Artikel top billede

Dansk energi-kæmpe buldrer ind på cloud-markedet

Sønderjysk energiselskab er på vej med "banebrydende" cloud-koncept bygget på fiberforbindelser.

Det sønderjyske energiselskab Syd Energi (SE) vil nu udnytte sit fibernet til at erobre en bid af markedet for cloud- og hostingydelser til især erhvervskunder.

Syd Energi har arbejdet med planerne i mere end et år, og det nye forretningsområde skal opbygges gennem det nystartede selskab SE Cloud Factory A/S.

Administrerende direktør i Syd Energi Niels Duedahl er meget tilbageholdende med at fortælle detaljer om cloud-planerne. Han ønsker eksempelvis ikke at løfte sløret for, hvilke kundegrupper som SE vil gå efter i det nye cloud-setup.

"Vi er ikke helt færdige med det kommercielle koncept endnu. Så det vil vi helst ikke sige noget om. Vi kan kun sige, at vi arbejder på et nyt koncept, som vi tror bliver rimeligt banebrydende. Derfor holder vi kortene tæt til kroppen," siger Niels Duedahl.

Men ifølge Computerworlds oplysninger vil Syd Energi satse på hosting til især små og mellemstore virksomheder. Rent teknisk er konceptet bygget op om en private cloud-løsning baseret på Microsofts Azure-platform. Det vil så være op til eksterne partnere at udvikle og tilpasse løsninger til kunderne.

Niels Duedahl bekræfter dog, at den nye cloud-satsning skal bygges op omkring det net af fiberforbindelser, som SE i lighed med en række andre forsyningsselskaber har udrullet de seneste år.

"Vi ser store muligheder for, hvordan fiberen kan sætte nyt liv under cloud-tanken. Vi har en 100 Gbit infrastruktur, og latency er nul stort set overalt. Det er de muligheder, vi vil udforske sammen med en række partnere. Så det handler om, at vi ser cloudydelser som et value-add oven på vores fiberforbindelser," fortæller han.

Direktør i SE Cloud Factory bliver it-værksætteren Jacob V. Schmidt som siden 2002 har stået bag it-forhandleren It-planeten i Varde. Jacob V. Schmidt fortsætter som ejer af It-planeten, men overlader direktørposten og den daglige drift til sin partner Jakob Vind Kristjansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.