Artikel top billede

Microsoft må omdøbe SkyDrive efter tabt retssag

Efter en tabt retssag, må Microsoft nu igen ændre navnet på en af sine tjenester. Denne gang er det Skydrive, der nu må omdøbes.

Microsoft er tvunget til at omdøbe sin cloud-lagrings-tjeneste, Skydrive, efter, at det mislykkedes for it-giganten at forsvare retten til brugen af navnet i en retssag mod den britiske tv-station British Sky Broadcasting (BSkyB).

BSkyB, der driver tv-kanalen Sky, stævnede Microsoft for brugen af navnet SkyDrive tilbage i 2011. Her var hovedargumentet, at forbrugerne ville blive forvirrerede, og at Microsoft derudover krænkede BSkyB's rettigheder til "Sky" varemærket.

Microsoft tabte i første omgang sagen i juni, og tabte også siden hele sagen igen, da den blev appelleret. Det skriver IDG News Service.

Ikke første gang Microsoft taber retten til et navn

Det er anden gang inden for kort tid, at Microsoft må omdøbe et af sine produkter.

For knap et år siden var det retten til brug af navnet "Metro", som blev brugt til at promovere det nye design i Windows 8. Igen faldt retten til navnet på grund af en retssag, denne gang fra tyske Metro AG, også her var der tale om krænkelse af varemærket.

Det resulterede i at Microsoft omdøbte "Metro" henvisningerne til enten "Modern" eller blot "Windows 8", når virksomheden beskrev Windows 8's design.

Ukendt økonomiske konsekvens

Engelske BSkyB udtaler ifølge IDG News Service, at Microsoft har accepteret "finansielle og andre betingelser," i forbindelse med afslutningen af sagen. Hvilket umiddelbart betyder, at Microsoft også må punge ud til BSkyB for krænkelsen af varemærket.

"Vi er glade for at løst navngivnings-tvisten, og vil fortsætte med at levere tjeneste til vores hundreder af millioner af kunder," udtaler Microsoft

Det er tilladt for Microsoft at bruge navnet SkyDrive i en "rimelig tidshorisont," lyder meldingen fra BSkyB.

Læs også:
Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Microsoft: Slut med Metro i Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere