Artikel top billede

Rygte: Gates på vej til comeback i Microsoft

Det seneste kvartalsregnskab fra softwaregiganten har sat gang i spekulationer om et comeback for selskabets grundlægger.

Sidste uges skuffende kvartalsregnskab fra Microsoft kan føre til at selskabets stifter og bestyrelsesformand Bill Gates vender tilbage til sit gamle job i softwaregigantens ledelse. Det fremgår af en artikel i Australian Business Times fra tidligere på ugen. 

I kvartalsregnskabet måtte Microsoft nedskrive værdien på sit lager af den nye tablet-PC, Surface RT, med mere end fem milliarder kroner. Det har ifølge avisen udløst "spekulationer om Gates' tilbagevenden til magten i et forsøg på at bringe orden i det selskab, som han grundlagde i 70erne".

Avisen fortæller ikke, hvor og hvem spekulationerne kommer fra, og præciserer heller ikke præcis hvilken position Bill Gates i givet fald ville få i selskabet.

Fredag i sidste uge reagerede aktiemarkederne på det skuffende resultat ved at sende værdien af Microsofts aktier ned med 12 procent. Det er det største enkeltstående kursfald siden år 2000. Med til den historie hører dog, at aktien siden foråret er steget markant netop i forventning om succes for Surface og styresystemet Windows 8.

Microsoft har, ifølge amerikansk CRN, afvist at kommentere et muligt comeback for Bill Gates.

Rygter om Gates' genopstandelse - og et farvel til den nuværende topchef Steve Ballmer - har det med at dukke op, hver eneste gang Microsoft har et dårligt kvartal. 

Kort før det seneste kvartalsregnskab foretog Steve Ballmer i øvrigt en større udrensning og omorganisering blandt topcheferne hos Microsoft.

Men Bill Gates selv har flere gang gjort det klart, at han ikke har planer om at blive en del af koncernens daglige ledelse.

Han vil i stedet fortsat koncentrere sig den filantropiske fond Bill & Melissa gates Foundation.

Gates har dog jævnligt kommenteret de små og store udfordringer, som Microsoft står overfor - især når det gælder konkurrencen med Apple og ikke mindst hele branchens skift i retning af mobilyuity og devices - hvor Microsoft er kommet på mellemhånd med sin meget sene lancering af en konkurrencedygtig udgave af styresystemet Windows Phone og (igen) Surface-tabletten.

Læs også:

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

Her er kæden hoppet af for Microsoft med Windows 8

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere