Artikel top billede

Firma skovler penge ind på netværksløsninger: Vi er klar til at købe op

Netværk, servere og virtualisering i datacenteret er nu for alvor ved at smelte sammen. Det skal sikre fortsat succes i stærkt voksende it-firma.

Fem år med voldsom vækst og tilsammen mere end 100 millioner i overskud får ikke den danske it-forhandler Conscia til at hvile på laurbærrene.

De seneste år har der været opbrud i datacenter-markedet, fordi de enkelte dele af designet - netværk, storage, servere og virtualisering - i stigende grad konvergerer mod integrerede løsninger. Det skaber en dynamik og øget konkurrence mellem producenter, som ikke tidligere stødte sammen på markedet.

Conscias direktør Mogens Bransholm fortæller, at man derfor tidligere på året tog hul på en ny forretningsstrategi, hvor man satser fuldt ud på at levere integrerede løsninger til kundernes datacenter sammensat af produkter, der er håndplukket fra de førende producenter.

"Før var markedet opdelt i siloer, hvor storage, netværk, servere og virtualisering lå hver for sig. Men nu smelter teknologierne i datacenteret for alvor sammen. Det er ikke bare en tendens. Nu sker det rent faktisk," siger Conscias direktør Mogens Bransholm, som siden 2008 har stået i spidsen for den succesfulde forretning.

Conscias profil i markedet har hidtil været præget af et tæt samarbejde med netværksproducenten Cisco, som har været kernen i forretningen. Men i foråret indgik Conscia et strategisk samarbejde med storage-producenten EMC, og tilsammen skal det være fundamentet for fortsat vækst, fortæller Mogens Bransholm.

"Vores koncept er, at vi sælger Cisco og EMC, hvor vi leverer "best of breed"-løsninger baseret på Cisco, EMC og VMware. De tre enheder er så testet mod hinanden, så vi får det bedste af begge verdener. Men vi leverer også integrerede løsninger med andre storage-produkter, hvis kunderne foretrækker det," siger han.

På salgssiden går Conscia fortsat efter de største og mest krævende kunder - som eksempelvis Danske Bank.

Stigende kundekrav

Et eksempel på konvergensen inden for datacenter-løsninger er netop Cisco, som ifølge Mogens Bransholm på få år har etableret sig som en seriøs spiller indenfor blade-servere - et område, som hidtil har været domineret af producenter som eksempelvis IBM, HP og Dell.

Når teknologierne smelter samme, hænger det ifølge Mogens Bransholm sammen med stigende krav fra kunderne om hurtig opsætning af nye services.

"Brugerne er efterhånden meget forvænte med nye services, og de krav kan man håndtere i konvergerede miljøer. Vi er gået fra dage til minutter, når der er tale om at opsætte servere og diskkapacitet. Og når det handler om indkøb af nyt jern, der skal drifte bestemte applikationer, er vi gået fra måneder til dage," siger Mogens Bransholm.

I hans tid som direktør er firmaet vokset fra bare 13 medarbejdere til i dag 54 ansatte. I samme periode er den årlige omsætning mere end tredoblet, så den i dag ligger på den gode side af 300 millioner.

Ved det seneste årsskifte kom kapitalfonden Via Venture ind som medejer af en tredjedel af virksomheden. Så ud over den imponerende organiske vækst er der nu også åbnet for vækst gennem opkøb.

"Ligesom vores investorer ser jeg store udviklingsmuligheder i den markedstransformation. Vi er åbne overfor opkøb, men vi er vækstet voldsomt og har netop oprettet et EMC-team. Så vi har nok at gøre med at integrere de enkelte dele af virksomheden, men det er godt at have en professionel kapitalpartner, hvis det bliver opportunt at købe op," siger Mogens Bransholm.

Læs også:

Dansk løsningsforhandler får kapitalindsprøjtning fra kapitalfond
Cisco blæser til angreb på det danske servermarked
Cisco-topboss går til dansk selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere