Artikel top billede

Foto: NBBJ

Amazon bygger gigantiske drivhuse til sit nye hovedkvarter

Nu vil Amazon have sin egen skov inde i store glaskupler midt i Seattle.

Her på ComON har vi tidligeret fortalt om Apples nye hovedkvarter, der ligner et strandet rumskib, og Nvidia lægger snart grundstenen til sit nye domicil, hvor grundformen er hentet fra computergrafikkens verden. Nu er det så Amazons tur til at fremlægge planerne for sit nye hovedkvarter i Seattle.

Amazon vil bygge tre højhuse med 37 etager til sine medarbejdere, men den mest interessante del af planerne er tre gigantiske glaskupler med en højde på 24-29 meter.

De skal fungere som en slags overdimensionerede drivhuse med masser af planteliv (og måske også dyreliv), hvor Amazons medarbejdere kan "arbejde og socialisere i et naturligt, park-lignende miljø". Det skriver GeekWire.

I arkitektfirmaet NBBJ's planer fremgår det, at man vil udvælge planter, som kan trives i et mikroklima, der også er egnet for mennesker. De tre sammenhængende kupler har fem etager, og der er åbne områder, hvor store træer kan nå helt op til taget.

De meget detaljerede planer (PDF) for det nye byggeri indeholder også billeder af lignende plantekupler og botaniske haver i Genoa, Bruxelles, Leipzig og andre byer rundt omkring i verden.

Det samlede kontorareal i Amazons nye hovedkvarter bliver på 300.000 kvm, og det ventes, at byggeriet kan tage op til seks år. De nye planer blev fremlagt på et byrådsmøde i Seattle City Hall den 21. maj.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at plantekuplerne ligner noget fra en science-fiction film. Amazon-chef Jeff Bezos er kendt som en stor science-fiction fan.

For it-giganterne handler det ikke kun om at skaffe tag over hovedet. Hovedkvarteret sender også et signal om selskabets storhed - ligesom faraoernes pyramider. Samtidig er der ofte en direkte forbindelse mellem bygningens arkitektur og selskabets produkter.

Det gælder dog tilsyneladende ikke for Amazon, som nok er mest kendt for salg af bøger - og ikke planter - over nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.