Artikel top billede

Tre oversete funktioner i Google Chrome

Spar tid med disse smarte funktioner, som er gemt i din Chrome-browser.

Vi er alle vanedyr, og vores vaner kan let omfatte, hvordan vi bruger en browser. Her er mange af os så opslugte af vores daglige rutiner, at vi overser visse funktioner, der ellers kunne spare tid for os eller forbedre vores produktivitet.

I Google Chrome er der for eksempel tre funktioner, der er gemt så elegant af vejen, at mange måske slet ikke er klar over, at de eksisterer.

1. Andre enheder

En af Chromes stærkeste funktioner er dens evne til synkronisering - ikke blot af dine bogmærker og adgangskoder men også dine åbne faneblade. Du slår denne funktion til ved at gå ind i Indstillinger og her klikke på knappen Avancerede indstillinger for synkronisering under sektionen Log ind.

Hvis du også har Chrome installeret på for eksempel en anden pc, en smartphone og en tablet, kan du fra din pc få adgang til åbne faneblade på enhver af dine andre enheder.

For at gøre det åbner du blot et nyt faneblad og klikker på menuen Andre enheder nederst i højre hjørne. Her kan se en kategoriseret liste af åbne faneblade på alle dine andre enheder, hvor Google Chrome er i brug. Det er en funktion, der er nem at overse, men vældig smart.

2. Senest lukkede

Som du måske er klar over, kan du ved at trykke Ctrl-Shift-T på tastaturet øjeblikkeligt genåbne et faneblad, hvis du for eksempel lukkede det ved en fejl. Men hvad nu hvis du har brug for at genåbne et faneblad, du lukkede for et stykke tid siden og efterfølgende har lukket flere andre faneblade?

Så har du brug for en liste af de senest lukkede faneblade, og det er lige nøjagtigt, hvad Chrome leverer: Når du nu i forvejen er nede i højre hjørne, så tag et kig på valgmuligheden umiddelbart til højre for Andre enheder: Menuen Senest lukkede. Klik på den og du vil få vist en liste af de 10 senest lukkede faneblade.

3. Webshop

Hvis du er ny Chrome-bruger, er du måske ikke klar over, at Google tilbyder et ret omfattende bibliotek af apps til udvidelse af browserens funktionalitet, og som er tilgængelige via Chrome Webshop.

Som du uden tvivl allerede har opdaget, så er linket også nede i højre hjørne på et nyt faneblad umiddelbart til højre for Senest lukkede. Klik på Webshop for at få adgang til dette bibliotek, hvor du kan browse eller søge efter nyttige udvidelser til din browser.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere