Artikel top billede

Microsoft må omdøbe SkyDrive efter tabt retssag

Efter en tabt retssag, må Microsoft nu igen ændre navnet på en af sine tjenester. Denne gang er det Skydrive, der nu må omdøbes.

Microsoft er tvunget til at omdøbe sin cloud-lagrings-tjeneste, Skydrive, efter, at det mislykkedes for it-giganten at forsvare retten til brugen af navnet i en retssag mod den britiske tv-station British Sky Broadcasting (BSkyB).

BSkyB, der driver tv-kanalen Sky, stævnede Microsoft for brugen af navnet SkyDrive tilbage i 2011. Her var hovedargumentet, at forbrugerne ville blive forvirrerede, og at Microsoft derudover krænkede BSkyB's rettigheder til "Sky" varemærket.

Microsoft tabte i første omgang sagen i juni, og tabte også siden hele sagen igen, da den blev appelleret. Det skriver IDG News Service.

Ikke første gang Microsoft taber retten til et navn

Det er anden gang inden for kort tid, at Microsoft må omdøbe et af sine produkter.

For knap et år siden var det retten til brug af navnet "Metro", som blev brugt til at promovere det nye design i Windows 8. Igen faldt retten til navnet på grund af en retssag, denne gang fra tyske Metro AG, også her var der tale om krænkelse af varemærket.

Det resulterede i at Microsoft omdøbte "Metro" henvisningerne til enten "Modern" eller blot "Windows 8", når virksomheden beskrev Windows 8's design.

Ukendt økonomiske konsekvens

Engelske BSkyB udtaler ifølge IDG News Service, at Microsoft har accepteret "finansielle og andre betingelser," i forbindelse med afslutningen af sagen. Hvilket umiddelbart betyder, at Microsoft også må punge ud til BSkyB for krænkelsen af varemærket.

"Vi er glade for at løst navngivnings-tvisten, og vil fortsætte med at levere tjeneste til vores hundreder af millioner af kunder," udtaler Microsoft

Det er tilladt for Microsoft at bruge navnet SkyDrive i en "rimelig tidshorisont," lyder meldingen fra BSkyB.

Læs også:
Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Microsoft: Slut med Metro i Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.