Artikel top billede

Dansk tilbuds-site sendt i skammekrog - mister E-mærket

Advarer forbrugere mod Tilbudibyen.dk.

I sidste uge blev dealsitet Tilbudibyen.dk politianmeldt. Nu mister det også E-mærket.

Efter "uforholdsmæssigt mange forbrugerhenvendelser" og altså en politianmeldelse for vildledende markedsføring er bægeret flydt over.

I skrivende stund bryster Tilbudibyen sig stadig med lånte fjer - og har E-mærket synligt på sin forside. Klikker man på det, kommer man dog til den side, der beskriver, at mærket ikke er gyldigt. Organisationen oplyser, at tilbudssiden vil få en dagbøde på 1000 kroner, indtil det bliver fjernet for uretmæssigt brug af mærket.

Det var Forbrugerombudsmanden, der i sidste uge politianmeldte Tilbudibyen.dk for vildledende markedsføring.

Klagerne hænger sammen med, at nogle kunder har fået hævet penge på deres konti for tidligt - eller også har de aldrig modtaget den tjeneste, de bestilte. 

Mod reglerne

De to fremgangsmetoder er ikke forenelige med at være en del af mærkningsordningen, forklarer direktør Lars Schmidt Larsen i E-mærket.

"Når en netbutik på så groft vis overtræder gældende lov, kan vi som mærkningsordning naturligvis ikke gøre andet end at fratage netbutikken deres e-mærke," siger Lars Schmidt Larsen.
 
Organisationen har fået mange klager og henvendelser vedrørende Tilbudibyen, men forventer, at der er flere, som er blevet snydt eller som burde klage, og de opfordres til at kontakte E-mærket.

Tilbudibyen har haft mulighed for at forklare deres side af sagen, men ifølge E-mærket har forklaringerne ikke været tilfredsstillende. Og de mister altså nu mærket, som de fik i slutningen af 2012.

Der er 1.500 netbutikker i E-mærkets mærkningsordning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.