Artikel top billede

Enke frygter at blive klemt i gigantisk it-opgør

Midt i slagsmålet om 177 millioner kroner mellem revisionskæmper og storbanker, frygter en enke, at hendes krav mod John Trolle fra Memory Card drukner.

I denne uge har det langstrakte slagsmål i kølvandet på Memory Card Technology fyldt meget i pressens spalter.

Ikke underligt.

For på den ene side står storbankerne Danske Bank og Nordea via kurator Per Magid i boet efter den kollapsede virksomhed.

Og på den anden anden side står to af verdens største revisionshuse PwC og Ernst & Young, den tidligere bestyrelse bestående af flere aktive erhvervsfolk fra Aarhus og John Trolle.

Udfaldet blev, at revisionsselskaberne skal betale svimlende 177 millioner kroner til boet.

En regning som revisionerne, ifølge dommen, kan sende videre til John Trolle, der afsoner en seks år fængselsstraf for bedrageri.

Dom fra 2012: Skal betale
Dermed frygter en belgisk kvinde, Karin Herremanns, der har to belgiske retsinstansers ord for, at hun har krav på penge fra John Trolle, at hun kommer i klemme.

"Den eneste grund til at jeg er en lille smule skuffet, (over den danske erstatning-sags udfald, red.) er, at mit krav nok vil komme efter de nye krav," udtaler hun til Computerworld.

Den belgiske kvinde stod frem i bogen "En svindlers storhed og fald", der udkom tidligere på året, hvor hun fortalte om hele hendes sag.

Historien er, ifølge den tidligere ansatte hos John Trolles belgiske selskab, at hun lånte penge ud til John Trolle, på et tidspunkt, hvor han virkelig behøvede dem.

Det skete iøvrigt på et tidspunkt, hvor Karin Herremann stod i en sårbar situation, fordi hun netop havde mistet hendes mand.

Men John Trolle og hans kone støttede hende i sorgen, fortæller hun i bogen.

Så meget skal han betale hende

Derfor stolede hun også på, at hun ville få pengene tilbage.

Men sådan er det ikke gået.

For ifølge den seneste belgiske dom fra november 2012 skal John Trolle betale 208.666,66 euro - svarende til cirka 1,6 millioner kroner, som han havde lånt af Karin Herremanns.

Imidlertid oplyser Karin Herremanns til Computerworld, at hun fortsat ingen penge har modtaget fra John Trolle.

Computerworld har gentagne gange forsøgt at få fat i John Trolle, der i dag hedder John Rasmussen, men uden held.

I forbindelse med skriverier om samme belgiske gældssag, har John Trolle fra fængslet i Sdr. Omme tidligere over for BT sagt følgende:

"Det er fuldstændig rigtig, at der er noget om snakken, men kvinden har deltaget i en forretning, som hun selv har forårsaget en konkurs i. Og jeg har ingen ingen yderligere kommentarer," sagde han dengang om sagen med Karin Herremanns.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?