Artikel top billede

Seagate forsøger comeback med ny hybrid disk

Dyre og hurtige Flash-diske versus de billigere og mere adstadige snurrebasser. Den amerikanske producent Seagate er klar med en ny hybrid server-disk med det bedste fra begge verdener.

SSD-diske har de seneste år ædt sig ind på markedet på bekostning af traditionelle fysiske harddiske. Det har stillet disk-producenterne overfor valget mellem at satse på de hurtige, men dyre Flash-baserede SSD-diske og de billige og mere langsomme harddiske.

Opgøret mellem de to forskellige lagringsmedier er langt fra slut, hvis man skal tro seneste udspil fra den amerikanske producent Seagate, som netop har lanceret en hybrid-disk (Entreprise Turbo SSH), som retter sig mod markedet for server-diske.

Seagate praler med, at det nye produkt er verdens første hybrid-disk til enterprise-markedet, og de første sendinger er allerede leveret til storage-producenter og forhandlere, ligesom den nye disk type kan indbygges i IBM's serversystemer System x.

Enterprise Turbo SSHD kombinerer en 3,5 tommer 600 GB 15 K disk med et SSD-drive på 32 GB. Tilsammen leverer det en ydelse, der er op til tre gange hurtigere end en konventionel 3,5 tommer disk.

SSD-diske og hybrid-modeller har længe været udbredt i consumer-produkter, men det er først nu at hybrid-disk er tilstrækkelig pålidelige til at kunne bruges i enterprise-produkter - servere, etc.

Seagate har sammen med andre producenter af traditionelle harddiske meget på spil i den transformation, der er i gang, hvor flere og flere kræver en ydelse på niveau med SSD-diske.

Analytiker Henry Baltazar fra Forrester, siger til IDG News Service, at Seagate med sin hybrid-model ser ud til at satse på en gylden middelvej, hvor SSD-diske og traditionelle harddiske indbygges i integrerede disk-enheder.

Læs mere:

Seagate: Slut med hurtige harddiske til notebooks
Hold fast: Så hurtig er ny hybrid-disk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere