Artikel top billede

Enke frygter at blive klemt i gigantisk it-opgør

Midt i slagsmålet om 177 millioner kroner mellem revisionskæmper og storbanker, frygter en enke, at hendes krav mod John Trolle fra Memory Card drukner.

I denne uge har det langstrakte slagsmål i kølvandet på Memory Card Technology fyldt meget i pressens spalter.

Ikke underligt.

For på den ene side står storbankerne Danske Bank og Nordea via kurator Per Magid i boet efter den kollapsede virksomhed.

Og på den anden anden side står to af verdens største revisionshuse PwC og Ernst & Young, den tidligere bestyrelse bestående af flere aktive erhvervsfolk fra Aarhus og John Trolle.

Udfaldet blev, at revisionsselskaberne skal betale svimlende 177 millioner kroner til boet.

En regning som revisionerne, ifølge dommen, kan sende videre til John Trolle, der afsoner en seks år fængselsstraf for bedrageri.

Dom fra 2012: Skal betale
Dermed frygter en belgisk kvinde, Karin Herremanns, der har to belgiske retsinstansers ord for, at hun har krav på penge fra John Trolle, at hun kommer i klemme.

"Den eneste grund til at jeg er en lille smule skuffet, (over den danske erstatning-sags udfald, red.) er, at mit krav nok vil komme efter de nye krav," udtaler hun til Computerworld.

Den belgiske kvinde stod frem i bogen "En svindlers storhed og fald", der udkom tidligere på året, hvor hun fortalte om hele hendes sag.

Historien er, ifølge den tidligere ansatte hos John Trolles belgiske selskab, at hun lånte penge ud til John Trolle, på et tidspunkt, hvor han virkelig behøvede dem.

Det skete iøvrigt på et tidspunkt, hvor Karin Herremann stod i en sårbar situation, fordi hun netop havde mistet hendes mand.

Men John Trolle og hans kone støttede hende i sorgen, fortæller hun i bogen.

Så meget skal han betale hende

Derfor stolede hun også på, at hun ville få pengene tilbage.

Men sådan er det ikke gået.

For ifølge den seneste belgiske dom fra november 2012 skal John Trolle betale 208.666,66 euro - svarende til cirka 1,6 millioner kroner, som han havde lånt af Karin Herremanns.

Imidlertid oplyser Karin Herremanns til Computerworld, at hun fortsat ingen penge har modtaget fra John Trolle.

Computerworld har gentagne gange forsøgt at få fat i John Trolle, der i dag hedder John Rasmussen, men uden held.

I forbindelse med skriverier om samme belgiske gældssag, har John Trolle fra fængslet i Sdr. Omme tidligere over for BT sagt følgende:

"Det er fuldstændig rigtig, at der er noget om snakken, men kvinden har deltaget i en forretning, som hun selv har forårsaget en konkurs i. Og jeg har ingen ingen yderligere kommentarer," sagde han dengang om sagen med Karin Herremanns.
IT-JOB

Shipmondo ApS

Softwareudvikler

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

Softwarekonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.