Artikel top billede

Tre oversete funktioner i Google Chrome

Spar tid med disse smarte funktioner, som er gemt i din Chrome-browser.

Vi er alle vanedyr, og vores vaner kan let omfatte, hvordan vi bruger en browser. Her er mange af os så opslugte af vores daglige rutiner, at vi overser visse funktioner, der ellers kunne spare tid for os eller forbedre vores produktivitet.

I Google Chrome er der for eksempel tre funktioner, der er gemt så elegant af vejen, at mange måske slet ikke er klar over, at de eksisterer.

1. Andre enheder

En af Chromes stærkeste funktioner er dens evne til synkronisering - ikke blot af dine bogmærker og adgangskoder men også dine åbne faneblade. Du slår denne funktion til ved at gå ind i Indstillinger og her klikke på knappen Avancerede indstillinger for synkronisering under sektionen Log ind.

Hvis du også har Chrome installeret på for eksempel en anden pc, en smartphone og en tablet, kan du fra din pc få adgang til åbne faneblade på enhver af dine andre enheder.

For at gøre det åbner du blot et nyt faneblad og klikker på menuen Andre enheder nederst i højre hjørne. Her kan se en kategoriseret liste af åbne faneblade på alle dine andre enheder, hvor Google Chrome er i brug. Det er en funktion, der er nem at overse, men vældig smart.

2. Senest lukkede

Som du måske er klar over, kan du ved at trykke Ctrl-Shift-T på tastaturet øjeblikkeligt genåbne et faneblad, hvis du for eksempel lukkede det ved en fejl. Men hvad nu hvis du har brug for at genåbne et faneblad, du lukkede for et stykke tid siden og efterfølgende har lukket flere andre faneblade?

Så har du brug for en liste af de senest lukkede faneblade, og det er lige nøjagtigt, hvad Chrome leverer: Når du nu i forvejen er nede i højre hjørne, så tag et kig på valgmuligheden umiddelbart til højre for Andre enheder: Menuen Senest lukkede. Klik på den og du vil få vist en liste af de 10 senest lukkede faneblade.

3. Webshop

Hvis du er ny Chrome-bruger, er du måske ikke klar over, at Google tilbyder et ret omfattende bibliotek af apps til udvidelse af browserens funktionalitet, og som er tilgængelige via Chrome Webshop.

Som du uden tvivl allerede har opdaget, så er linket også nede i højre hjørne på et nyt faneblad umiddelbart til højre for Senest lukkede. Klik på Webshop for at få adgang til dette bibliotek, hvor du kan browse eller søge efter nyttige udvidelser til din browser.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.