Artikel top billede

Sådan gør MIT-forskere programmering til en leg

Et hold MIT-forskere gør det nu muligt at forvandle almindelig engelsk tekst til kodesprog.

Det har altid krævet viden om et specifikt kodesprog at komme i gang med selv simpel programmering, men nu vender et hold forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) op og ned på det.

Det skriver techhive.com.

Forskerne har udviklet en metode til at forvandle helt almindelige engelske udtryk til kodesprog, og ifølge forskerne skal det gøre selv de mest uerfarne programmører i stand til hurtigt at udforme sin egen kode.

"Forsøget på at lave et datasæt ved at bruge naturligt sprog til at udforme regulære udtryk viser, at vores model udkonkurrerer basislinjer baseret på en state-of-the-art-model," skriver forskerne i deres konklusion.

Nu behøver du altså ikke kende til C++, PHP eller Assembly for at komme i gang.

Computer, lav et program til mig

Forskerne har udviklet en metode til at udforme såkaldte regulære udtryk, som blandt andet bruges til at afgrænse søgninger, ved blot at skrive noget så simpelt som "ord på tre bogstaver, der starter med X".

MIT-forskerne kan derefter tage udtrykket og forvandle det til korrekt kodesprog. Her bliver eksempelet fra før forvandlet til "\bX[A-Za-z]{2}\b,".

Ifølge forskerne er dette blot et simpelt eksempel på, hvad deres program kan håndtere, men de understreger samtidig, at den nye metode ikke gør folk til programmeringseksperter med et trylleslag.

Du kan læse mere om forskernes metoder her.

Læs også:

Dansk programmerings-spil til børn camoufleret som sjov og spas

Her er de vigtigste programmører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere