Artikel top billede

Dansk it-kæmpe står klar med pengene: Vil købe flere firmaer

Dansk it-virksomhed lover mindst to opkøb i løbet af det næste år. Men det bliver nok i udlandet, der skal satses, lyder det fra direktøren.

Den danske distributionskoncern EET Europarts er så småt ved at have genvundet pusten efter to markante opkøb, som bankede omsætningen op med omkring 25 procent til mere end halvanden milliard kroner.

Ifølge koncenchef John Thomas har EET Europarts planer om mindst to opkøb indenfor det næste år. Han vil dog ikke sætte navn eller adresse på de mulige opkøbskandidater.

Han mere end antyder, at de planlagte opkøb samtidig vil udvide koncernens operationsområde til flere end de 12 lande, hvor EET Europarts i dag er aktive.

John Thomas er i det hele taget klar til at hive tegnebogen op ad lommen, hvis den rigtige opkøbsmulighed viser sig - også i det nordiske marked.

"EETs strategi er at være en del af den konsolidering, der foregår i branchen, og være aktiv i opkøbsmarkedet. Vi forventer, at vi i 2014 vil gennemføre to til tre opkøb. Det vil overraske mig meget, hvis vi ikke når op på det niveau," siger John Thomas.

"Om opkøbene kommer til at ligge i Norden, er jeg lidt mere usikker på. Der er ingen tvivl om, at vi har været meget tilfredse med det opkøb, som vi foretog i Europarts. Det har givet størrelse i Sydeuropa. Men det betyder ikke, at vi vil sige nej til opkøbsmuligheder i det nordiske marked. Jeg er altid klar til at købe spændende virksomheder, og vi har kapitalen til det. Så vi vil være en aktiv spiller. Det er der ingen tvivl om," siger han.

Sidste år købte EET først det franske selskab Europarts. I marts i år kom turen til distributionsaktiviteterne i fynske Kjaerulff1. Det øgede tilsammen størrelsen af forretningen med mere end 25 procent til 1, 5 milliarder kroner.

Han forklarer sin sult efter nye opkøb med, at den konsolidering, som har præget it-distribution de seneste mere end ti år, langt fra er overstået.

"Det er en kombination af forskellige forhold, der driver konsolideringen. Stor volumen giver nogle muligheder for at kunne noget andet og mere. Kundernes krav til lagerbeholdning og sortiment er stigende, og samtidig vil alle gerne have det hele lidt billigere og bedre. Det kræver mange investeringer i personale og kolde kontanter til udvikling af it-systemer og handelsplatforme. Derfor er det vanskeligt at være en lille specialdistributør," siger John Thomas.

Læs også:

EET's opkøb gennem tiderne

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.