Artikel top billede

Enke frygter at blive klemt i gigantisk it-opgør

Midt i slagsmålet om 177 millioner kroner mellem revisionskæmper og storbanker, frygter en enke, at hendes krav mod John Trolle fra Memory Card drukner.

I denne uge har det langstrakte slagsmål i kølvandet på Memory Card Technology fyldt meget i pressens spalter.

Ikke underligt.

For på den ene side står storbankerne Danske Bank og Nordea via kurator Per Magid i boet efter den kollapsede virksomhed.

Og på den anden anden side står to af verdens største revisionshuse PwC og Ernst & Young, den tidligere bestyrelse bestående af flere aktive erhvervsfolk fra Aarhus og John Trolle.

Udfaldet blev, at revisionsselskaberne skal betale svimlende 177 millioner kroner til boet.

En regning som revisionerne, ifølge dommen, kan sende videre til John Trolle, der afsoner en seks år fængselsstraf for bedrageri.

Dom fra 2012: Skal betale
Dermed frygter en belgisk kvinde, Karin Herremanns, der har to belgiske retsinstansers ord for, at hun har krav på penge fra John Trolle, at hun kommer i klemme.

"Den eneste grund til at jeg er en lille smule skuffet, (over den danske erstatning-sags udfald, red.) er, at mit krav nok vil komme efter de nye krav," udtaler hun til Computerworld.

Den belgiske kvinde stod frem i bogen "En svindlers storhed og fald", der udkom tidligere på året, hvor hun fortalte om hele hendes sag.

Historien er, ifølge den tidligere ansatte hos John Trolles belgiske selskab, at hun lånte penge ud til John Trolle, på et tidspunkt, hvor han virkelig behøvede dem.

Det skete iøvrigt på et tidspunkt, hvor Karin Herremann stod i en sårbar situation, fordi hun netop havde mistet hendes mand.

Men John Trolle og hans kone støttede hende i sorgen, fortæller hun i bogen.

Så meget skal han betale hende

Derfor stolede hun også på, at hun ville få pengene tilbage.

Men sådan er det ikke gået.

For ifølge den seneste belgiske dom fra november 2012 skal John Trolle betale 208.666,66 euro - svarende til cirka 1,6 millioner kroner, som han havde lånt af Karin Herremanns.

Imidlertid oplyser Karin Herremanns til Computerworld, at hun fortsat ingen penge har modtaget fra John Trolle.

Computerworld har gentagne gange forsøgt at få fat i John Trolle, der i dag hedder John Rasmussen, men uden held.

I forbindelse med skriverier om samme belgiske gældssag, har John Trolle fra fængslet i Sdr. Omme tidligere over for BT sagt følgende:

"Det er fuldstændig rigtig, at der er noget om snakken, men kvinden har deltaget i en forretning, som hun selv har forårsaget en konkurs i. Og jeg har ingen ingen yderligere kommentarer," sagde han dengang om sagen med Karin Herremanns.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere