Artikel top billede

Dansk it-kæmpe står klar med pengene: Vil købe flere firmaer

Dansk it-virksomhed lover mindst to opkøb i løbet af det næste år. Men det bliver nok i udlandet, der skal satses, lyder det fra direktøren.

Den danske distributionskoncern EET Europarts er så småt ved at have genvundet pusten efter to markante opkøb, som bankede omsætningen op med omkring 25 procent til mere end halvanden milliard kroner.

Ifølge koncenchef John Thomas har EET Europarts planer om mindst to opkøb indenfor det næste år. Han vil dog ikke sætte navn eller adresse på de mulige opkøbskandidater.

Han mere end antyder, at de planlagte opkøb samtidig vil udvide koncernens operationsområde til flere end de 12 lande, hvor EET Europarts i dag er aktive.

John Thomas er i det hele taget klar til at hive tegnebogen op ad lommen, hvis den rigtige opkøbsmulighed viser sig - også i det nordiske marked.

"EETs strategi er at være en del af den konsolidering, der foregår i branchen, og være aktiv i opkøbsmarkedet. Vi forventer, at vi i 2014 vil gennemføre to til tre opkøb. Det vil overraske mig meget, hvis vi ikke når op på det niveau," siger John Thomas.

"Om opkøbene kommer til at ligge i Norden, er jeg lidt mere usikker på. Der er ingen tvivl om, at vi har været meget tilfredse med det opkøb, som vi foretog i Europarts. Det har givet størrelse i Sydeuropa. Men det betyder ikke, at vi vil sige nej til opkøbsmuligheder i det nordiske marked. Jeg er altid klar til at købe spændende virksomheder, og vi har kapitalen til det. Så vi vil være en aktiv spiller. Det er der ingen tvivl om," siger han.

Sidste år købte EET først det franske selskab Europarts. I marts i år kom turen til distributionsaktiviteterne i fynske Kjaerulff1. Det øgede tilsammen størrelsen af forretningen med mere end 25 procent til 1, 5 milliarder kroner.

Han forklarer sin sult efter nye opkøb med, at den konsolidering, som har præget it-distribution de seneste mere end ti år, langt fra er overstået.

"Det er en kombination af forskellige forhold, der driver konsolideringen. Stor volumen giver nogle muligheder for at kunne noget andet og mere. Kundernes krav til lagerbeholdning og sortiment er stigende, og samtidig vil alle gerne have det hele lidt billigere og bedre. Det kræver mange investeringer i personale og kolde kontanter til udvikling af it-systemer og handelsplatforme. Derfor er det vanskeligt at være en lille specialdistributør," siger John Thomas.

Læs også:

EET's opkøb gennem tiderne

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere