Artikel top billede

Den nye Xbox kan hente regnekraft hos 300.000 servere

Spilkonsollen Xbox One bruger et enormt Microsoft-netværk til at beregne grafiktunge elementer i spil.

Microsoft har nu afsløret flere detaljer om den cloud-teknologi, der skal skaffe spilkonsollen Xbox One et forspring i forhold til konkurrenterne. Xbox One bruger et netværk med 300.000 Microsoft-servere til at gennemføre det, som selskabet kalder "latency-insensitive computation". Det er altså beregninger, hvor en smule forsinkelse ikke betyder så meget.

I et interview med Ars Technica forklarer Microsofts spil-chef Matt Booty, hvordan den nye konsol skal udnytte skyen.

"Der er nogle ting i en spilverden, som ikke behøver at blive opdateret i hvert eneste skærmbillede eller ikke forandrer sig så meget baseret på det, der sker. Et eksempel kunne være lyset. Du ser på en skov og har brug for at beregne lyset, der kommer gennem træerne, eller en slagmark med tæt tåge. Det kræver normalt meget komplekse beregninger i starten, men de skal ikke opdateres hele tiden," forklarer Matt Booty.

Microsoft mener, at denne type grafiske regneopgaver kan flyttes ud i skyen, mens den lokale konsol tager sig af de mere tidskrævende beregninger - som f.eks. personer og objekter der bevæger sig i spilområdet.

Der er også andre eksempler, som modellering af fysiske effekter, væsker og stof, der blafrer i vinden, hvor det er oplagt at flytte beregningerne ud i skyen.

Her er der langt mere regnekraft til rådighed end på den lokale Xbox.

"Som en tommelfingerregel siger vi, at for hver Xbox One i din stue så har vi tre af disse enheder klar i skyen," siger Matt Booty.

Det kan eksempelvis fungere sådan, at den lokale konsol beregner lyset (i lavere kvalitet), når du træder ind i et nyt rum i et 3D-spil, og efter et par sekunder skifter spillet så til cloud-beregnet lys med større realisme. Så er udfordringen at håndtere denne overgang, så det ikke bliver for synligt i spillet.

Det kræver selvsagt, at man har en aktiv og hurtig internet-forbindelse ud til skyen. Microsoft har lovet, at Xbox One også fungerer uden konstant opkobling til nettet - men det kan så betyde, at den grafiske kvalitet bliver dårligere.

"Hvis der en hurtig forbindelse, og skyen er tilgængelig, og scenen tillader det, vil du selvfølgelig kunne udnytte det. Hvis forbindelsen ryger - og vi ved alle, at det kan ske - skal spillet være i stand til at håndtere det på en intelligent måde," siger Microsofts spil-chef.

Han fortæller også, at man har overvejet at bygge Kinect ind i konsollen, men det blev alligevel en selvstændig enhed, så man kan placere kameraet et andet sted i stuen. Trods det er Xbox One og Kinect så tæt forbundet, at konsollen ikke kan starte uden Kinect.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?