Artikel top billede

Ateas koncernchef tager afslappet på tabet af københavnsk pc-ordre. "Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger han.

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Atea mister lukrativ millionkontrakt om levering af computere til københavnske skoleelever. Se vinderen her.

Kvaliteten gjorde udslaget, da Københavns Kommune tidligere i denne måned valgte Lenovo som leverandør af stationære og bærbare pc'er til eleverne på de københavnske folkeskoler.

Dermed har kommunen fravalgt Atea, som det sidste års tid har siddet på ordren, som over de næste tre år blandt andet omfatter leverance af 1.900 bærbare pc'er. I alt ventes ordren at skabe en omsætning på 14-16 millioner kroner.

Københavns Kommune har udbudt ordren via et EU-udbud, og den endelige kontrakt bliver skrevet under torsdag efter den obligatoriske stand still-periode, som gælder for offentlige udbud.

"Det er korrekt, at vi har givet tilbud sammen med en anden producent, og at vi har tabt sagen til Lenovo, som skriver kontrakt med kunden torsdag," siger Ateas koncernchef, Claus Hougesen, som dog nedtoner betydningen af tabet.

"Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger Claus Hougesen.

I børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune fortæller konsulent Villy Broe, at man har fået i alt otte bud på den lukrative pc-ordre.

"Jeg vil helst ikke udtale mig, før kontrakten er endeligt underskrevet, for der kan jo komme en indsigelse, der gør, at vi ikke kan skrive den under," siger Villy Broe.

Han bekræfter dog, at Atea ved tidligere udbud af skole-pc'erne har vundet på at have den laveste pris.

København har denne gang har valgt at sende indkøbet af pc'er i EU-udbud, fordi man så også kunne stille krav til kvaliteten af de leverede pc'er. Tidligere har pc-indkøbene være udbudt under SKI's rammeaftaler, hvor det kun er prisen, der afgør, hvilken leverandør der vinder.

"Det er computere, som skal lånes ud til børnene. De skal have dem i deres skoletasker. Derfor har vi stillet nogle krav til robusthed, som vi vægter højt i udvælgelsesproceduren," siger Villy Broe.

"Hos SKI skal man vælge blandt de produkter, de har, og vi kan bedre påvirke, præcis hvad det er for et produkt, vi får, ved at lave en egentlig kravspecifikation og så selv lave udbuddet. Og så skal leverandøren i øvrigt heller ikke aflevere en procentsats af købsprisen til SKI. Det kommer også os til gode," siger han.

Hos Lenovo ønsker direktør Peter Juul Jørgensen ikke at udtale sig om sagen.

Læs også:

Store forhandlere vælter sig i penge

Så gigantisk stor er Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere