Artikel top billede

Fotograf: Søren Hytting. (Foto: Fotograf Soren Hytting)

Sådan fik dansk it-firma succes i USA

Top 100 2013 Det er gået konstant fremad for videoovervågnings-selskabet Milestone Systems, som i år er Top 100-vinder inden for sikkerheds-software. Her er forklaringen på deres succes.

Top 100: Det Brøndby-baserede firma Milestone Systems, som leverer en åben software-platform, der anvendes til videoovervågning, kan i år iføre sig den gule førertrøje i kategorien sikkerheds-software.

En krone på værket, der startede tilbage i 1998, da civilingeniør John Blem og datalog Henrik Friborg Jacobsen tog det første spadestik til virksomheden.

På trods af en it-nedsmeltning i år 2000 og en finanskrise, der har trukket sine spor gennem verdensøkonomien siden 2008, er det konstant gået frem for videoovervågnings-virksomheden.

"Vi var tidligt ude med software, der kan håndtere konvergensen mellem analog og digital indenfor videoovervågning. Det er en del af forklaringen. Men sikkerhedsindustrien er et godt forretningsområde, der har oplevet vækst i 40 til 50 år," fortæller administrerende direktør Lars Thinggaard.

Skridtet fra Danmark til udlandet tog Milestone ved at satse på software.

"I slutningen af 90'erne blev vi enige med os selv om, at der måtte være en anden vej til videoovervågningsmarkedet end det traditionelle boks-salg. Derfor hev vi koden ud af boksene og valgte alene at fokusere på software-salget."

Det valgte man, fordi Danmark er et meget lille marked for videoovervågnings-software. Det viste sig også at være den rigtige stretegi i forhold til at ekspandere i udlandet.

"Det har været en styrke at komme fra et lille land som Danmark. Da markedet ikke er så stort, har vi været tvunget til at skabe kontakter til andre nationer for at udvide forretningen. Allerede i 2002 var vi repræsenteret i 40 lande," fortæller Lars Thinggaard.

Fem procent i Danmark

Det fundament byggede man videre på fra 2004, da Milestone Systems begyndte at stifte egne datterselskaber, først i Italien og siden i USA.

"Det, vi har gjort ekstraordinært godt, er, at vi har formået at hente mere end halvdelen af omsætningen i USA. Det er jeg meget stolt af, da det er uhyre vanskeligt for et ikke-amerikansk firma at få et så solidt fodfæste. Dels fordi markedet er meget konkurrencepræget, dels fordi amerikanerne er rigtig gode til at udvikle teknologier."

Ved at have faste partnere og kontorer i kombination med at slide en del flysæder op på rejser mellem Guds eget land og kongeriget Danmark, har Milestone Systems fået foden indenfor i lagerhaller, lufthavne, supermarkeder, VM i fodbold og kasinoer i Las Vegas.

I dag har Milestone Systems salgskontorer i 15 lande og sælger sine produkter via distributører i 130 lande. 95 procent af indtjeningen hentes da også i udlandet.

Finanskrise er ikke et sikkerhedsproblem

Den efterhånden aftagende finanskrise, der har plaget verdensøkonomien i godt fem år, har ikke taget så hårdt på Milestone Systems.

"Sikkerhedsprodukter er ikke så følsomme overfor nedgang, fordi usikkerhed i verden skaber investeringer i sikkerhed," siger han.

"Sikkerhedsmarkedet er historisk set voksende, og den del af markedet, som vi adresserer, ligger i den høje ende af sikkerhedsmarkedet."

Blikket rettet mod Asien

På trods af at Milestone Systems er bredt repræsenteret kloden rundt, ser man sig stadig om efter nye områder, hvor datterselskaber kan slå lejr.

"Sidste år åbnede vi datterselskaber i Brasilien og Rusland. Men vi har stadig muligheder i Sydafrika og flere steder i Asien, hvor sikkerhed er i høj fokus. Det er områder, som vi gerne vil dække, men det bliver næppe i år," siger Lars Thinggaard om fremtidsplanerne.

Milestone Systems har omkring 400 medarbejdere og en omsætning på cirka 300 millioner kroner, hvoraf 95 procent hentes i udlandet.

Læs også:
Milestone om salg til diktaturer: Vi har ikke lav moral

Dansk forsøg: Spot tyven INDEN han stjæler

Hjælp de succesfulde it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere