Artikel top billede

Seagate forsøger comeback med ny hybrid disk

Dyre og hurtige Flash-diske versus de billigere og mere adstadige snurrebasser. Den amerikanske producent Seagate er klar med en ny hybrid server-disk med det bedste fra begge verdener.

SSD-diske har de seneste år ædt sig ind på markedet på bekostning af traditionelle fysiske harddiske. Det har stillet disk-producenterne overfor valget mellem at satse på de hurtige, men dyre Flash-baserede SSD-diske og de billige og mere langsomme harddiske.

Opgøret mellem de to forskellige lagringsmedier er langt fra slut, hvis man skal tro seneste udspil fra den amerikanske producent Seagate, som netop har lanceret en hybrid-disk (Entreprise Turbo SSH), som retter sig mod markedet for server-diske.

Seagate praler med, at det nye produkt er verdens første hybrid-disk til enterprise-markedet, og de første sendinger er allerede leveret til storage-producenter og forhandlere, ligesom den nye disk type kan indbygges i IBM's serversystemer System x.

Enterprise Turbo SSHD kombinerer en 3,5 tommer 600 GB 15 K disk med et SSD-drive på 32 GB. Tilsammen leverer det en ydelse, der er op til tre gange hurtigere end en konventionel 3,5 tommer disk.

SSD-diske og hybrid-modeller har længe været udbredt i consumer-produkter, men det er først nu at hybrid-disk er tilstrækkelig pålidelige til at kunne bruges i enterprise-produkter - servere, etc.

Seagate har sammen med andre producenter af traditionelle harddiske meget på spil i den transformation, der er i gang, hvor flere og flere kræver en ydelse på niveau med SSD-diske.

Analytiker Henry Baltazar fra Forrester, siger til IDG News Service, at Seagate med sin hybrid-model ser ud til at satse på en gylden middelvej, hvor SSD-diske og traditionelle harddiske indbygges i integrerede disk-enheder.

Læs mere:

Seagate: Slut med hurtige harddiske til notebooks
Hold fast: Så hurtig er ny hybrid-disk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere