Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Sådan snyder Samsung sig til hurtigere telefoner

Amerikansk medie har afsløret, at Samsung fusker sig til 20 procent bedre resultater i de mest populære benchmark-programmer. Få forklaringen her.

Det var bare noget, som anmelderen Ron Amadeo hos Ars Technica ikke kunne få til at hænge sammen.

Han benchmark-testede Samsungs phablet Galaxy Note 3 mod LG Optimus G2 i en mængde test-programmer, og Samsungs model var overraskende op mod 20 procent hurtigere.

Men der burde ikke være så stor forskel på mobilerne, da de begge benytter den samme 2,3 GHz Snapdragon 800-processor.

Derfor satte Ron Amadeo sig for at undersøge, hvordan det kunne hænge sammen, og resultatet burde få Samsung til at stille sig hen i skammekrogen.

Den højere hastighed i benchmarkprogrammerne skyldes nemlig, at Samsung har fiflet med mobilen, så den leverer bedre resultater end konkurrenterne.

Pedalen i bund

Normalt går quadcore-processoren ned i hastighed, når mobilen ikke bruges intensivt, og tre af kernerne slukkes, mens den fjerde drosler ned. Dermed spares der på strømmen og varmeudviklingen.

Men når Galaxy Note 3 sættes til at køre et benchmarkprogram som Geekbench, så skrues der på intet tidspunkt ned for hastigheden. Pedalen er konstant i bund i alle scenarier, som benchmarkprogrammet forsøger at teste.

Det er med til at give et bedre testresultat, men samtidig et misvisende billede af hvordan mobilen vil reagere ved normal brug, hvor alle hestekræfter ikke konstant bliver benyttet.

Koden afslører Samsung

Ars Technica har dykket dybt ned i mobilens kode og har fundet frem til, at den specifikt booster sin performance i Geekbench, Quadrant, Antutu, Linpack, GFXBench og også i nogle af Samsungs egne benchmarkprogrammer.

Mobilen er altså opdraget til at vise sig fra sin bedste side, hvis udvalgte programmer og apps aktiveres.

Det lykkedes Ars Technica at narre mobilen ved at smide en version af Geekbench 3 på telefonen, men programmet var blevet omdøbt til "Stealthbench".

Dermed blev testresultaterne for Galaxy Note 3 nogle helt andre og mere sammenlignelige med konkurrenterne.

Faktisk viste det sig, at mobilen er en lille smule hurtigere end LG Optimus G2, men slet ikke i nærheden af de 20 procent, som de første test viste.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Samsung er blevet beskyldt for at fuske med sine telefoner. Også Galaxy S4 har fået kritik for at snyde sig til bedre resultater i benchmark-test.

Du kan læse mere om Ars Technicas afsløring her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere