Artikel top billede

Fodboldslandsholdets anfører Daniel Aggers velgørende fond Agger Foundation kan ifølge Janus Rægaaad Nielsen forvente at få mellem 60 og 80 procent af de donationer,som kommer ind via Charityantivirus.
Screendump fra charityantivirus.com

Sådan skal gratis antivirus hjælpe børn i nød

It-mand bruger fodboldstjernen Daniel Agger som blikfang for velgørenhedsprojekt, der tilbyder gratis antivirus. Læs her, hvorfor han af egen lomme har brugt millioner på projektet.

Vil du have et gratis antivirus-program til gengæld for, at du donerer penge til at hjælpe børn, der på den ene eller anden måde har det svært i tilværelsen? Det er den handel, som velgørenhedsprojektet Charityantivirus nu tilbyder.

Bag projektet står Janus Rægaard Nielsen, ejer af antivirus- og sikkerhedsfirmaet Mysecuritycenter.

Han har allieret sig med Danmarks pt. nok mest populære fodboldspiller Daniel Agger, der til daglig spiller i den engelske klub Liverpool FC. Med i projektet er også musikeren og sangeren Mads Langer, som har leveret den musikalske kulisse på projektets hjemmeside.

Projektets indtægter skal komme fra donationer fra folk, der vælger at betale for et ellers gratis antivirus-program. Bortset fra navnet Charityantivirus er softwaren identisk med Mysecuritycenters tilsvarende produkt, som igen er identisk med et antivirusprodukt fra Bitdefender.

Vælger man at betale for den gratis software, bliver man juridisk set abonnent hos Charityantivirus, og efter et år kan man så forny sit abonnement.

Ifølge Janus Rægaard Nielsen stiller han sammen med Bitdefender softwarelicenserne gratis til rådighed for projektet, og hele omsætningen minus moms og administrationsudgifter går så til Daniel Aggers Agger Foundation, som vil bruge pengene på hjælpeprojekter.

Janus Rægaard Nielsen fortæller, at han desuden har spenderet i nærheden af to millioner kroner af egen lomme på at få projektet op at stå - penge, som han understreger, at han ikke skal have tilbage. Han forventer, at mellem 60 og 80 procent af den samlede omsætning ender hos Agger Foundation.

"Jeg får lettet mit hjerte"

Hvad får du ud af at levere gratis software til de mennesker, som donerer penge til CharityAntivirus?

"Jeg tjener ingen penge til Mysecuritycenter. Jeg får måske lettet mit hjerte og sagt til mig selv, at fordi jeg har muligheden, så kan jeg måske gøre noget for børn i nød. Så der er ikke noget forretning i det her, hverken for Charitiantivirus eller Mysecuritycenter eller for Janus Nielsen."

"Vores håb er, at vi inden for 18 til 24 måneder får mere end en million betalende kunder. Hvis de i gennemsnit giver 100 kroner, så har vi 100 millioner kroner. Så vil vi i bedste fald have 80 millioner kroner, vi kan give til børnene. Så er det klart, at jeg også har en forventning om, at folk kommer til at se mig som en person, der har gjort noget godt."

De kunder, der tegner et abonnement via Charityantivirus, er vel så også kunder, der indgår i din database for Mysecuritycenter?

"Nej overhovedet ikke. Det er ikke MSC-kunder på nogen som helst måde, og det kommer det aldrig til at blive. Kunderne laver en aftale med Charityantivirus. Fair and square."

"Pengene ryger ikke i mine lommer"
Hvor længe kan man så benytte det gratis antivirus-program?

"Når du har downloadet det gratis program, får du det i 12 måneder. Så vil vi kontakte kunden og fortælle, at den gratis periode er udløbet og spørge, om de stadig vil have programmet, og at vi så gerne vil have, at de betaler for produktet. Men det står kunden frit for. Hvis kunden ikke betaler, så fred være med det. Hvis vi ikke hører fra kunden, der har valgt betalingsversionen, fornyer vi aftalen til samme pris som deres oprindelige donation. Og alle de penge går så også til Charityantivirus. Der er ikke nogen penge fra andet, tredje eller fjerde år, der ryger i mine eller andres lommer.

"Hvis de i gennemsnit giver 100 kroner, så har vi 100 millioner kroner"

Hvor stor en del af pengene går til velgørende formål?

"Vi ønsker, at det skal være selvbærende, og vi forventer, at det bliver et sted mellem 60 og 80 procent af omsætningen før moms og administration, som skal gå til forskellige velgørende formål."

Du skriver på Mysecuritycenters hjemmeside, at I har 16 millioner glade brugere. Det er rigtigt mange. Hvor stor omsætning har du i Mysecuritycenter?

"Vores definition på en glad bruger er en, der indenfor de sidste ti år har installeret og downloadet vores produkt. Så antager vi, at så længe de ikke har brokket eller kontaktet os, så er det en glad bruger. Er det at gå over stregen? Det tror jeg ikke, det er. Og sidste år havde vi vel en omsætning på 13-14 millioner kroner."

I skriver også, at I har "hundredevis" af "bedst i test"-priser. Men det er jo ikke jeres produkt, men derimod den software fra Bitdefender, som I sætter jeres firmanavn på?

"Vi har fået Bitdefender og testvirksomhedernes ord for, at vi godt må bruge deres logoer og testresultater. Vi har de sidste tre år solgt identiske kopier af Bitdefenders produkter, som hedder Bitdefender Antivirus og Bitdefender Internet Security. Det er præcis de samme produkter, vi sælger. Vi skriver ikke noget på vores hjemmeside, som de ikke er ok med."

Så det er ikke præcis jeres produkt, der er blevet testet?

"Vi skriver ikke, at det er vores software, der er blevet testet. Vi skriver, at den antivirus-teknologi, vi anvender i Myantivirus, Myfreeantivirus og Myinternetsecurity, er verdens bedste, og det er helt i overensstemmelse med både producenter og test-organisationen. Vi udvikler ikke noget selv. I de ti år, jeg har handlet med antivirus-software, har vi først solgt et produkt fra CA Technologies og vi har også været rundt om McAfee på et tidspunkt. For tre år siden valgte vi at skifte til Bitdefender, som er markedets bedste antivirus-produkt."

Læs også:

Amerikanere har dræbt mange gode initiativer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem års ejerskab: Sentia Danmark skiller sig af med datacenter for at fokusere på cloud
Sentia Danmark sælger sit datacenter i Glostrup til hollandske Penta Infra. Salget, der er et led i Sentias strategi om at fokusere på cloud-tjenester, indleder samtidig et nyt partnerskab mellem de to selskaber.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.