Bliv klogere med ny dansk webtjeneste

Hos Memit kan du gemme al den viden, du finder på nettet. Læs hvorfor vi har brug for en fælles hjerne i skyen.

Hvad gør du, når du finder en interessant rapport eller en indsigtsfuld artikel på nettet? Mange printer dem. Sender dem til sig selv i en mail. Eller gemmer en genvej til teksterne i deres browser.

Men vi skal i stedet bruge sociale bogmærkningstjenester, der samler vores kollektivt indsamlede viden, mener de danske stiftere af Memit, der netop er sådan en tjeneste.

Memits medstifter Jan Futtrup forklarer, at han forsøger at skabe en "kollektiv intelligens" via alt det, som brugerne indsamler via Memit.

Jan Futtrup er selv glad for Twitter og Evernote, og det er i forsøget på at koble de to værktøjer sammen, at Memit opstod.

Vi er en fælles hjerne i cloud-æraen

Memit handler om at aggregere viden - og gøre det håndterbart.

"Jeg har arbejdet med intranet i over 10 år. For otte år siden var alt indhold på intranet som udgangspunkt låst og lukket. Når man laver intranet i dag, lader man i stedet alt være åbent - og lukker så ned for det, som skal være skjult," forklarer Jan Futtrup.

"Før var man også "klog", hvis man holdt på sin viden. Nu er tendensen skiftet til, at man bliver klogere, hvis man deler sin viden. Sammen vokser vi," siger Jan Futtrup.

Helt konkret bogmærker man artikler, billeder eller links til videoer på Memit. Alt indekseres og struktureres. På den måde kan man se, om ens omgangskreds har gemt det samme, eller om de eller andre har gemt andre relevante ting inden for samme område.

Måske en håndsrækning til truede medier
Men Memit vil være mere end blot en bogmærkningstjeneste eller et researchværktøj.

For nylig er medie-kommentator Jon Lund indtrådt som daglig leder. Et tegn på at Memit gerne vil lege med medier og andre indholdsproducenter.

"Vi vil gerne være en slags Spotify for medieindustrien. På den måde at vi skal være et værktøj, der gør det nemt for forbrugerne. Men stadig sørge for, at dem der publicerer indhold stadig har hånd i hanke med, hvordan deres indhold forbruges," siger Jan Futtrup.

En af måderne er at skabe trafik til de medier, som får gemt indhold hos Memit. Når en tekst eller lignende gemmes, kan det kun i uddrag ses af andre Memit-brugere. Hvis de vil læse det eller også gemme det, skal de en tur forbi mediet - som på den måde ikke snydes for annoncevisninger, hvis det er deres forretningsmodel.

På samme måde kan medier fortsætte med at lave paywalls. Det er kun personer, der har adgang til det originale indhold, som også kan læse og gemme det hos Memit.

Men generelt mener Jan Futtrup, at det er gammeldags at lukke sit indhold inde.

"Der er mange medier, der forsøger at binde brugerne til sig. Det gav mening for ti år siden. Men ikke længere. Du bliver nødt til at skabe nogle redskaber, der passer på både forbrugerens og mediets behov. Og i dag henter folk deres indhold mange steder på nettet".

Memit vil gerne være den platform, hvor viden bliver konsumeret. Men de medier eller bloggere, der har produceret indholdet, skal selvfølgelig have betaling for det.

"Når en artikel bliver "mem'et", vil alle de reklameindtægter, som indholdet skaber hos os, blive delt med medierne. Af de penge, vi tjener, ryger 70 procent tilbage til mediet," forklarer Jon Lund.

I kommende udgaver af tjenesten vil Memit også dele brugerdata med medierne, så de for eksempel får mulighed for at lave adfærdsbaserede reklamer eller at målrette indhold.

Der findes andre sociale bogmærketjenester. Både aldrende tjenester som Pinboard og Delicious og nyere modeller som Scoop.itSnipit og Clipboard (De sidstnævnte er nu lukket efter opkøb).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.