Artikel top billede

Foto: NBBJ

Amazon bygger gigantiske drivhuse til sit nye hovedkvarter

Nu vil Amazon have sin egen skov inde i store glaskupler midt i Seattle.

Her på ComON har vi tidligeret fortalt om Apples nye hovedkvarter, der ligner et strandet rumskib, og Nvidia lægger snart grundstenen til sit nye domicil, hvor grundformen er hentet fra computergrafikkens verden. Nu er det så Amazons tur til at fremlægge planerne for sit nye hovedkvarter i Seattle.

Amazon vil bygge tre højhuse med 37 etager til sine medarbejdere, men den mest interessante del af planerne er tre gigantiske glaskupler med en højde på 24-29 meter.

De skal fungere som en slags overdimensionerede drivhuse med masser af planteliv (og måske også dyreliv), hvor Amazons medarbejdere kan "arbejde og socialisere i et naturligt, park-lignende miljø". Det skriver GeekWire.

I arkitektfirmaet NBBJ's planer fremgår det, at man vil udvælge planter, som kan trives i et mikroklima, der også er egnet for mennesker. De tre sammenhængende kupler har fem etager, og der er åbne områder, hvor store træer kan nå helt op til taget.

De meget detaljerede planer (PDF) for det nye byggeri indeholder også billeder af lignende plantekupler og botaniske haver i Genoa, Bruxelles, Leipzig og andre byer rundt omkring i verden.

Det samlede kontorareal i Amazons nye hovedkvarter bliver på 300.000 kvm, og det ventes, at byggeriet kan tage op til seks år. De nye planer blev fremlagt på et byrådsmøde i Seattle City Hall den 21. maj.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at plantekuplerne ligner noget fra en science-fiction film. Amazon-chef Jeff Bezos er kendt som en stor science-fiction fan.

For it-giganterne handler det ikke kun om at skaffe tag over hovedet. Hovedkvarteret sender også et signal om selskabets storhed - ligesom faraoernes pyramider. Samtidig er der ofte en direkte forbindelse mellem bygningens arkitektur og selskabets produkter.

Det gælder dog tilsyneladende ikke for Amazon, som nok er mest kendt for salg af bøger - og ikke planter - over nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere