Artikel top billede

Rygte: Gates på vej til comeback i Microsoft

Det seneste kvartalsregnskab fra softwaregiganten har sat gang i spekulationer om et comeback for selskabets grundlægger.

Sidste uges skuffende kvartalsregnskab fra Microsoft kan føre til at selskabets stifter og bestyrelsesformand Bill Gates vender tilbage til sit gamle job i softwaregigantens ledelse. Det fremgår af en artikel i Australian Business Times fra tidligere på ugen. 

I kvartalsregnskabet måtte Microsoft nedskrive værdien på sit lager af den nye tablet-PC, Surface RT, med mere end fem milliarder kroner. Det har ifølge avisen udløst "spekulationer om Gates' tilbagevenden til magten i et forsøg på at bringe orden i det selskab, som han grundlagde i 70erne".

Avisen fortæller ikke, hvor og hvem spekulationerne kommer fra, og præciserer heller ikke præcis hvilken position Bill Gates i givet fald ville få i selskabet.

Fredag i sidste uge reagerede aktiemarkederne på det skuffende resultat ved at sende værdien af Microsofts aktier ned med 12 procent. Det er det største enkeltstående kursfald siden år 2000. Med til den historie hører dog, at aktien siden foråret er steget markant netop i forventning om succes for Surface og styresystemet Windows 8.

Microsoft har, ifølge amerikansk CRN, afvist at kommentere et muligt comeback for Bill Gates.

Rygter om Gates' genopstandelse - og et farvel til den nuværende topchef Steve Ballmer - har det med at dukke op, hver eneste gang Microsoft har et dårligt kvartal. 

Kort før det seneste kvartalsregnskab foretog Steve Ballmer i øvrigt en større udrensning og omorganisering blandt topcheferne hos Microsoft.

Men Bill Gates selv har flere gang gjort det klart, at han ikke har planer om at blive en del af koncernens daglige ledelse.

Han vil i stedet fortsat koncentrere sig den filantropiske fond Bill & Melissa gates Foundation.

Gates har dog jævnligt kommenteret de små og store udfordringer, som Microsoft står overfor - især når det gælder konkurrencen med Apple og ikke mindst hele branchens skift i retning af mobilyuity og devices - hvor Microsoft er kommet på mellemhånd med sin meget sene lancering af en konkurrencedygtig udgave af styresystemet Windows Phone og (igen) Surface-tabletten.

Læs også:

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

Her er kæden hoppet af for Microsoft med Windows 8

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.