Artikel top billede

USA skal bruge malware mod pirater

En kommission foreslår, at elektroniske angreb mod piraters computere skal legaliseres.

En amerikansk kommission med tidligere regerings-medlemmer, militærfolk og den tidligere Intel-chef Craig Barrett anbefaler nu at bruge spyware, trojanere og rootkits som våben mod formodede pirater. Den såkaldte "Commission on the Theft of American Intellectual Property" har fremlagt en rapport på 84 sider, som indeholder radikale forslag til bekæmpelse af piratkopiering.

En del af metoderne er ulovlige under den nuværende lovgivning i USA, men kommissionen foreslår, at de legaliseres.

Et af forslagene i rapporten er, at rootkits skal overvåge indholdet på computeren hos potentielle pirater. Hvis softwaren finder ulovligt indhold, bliver computeren automatisk spærret, og der kommer et skærmbillede, hvor brugeren opfordres til at kontakte politiet for at få et kodeord til at låse computeren op igen.

Det minder om den ransomware, som går helt tilbage til 1989. Dengang kom det første malware, Aids Trojan Disk, der krypterede data på computeren og dermed tog disse filer som "gidsel".

Men rapporten har flere forslag. Hvis softwaren opdager en piratkopi, kan man tage et billede af brugeren med computerens webcam og sende det til politiet eller smugle malware ind for at ødelægge software eller hele computeren.

Lovgivningen skal ændres, så det bliver lovligt at trænge ind i piraternes netværk og på deres computer og forvolde skade med elektroniske angreb.

I kommissionen sidder foruden Craig Barrett også den tidligere amerikanske ambassadør i Kina og guvernør i Utah, Jon Huntsman. Kina bliver da også udpeget som den største trussel når det gælder piratkopiering i rapporten. Den beskæftiger sig især med truslen mod USA fra udenlandske pirater.

Den kendte aktivist og forfatter Cory Doctorew betegner rapportens indhold som "vanvittigt" og sammenligner forslagene med de metoder, som anvendes af diktatorer og kriminelle bander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere