Artikel top billede

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Efter mere end fire års ventetid bliver tre tidligere ejere af forhandlerne Getmore og Multimedia World nu tiltalt for momssvindel for mere end 50 millioner kroner.

Systematisk snyd med moms-betalinger kan koste tre tidligere direktører en længerevarende fængselsstraf, når sagen senere skal afgøres ved byretten på Frederiksberg.

De anklagede er tiltalt efter straffelovens paragraf om momssvig af særlig grov karakter, som kan give op til otte års fængsel.

Svindelen foregik gennem Frederiksberg-forhandleren Multimedia World A/S og selskabet Leevia SMBA, der fungerede som indkøbsselskab for onlineforhandleren Getmore i Ishøj.

Ifølge anklageskriftet fra Københavns Politis advokatur for økonomisk kriminalitet snød de tre direktører over en to-årig periode fra 2007 til 2009 statskassen for tilsammen mere end 50 millioner kroner i momsbetalinger. Anklageren kræver desuden de tre tiltalte idømt bøder på i alt yderligere 50 millioner kroner.

Sagen mod de tre har været på vej, siden Kammeradvokaten på vegne af Skat i marts 2009 erklærede Multimedia World konkurs. Senere - i oktober 2010 - gik også Getmore konkurs. Det har dermed taget politiet og anklagemyndigheden mere end fire år - helt præcis 1.520 dage - at efterforske sagen og udforme anklageskrift mod de tre, der nu er tiltalt.

Channelworld har været i kontakt en af de tre tiltalte, som dog ikke ønsker at kommentere anklagerne. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to andre tiltalte.

Senioranklager Boye Pedersen, Københavns Politi, siger, at han endnu ikke har lagt sig fast på, hvilken straf han vil kræve over de tre tiltalte, når byretten formentlig senere på året skal behandle sagen.

Her kan du finde flere artikler om momssvindelen i Multimedia World og Getmore.

Læs også:

Trecifret millionsvindel i Getmore
Getmore har selskaber i Pakistan og på Cypern
Minister skal redegøre for Getmore-sag
Skuffeselskaber bag Multimedia World
Kuratorformand vred på politikerne
Jura-professor: Nedskæringer hjælper kriminelle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.