Ateas koncernchef tager afslappet på tabet af københavnsk pc-ordre. "Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger han.

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Atea mister lukrativ millionkontrakt om levering af computere til københavnske skoleelever. Se vinderen her.

Kvaliteten gjorde udslaget, da Københavns Kommune tidligere i denne måned valgte Lenovo som leverandør af stationære og bærbare pc'er til eleverne på de københavnske folkeskoler.

Dermed har kommunen fravalgt Atea, som det sidste års tid har siddet på ordren, som over de næste tre år blandt andet omfatter leverance af 1.900 bærbare pc'er. I alt ventes ordren at skabe en omsætning på 14-16 millioner kroner.

Københavns Kommune har udbudt ordren via et EU-udbud, og den endelige kontrakt bliver skrevet under torsdag efter den obligatoriske stand still-periode, som gælder for offentlige udbud.

"Det er korrekt, at vi har givet tilbud sammen med en anden producent, og at vi har tabt sagen til Lenovo, som skriver kontrakt med kunden torsdag," siger Ateas koncernchef, Claus Hougesen, som dog nedtoner betydningen af tabet.

"Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger Claus Hougesen.

I børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune fortæller konsulent Villy Broe, at man har fået i alt otte bud på den lukrative pc-ordre.

"Jeg vil helst ikke udtale mig, før kontrakten er endeligt underskrevet, for der kan jo komme en indsigelse, der gør, at vi ikke kan skrive den under," siger Villy Broe.

Han bekræfter dog, at Atea ved tidligere udbud af skole-pc'erne har vundet på at have den laveste pris.

København har denne gang har valgt at sende indkøbet af pc'er i EU-udbud, fordi man så også kunne stille krav til kvaliteten af de leverede pc'er. Tidligere har pc-indkøbene være udbudt under SKI's rammeaftaler, hvor det kun er prisen, der afgør, hvilken leverandør der vinder.

"Det er computere, som skal lånes ud til børnene. De skal have dem i deres skoletasker. Derfor har vi stillet nogle krav til robusthed, som vi vægter højt i udvælgelsesproceduren," siger Villy Broe.

"Hos SKI skal man vælge blandt de produkter, de har, og vi kan bedre påvirke, præcis hvad det er for et produkt, vi får, ved at lave en egentlig kravspecifikation og så selv lave udbuddet. Og så skal leverandøren i øvrigt heller ikke aflevere en procentsats af købsprisen til SKI. Det kommer også os til gode," siger han.

Hos Lenovo ønsker direktør Peter Juul Jørgensen ikke at udtale sig om sagen.

Læs også:

Store forhandlere vælter sig i penge

Så gigantisk stor er Atea
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.