Artikel top billede

Sådan snyder Samsung sig til hurtigere telefoner

Amerikansk medie har afsløret, at Samsung fusker sig til 20 procent bedre resultater i de mest populære benchmark-programmer. Få forklaringen her.

Det var bare noget, som anmelderen Ron Amadeo hos Ars Technica ikke kunne få til at hænge sammen.

Han benchmark-testede Samsungs phablet Galaxy Note 3 mod LG Optimus G2 i en mængde test-programmer, og Samsungs model var overraskende op mod 20 procent hurtigere.

Men der burde ikke være så stor forskel på mobilerne, da de begge benytter den samme 2,3 GHz Snapdragon 800-processor.

Derfor satte Ron Amadeo sig for at undersøge, hvordan det kunne hænge sammen, og resultatet burde få Samsung til at stille sig hen i skammekrogen.

Den højere hastighed i benchmarkprogrammerne skyldes nemlig, at Samsung har fiflet med mobilen, så den leverer bedre resultater end konkurrenterne.

Pedalen i bund

Normalt går quadcore-processoren ned i hastighed, når mobilen ikke bruges intensivt, og tre af kernerne slukkes, mens den fjerde drosler ned. Dermed spares der på strømmen og varmeudviklingen.

Men når Galaxy Note 3 sættes til at køre et benchmarkprogram som Geekbench, så skrues der på intet tidspunkt ned for hastigheden. Pedalen er konstant i bund i alle scenarier, som benchmarkprogrammet forsøger at teste.

Det er med til at give et bedre testresultat, men samtidig et misvisende billede af hvordan mobilen vil reagere ved normal brug, hvor alle hestekræfter ikke konstant bliver benyttet.

Koden afslører Samsung

Ars Technica har dykket dybt ned i mobilens kode og har fundet frem til, at den specifikt booster sin performance i Geekbench, Quadrant, Antutu, Linpack, GFXBench og også i nogle af Samsungs egne benchmarkprogrammer.

Mobilen er altså opdraget til at vise sig fra sin bedste side, hvis udvalgte programmer og apps aktiveres.

Det lykkedes Ars Technica at narre mobilen ved at smide en version af Geekbench 3 på telefonen, men programmet var blevet omdøbt til "Stealthbench".

Dermed blev testresultaterne for Galaxy Note 3 nogle helt andre og mere sammenlignelige med konkurrenterne.

Faktisk viste det sig, at mobilen er en lille smule hurtigere end LG Optimus G2, men slet ikke i nærheden af de 20 procent, som de første test viste.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Samsung er blevet beskyldt for at fuske med sine telefoner. Også Galaxy S4 har fået kritik for at snyde sig til bedre resultater i benchmark-test.

Du kan læse mere om Ars Technicas afsløring her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere