Artikel top billede

Den nye Xbox kan hente regnekraft hos 300.000 servere

Spilkonsollen Xbox One bruger et enormt Microsoft-netværk til at beregne grafiktunge elementer i spil.

Microsoft har nu afsløret flere detaljer om den cloud-teknologi, der skal skaffe spilkonsollen Xbox One et forspring i forhold til konkurrenterne. Xbox One bruger et netværk med 300.000 Microsoft-servere til at gennemføre det, som selskabet kalder "latency-insensitive computation". Det er altså beregninger, hvor en smule forsinkelse ikke betyder så meget.

I et interview med Ars Technica forklarer Microsofts spil-chef Matt Booty, hvordan den nye konsol skal udnytte skyen.

"Der er nogle ting i en spilverden, som ikke behøver at blive opdateret i hvert eneste skærmbillede eller ikke forandrer sig så meget baseret på det, der sker. Et eksempel kunne være lyset. Du ser på en skov og har brug for at beregne lyset, der kommer gennem træerne, eller en slagmark med tæt tåge. Det kræver normalt meget komplekse beregninger i starten, men de skal ikke opdateres hele tiden," forklarer Matt Booty.

Microsoft mener, at denne type grafiske regneopgaver kan flyttes ud i skyen, mens den lokale konsol tager sig af de mere tidskrævende beregninger - som f.eks. personer og objekter der bevæger sig i spilområdet.

Der er også andre eksempler, som modellering af fysiske effekter, væsker og stof, der blafrer i vinden, hvor det er oplagt at flytte beregningerne ud i skyen.

Her er der langt mere regnekraft til rådighed end på den lokale Xbox.

"Som en tommelfingerregel siger vi, at for hver Xbox One i din stue så har vi tre af disse enheder klar i skyen," siger Matt Booty.

Det kan eksempelvis fungere sådan, at den lokale konsol beregner lyset (i lavere kvalitet), når du træder ind i et nyt rum i et 3D-spil, og efter et par sekunder skifter spillet så til cloud-beregnet lys med større realisme. Så er udfordringen at håndtere denne overgang, så det ikke bliver for synligt i spillet.

Det kræver selvsagt, at man har en aktiv og hurtig internet-forbindelse ud til skyen. Microsoft har lovet, at Xbox One også fungerer uden konstant opkobling til nettet - men det kan så betyde, at den grafiske kvalitet bliver dårligere.

"Hvis der en hurtig forbindelse, og skyen er tilgængelig, og scenen tillader det, vil du selvfølgelig kunne udnytte det. Hvis forbindelsen ryger - og vi ved alle, at det kan ske - skal spillet være i stand til at håndtere det på en intelligent måde," siger Microsofts spil-chef.

Han fortæller også, at man har overvejet at bygge Kinect ind i konsollen, men det blev alligevel en selvstændig enhed, så man kan placere kameraet et andet sted i stuen. Trods det er Xbox One og Kinect så tæt forbundet, at konsollen ikke kan starte uden Kinect.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.