Artikel top billede

Ateas koncernchef tager afslappet på tabet af københavnsk pc-ordre. "Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger han.

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Atea mister lukrativ millionkontrakt om levering af computere til københavnske skoleelever. Se vinderen her.

Kvaliteten gjorde udslaget, da Københavns Kommune tidligere i denne måned valgte Lenovo som leverandør af stationære og bærbare pc'er til eleverne på de københavnske folkeskoler.

Dermed har kommunen fravalgt Atea, som det sidste års tid har siddet på ordren, som over de næste tre år blandt andet omfatter leverance af 1.900 bærbare pc'er. I alt ventes ordren at skabe en omsætning på 14-16 millioner kroner.

Københavns Kommune har udbudt ordren via et EU-udbud, og den endelige kontrakt bliver skrevet under torsdag efter den obligatoriske stand still-periode, som gælder for offentlige udbud.

"Det er korrekt, at vi har givet tilbud sammen med en anden producent, og at vi har tabt sagen til Lenovo, som skriver kontrakt med kunden torsdag," siger Ateas koncernchef, Claus Hougesen, som dog nedtoner betydningen af tabet.

"Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger Claus Hougesen.

I børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune fortæller konsulent Villy Broe, at man har fået i alt otte bud på den lukrative pc-ordre.

"Jeg vil helst ikke udtale mig, før kontrakten er endeligt underskrevet, for der kan jo komme en indsigelse, der gør, at vi ikke kan skrive den under," siger Villy Broe.

Han bekræfter dog, at Atea ved tidligere udbud af skole-pc'erne har vundet på at have den laveste pris.

København har denne gang har valgt at sende indkøbet af pc'er i EU-udbud, fordi man så også kunne stille krav til kvaliteten af de leverede pc'er. Tidligere har pc-indkøbene være udbudt under SKI's rammeaftaler, hvor det kun er prisen, der afgør, hvilken leverandør der vinder.

"Det er computere, som skal lånes ud til børnene. De skal have dem i deres skoletasker. Derfor har vi stillet nogle krav til robusthed, som vi vægter højt i udvælgelsesproceduren," siger Villy Broe.

"Hos SKI skal man vælge blandt de produkter, de har, og vi kan bedre påvirke, præcis hvad det er for et produkt, vi får, ved at lave en egentlig kravspecifikation og så selv lave udbuddet. Og så skal leverandøren i øvrigt heller ikke aflevere en procentsats af købsprisen til SKI. Det kommer også os til gode," siger han.

Hos Lenovo ønsker direktør Peter Juul Jørgensen ikke at udtale sig om sagen.

Læs også:

Store forhandlere vælter sig i penge

Så gigantisk stor er Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?