Artikel top billede

Hackere stjæler byggeplaner til spion-hovedkvarter

Formodede kinesiske hackere har fået fat i konstruktionstegninger til det nye hovedkvarter for den australske efterretnings-tjeneste.

En ny sag om cyberspionage belaster forholdet mellem Australien og Kina. Ifølge den australske tv-station ABC har hackere fået fat i konstruktionstegninger med kabelføring og sikkerhedssystemer for det nye hovedkvarter for efterretnings-tjenesten ASIS.

De følsomme dokumenter blev stjålet hos et selskab, der har deltaget i byggeriet af det nye spion-hovedkvarter. En sikkerhedsekspert siger til ABC, at planerne kan bruges til at placere aflytningsudstyr i bygningen.

Sporene fra angrebet fører til en kinesisk server, men den australske udenrigsminister, Bob Carr, vil ikke tage stilling til, om Kina står bag.

Hovedkvarteret skulle have været færdig sidste år, men byggeriet er forsinket, og det bliver dyrere end ventet. Forsinkelsen kan skyldes, at man har været nødt til at ændre planerne efter hacker-angrebet.

Det menes, at Australien har været ramt af en hel serie af hacker-indbrud fra Kina. I 2011 var det den australske regeringschef og flere ministre, der blev udspioneret elektronisk, og dengang førte sporene også til Kina.

Tidligere i år blev den australske nationalbank inficeret med spionsoftware, der menes at have en kinesisk oprindelse.

Den australske regering besluttede sidste år at udelukke den kinesiske telekommunikations-leverandør Huawei fra et offentligt udbud om et nationalt bredbånds-netværk.

Begrundelsen skulle være de mange cyberangreb fra Kina. Den australske regering mener, at Huawei kan være i ledtog med det kinesiske militær eller andre statsorganer.

Sidste år valgte Symantec også at opløse sin alliance med Huawei om udviklingen af sikkerhedsprodukter. Det var frygt for, at det tætte samarbejde med Huawei kunne gøre det umuligt for Symantec at få adgang til følsomme informationer om cybertrusler fra den amerikanske regering.

Se hele ABC's udsendelse om cyberangreb mod Australien på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere