde og socialisere i et naturligt, park-lignende miljø". Det skriver GeekWire.

I arkitektfirmaet NBBJ's planer fremgår det, at man vil udvælge planter, som kan trives i et mikroklima, der også er egnet for mennesker. De tre sammenhængende kupler har fem etager, og der er åbne områder, hvor store træer kan nå helt op til taget.

De meget detaljerede planer (PDF) for det nye byggeri indeholder også billeder af lignende plantekupler og botaniske haver i Genoa, Bruxelles, Leipzig og andre byer rundt omkring i verden.

Det samlede kontorareal i Amazons nye hovedkvarter bliver på 300.000 kvm, og det ventes, at byggeriet kan tage op til seks år. De nye planer blev fremlagt på et byrådsmøde i Seattle City Hall den 21. maj.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at plantekuplerne ligner noget fra en science-fiction film. Amazon-chef Jeff Bezos er kendt som en stor science-fiction fan.

For it-giganterne handler det ikke kun om at skaffe tag over hovedet. Hovedkvarteret sender også et signal om selskabets storhed - ligesom faraoernes pyramider. Samtidig er der ofte en direkte forbindelse mellem bygningens arkitektur og selskabets produkter.

Det gælder dog tilsyneladende ikke for Amazon, som nok er mest kendt for salg af bøger - og ikke planter - over nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?