Artikel top billede

Rygte: Gates på vej til comeback i Microsoft

Det seneste kvartalsregnskab fra softwaregiganten har sat gang i spekulationer om et comeback for selskabets grundlægger.

Sidste uges skuffende kvartalsregnskab fra Microsoft kan føre til at selskabets stifter og bestyrelsesformand Bill Gates vender tilbage til sit gamle job i softwaregigantens ledelse. Det fremgår af en artikel i Australian Business Times fra tidligere på ugen. 

I kvartalsregnskabet måtte Microsoft nedskrive værdien på sit lager af den nye tablet-PC, Surface RT, med mere end fem milliarder kroner. Det har ifølge avisen udløst "spekulationer om Gates' tilbagevenden til magten i et forsøg på at bringe orden i det selskab, som han grundlagde i 70erne".

Avisen fortæller ikke, hvor og hvem spekulationerne kommer fra, og præciserer heller ikke præcis hvilken position Bill Gates i givet fald ville få i selskabet.

Fredag i sidste uge reagerede aktiemarkederne på det skuffende resultat ved at sende værdien af Microsofts aktier ned med 12 procent. Det er det største enkeltstående kursfald siden år 2000. Med til den historie hører dog, at aktien siden foråret er steget markant netop i forventning om succes for Surface og styresystemet Windows 8.

Microsoft har, ifølge amerikansk CRN, afvist at kommentere et muligt comeback for Bill Gates.

Rygter om Gates' genopstandelse - og et farvel til den nuværende topchef Steve Ballmer - har det med at dukke op, hver eneste gang Microsoft har et dårligt kvartal. 

Kort før det seneste kvartalsregnskab foretog Steve Ballmer i øvrigt en større udrensning og omorganisering blandt topcheferne hos Microsoft.

Men Bill Gates selv har flere gang gjort det klart, at han ikke har planer om at blive en del af koncernens daglige ledelse.

Han vil i stedet fortsat koncentrere sig den filantropiske fond Bill & Melissa gates Foundation.

Gates har dog jævnligt kommenteret de små og store udfordringer, som Microsoft står overfor - især når det gælder konkurrencen med Apple og ikke mindst hele branchens skift i retning af mobilyuity og devices - hvor Microsoft er kommet på mellemhånd med sin meget sene lancering af en konkurrencedygtig udgave af styresystemet Windows Phone og (igen) Surface-tabletten.

Læs også:

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

Her er kæden hoppet af for Microsoft med Windows 8

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere