Artikel top billede

Dansk energi-kæmpe buldrer ind på cloud-markedet

Sønderjysk energiselskab er på vej med "banebrydende" cloud-koncept bygget på fiberforbindelser.

Det sønderjyske energiselskab Syd Energi (SE) vil nu udnytte sit fibernet til at erobre en bid af markedet for cloud- og hostingydelser til især erhvervskunder.

Syd Energi har arbejdet med planerne i mere end et år, og det nye forretningsområde skal opbygges gennem det nystartede selskab SE Cloud Factory A/S.

Administrerende direktør i Syd Energi Niels Duedahl er meget tilbageholdende med at fortælle detaljer om cloud-planerne. Han ønsker eksempelvis ikke at løfte sløret for, hvilke kundegrupper som SE vil gå efter i det nye cloud-setup.

"Vi er ikke helt færdige med det kommercielle koncept endnu. Så det vil vi helst ikke sige noget om. Vi kan kun sige, at vi arbejder på et nyt koncept, som vi tror bliver rimeligt banebrydende. Derfor holder vi kortene tæt til kroppen," siger Niels Duedahl.

Men ifølge Computerworlds oplysninger vil Syd Energi satse på hosting til især små og mellemstore virksomheder. Rent teknisk er konceptet bygget op om en private cloud-løsning baseret på Microsofts Azure-platform. Det vil så være op til eksterne partnere at udvikle og tilpasse løsninger til kunderne.

Niels Duedahl bekræfter dog, at den nye cloud-satsning skal bygges op omkring det net af fiberforbindelser, som SE i lighed med en række andre forsyningsselskaber har udrullet de seneste år.

"Vi ser store muligheder for, hvordan fiberen kan sætte nyt liv under cloud-tanken. Vi har en 100 Gbit infrastruktur, og latency er nul stort set overalt. Det er de muligheder, vi vil udforske sammen med en række partnere. Så det handler om, at vi ser cloudydelser som et value-add oven på vores fiberforbindelser," fortæller han.

Direktør i SE Cloud Factory bliver it-værksætteren Jacob V. Schmidt som siden 2002 har stået bag it-forhandleren It-planeten i Varde. Jacob V. Schmidt fortsætter som ejer af It-planeten, men overlader direktørposten og den daglige drift til sin partner Jakob Vind Kristjansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?