Artikel top billede

Microsoft må omdøbe SkyDrive efter tabt retssag

Efter en tabt retssag, må Microsoft nu igen ændre navnet på en af sine tjenester. Denne gang er det Skydrive, der nu må omdøbes.

Microsoft er tvunget til at omdøbe sin cloud-lagrings-tjeneste, Skydrive, efter, at det mislykkedes for it-giganten at forsvare retten til brugen af navnet i en retssag mod den britiske tv-station British Sky Broadcasting (BSkyB).

BSkyB, der driver tv-kanalen Sky, stævnede Microsoft for brugen af navnet SkyDrive tilbage i 2011. Her var hovedargumentet, at forbrugerne ville blive forvirrerede, og at Microsoft derudover krænkede BSkyB's rettigheder til "Sky" varemærket.

Microsoft tabte i første omgang sagen i juni, og tabte også siden hele sagen igen, da den blev appelleret. Det skriver IDG News Service.

Ikke første gang Microsoft taber retten til et navn

Det er anden gang inden for kort tid, at Microsoft må omdøbe et af sine produkter.

For knap et år siden var det retten til brug af navnet "Metro", som blev brugt til at promovere det nye design i Windows 8. Igen faldt retten til navnet på grund af en retssag, denne gang fra tyske Metro AG, også her var der tale om krænkelse af varemærket.

Det resulterede i at Microsoft omdøbte "Metro" henvisningerne til enten "Modern" eller blot "Windows 8", når virksomheden beskrev Windows 8's design.

Ukendt økonomiske konsekvens

Engelske BSkyB udtaler ifølge IDG News Service, at Microsoft har accepteret "finansielle og andre betingelser," i forbindelse med afslutningen af sagen. Hvilket umiddelbart betyder, at Microsoft også må punge ud til BSkyB for krænkelsen af varemærket.

"Vi er glade for at løst navngivnings-tvisten, og vil fortsætte med at levere tjeneste til vores hundreder af millioner af kunder," udtaler Microsoft

Det er tilladt for Microsoft at bruge navnet SkyDrive i en "rimelig tidshorisont," lyder meldingen fra BSkyB.

Læs også:
Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Microsoft: Slut med Metro i Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere