Artikel top billede

Rygte: Gates på vej til comeback i Microsoft

Det seneste kvartalsregnskab fra softwaregiganten har sat gang i spekulationer om et comeback for selskabets grundlægger.

Sidste uges skuffende kvartalsregnskab fra Microsoft kan føre til at selskabets stifter og bestyrelsesformand Bill Gates vender tilbage til sit gamle job i softwaregigantens ledelse. Det fremgår af en artikel i Australian Business Times fra tidligere på ugen. 

I kvartalsregnskabet måtte Microsoft nedskrive værdien på sit lager af den nye tablet-PC, Surface RT, med mere end fem milliarder kroner. Det har ifølge avisen udløst "spekulationer om Gates' tilbagevenden til magten i et forsøg på at bringe orden i det selskab, som han grundlagde i 70erne".

Avisen fortæller ikke, hvor og hvem spekulationerne kommer fra, og præciserer heller ikke præcis hvilken position Bill Gates i givet fald ville få i selskabet.

Fredag i sidste uge reagerede aktiemarkederne på det skuffende resultat ved at sende værdien af Microsofts aktier ned med 12 procent. Det er det største enkeltstående kursfald siden år 2000. Med til den historie hører dog, at aktien siden foråret er steget markant netop i forventning om succes for Surface og styresystemet Windows 8.

Microsoft har, ifølge amerikansk CRN, afvist at kommentere et muligt comeback for Bill Gates.

Rygter om Gates' genopstandelse - og et farvel til den nuværende topchef Steve Ballmer - har det med at dukke op, hver eneste gang Microsoft har et dårligt kvartal. 

Kort før det seneste kvartalsregnskab foretog Steve Ballmer i øvrigt en større udrensning og omorganisering blandt topcheferne hos Microsoft.

Men Bill Gates selv har flere gang gjort det klart, at han ikke har planer om at blive en del af koncernens daglige ledelse.

Han vil i stedet fortsat koncentrere sig den filantropiske fond Bill & Melissa gates Foundation.

Gates har dog jævnligt kommenteret de små og store udfordringer, som Microsoft står overfor - især når det gælder konkurrencen med Apple og ikke mindst hele branchens skift i retning af mobilyuity og devices - hvor Microsoft er kommet på mellemhånd med sin meget sene lancering af en konkurrencedygtig udgave af styresystemet Windows Phone og (igen) Surface-tabletten.

Læs også:

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

Her er kæden hoppet af for Microsoft med Windows 8

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere