Artikel top billede

Dansk energi-kæmpe buldrer ind på cloud-markedet

Sønderjysk energiselskab er på vej med "banebrydende" cloud-koncept bygget på fiberforbindelser.

Det sønderjyske energiselskab Syd Energi (SE) vil nu udnytte sit fibernet til at erobre en bid af markedet for cloud- og hostingydelser til især erhvervskunder.

Syd Energi har arbejdet med planerne i mere end et år, og det nye forretningsområde skal opbygges gennem det nystartede selskab SE Cloud Factory A/S.

Administrerende direktør i Syd Energi Niels Duedahl er meget tilbageholdende med at fortælle detaljer om cloud-planerne. Han ønsker eksempelvis ikke at løfte sløret for, hvilke kundegrupper som SE vil gå efter i det nye cloud-setup.

"Vi er ikke helt færdige med det kommercielle koncept endnu. Så det vil vi helst ikke sige noget om. Vi kan kun sige, at vi arbejder på et nyt koncept, som vi tror bliver rimeligt banebrydende. Derfor holder vi kortene tæt til kroppen," siger Niels Duedahl.

Men ifølge Computerworlds oplysninger vil Syd Energi satse på hosting til især små og mellemstore virksomheder. Rent teknisk er konceptet bygget op om en private cloud-løsning baseret på Microsofts Azure-platform. Det vil så være op til eksterne partnere at udvikle og tilpasse løsninger til kunderne.

Niels Duedahl bekræfter dog, at den nye cloud-satsning skal bygges op omkring det net af fiberforbindelser, som SE i lighed med en række andre forsyningsselskaber har udrullet de seneste år.

"Vi ser store muligheder for, hvordan fiberen kan sætte nyt liv under cloud-tanken. Vi har en 100 Gbit infrastruktur, og latency er nul stort set overalt. Det er de muligheder, vi vil udforske sammen med en række partnere. Så det handler om, at vi ser cloudydelser som et value-add oven på vores fiberforbindelser," fortæller han.

Direktør i SE Cloud Factory bliver it-værksætteren Jacob V. Schmidt som siden 2002 har stået bag it-forhandleren It-planeten i Varde. Jacob V. Schmidt fortsætter som ejer af It-planeten, men overlader direktørposten og den daglige drift til sin partner Jakob Vind Kristjansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere