Artikel top billede

Så meget tjener VMware på din servervirtualisering

VMware skovler penge ind på servervirtualisering. Selskabet satser dog på flere områder, der skal sikre indtjeningen fremover.

Virtualiseringsselskabet VMware skovler milliarder ind, og nu løfter selskabet lidt af sløret for, hvordan det tjener sine penge.

Ved et møde mellem flere it-analytikere og VMwares topledelse på selskabets europæiske VMworld 2013 i Barcelona, blev det fortalt, hvordan omsætningen på godt 25 milliarder kroner fordeler sig.

Omkring 65 procent af omsætningen svarende til godt 16,5 milliarder kroner kommer fra vSphere-produktet, som de fleste nok kender som servervirtualisering.

De resterende 35 procent af omsætningen svarende til 8,9 milliarder kroner stammer fra automation-/management-værktøjer.

Forudser ny CIO-rolle

Det vil med andre ord sige, at selskabets flagskib, servervirtualisering på vSphere-platformen, stadig er den helt store cash-cow i virksomheden med omkring 40 millioner virtuelle maskiner kørende på sin software overalt på kloden.

VMware-cheferne kunne samtidig tilføje, at de - ikke overraskende - forventer, at forretningen for management-værktøjer til automatisering af datacentret vil vokse i de kommende år.

For den slags produkter er efterspurgte, fordi de ifølge virtualiseringskæmpen kan frigøre ressourcer i it-afdelingen.

"På den måde bliver chief information officer til chief innovation officer," fortæller VMwares operationsdirektør (COO) Carl Eschenbach på VMworld Europe 2013.

Det hele ændrer sig

VMware vil da også rigtig gerne bevise, at selskabet er andet og mere end servervitualisering.

Blandt andet har selskabet store ambitioner om at virtualisere hele datacentret i en pakke, som bliver kaldt det softwarebaserede datacenter.

Her er serverne godt i gang med at blive virtualiserede, mens næste skridt er storage og ikke mindst netværk. Og til at håndtere det, hele skal VMware leve af management-værktøjer til at orkestrere al software-virtualiseringen.

"Vi er begyndt at levere varen til en hel række kunder, og samtidig vil jeg sige, at det nok tager et par år, før vi er helt klar i den helt store skala med det softwarebaserede datacenter," erkender Carl Eschenbach over for Computerworld.

Han ønsker ikke at sætte år på, hvornår selskabet vil vurdere om satsningen er en succes eller ej, men fastholder, at vurderingen kommer 'inden for et par år'. 

Samtidig har selskabet slået dørene op for sine første datacentre i USA og i Europa.

Din smartphone kan snart få flere brugere

Det skyldes, at selskabet fuldt og fast tror på, at hybrid-clouds bliver den næste og tredje store infrastruktur-åbenbaring efter først mainframe- og siden client/server-alderen.

"Vi har planer om at bygge flere datacentre i Europa, men det kan vi nok først fortælle om i 2014," forklarer Carl Eschenbach.

VMwares datacentre er dog ikke bygget med egen hardware, men selskabet lejer sig derimod ind i eksisterende datacentre, hvor der bliver benyttet VMware-software i den helt store stil. 

Mobilvirtualisering på trapperne 

Derudover er VMware godt i gang med at udvikle videre på sin Horizon-suite til levering af apps i forskellige profiler på alverdens platforme, hvilket er blevet styrket yderligere med købet af desktop-as-a-service-selskabet Desktone.

Også inden for mobilvirtualisering er VMware for alvor begyndt at røre på sig med Horizon Mobile, så slutbrugerne eksempelvis kan have to profiler på en mobiltelefon - en privat og en til arbejde, som eksempelvis Samsung barsler med

På nuværende tidspunkt har VMware indgået aftaler med Android-mobilproducenter som Samsung, Motorola, HTC, LG og Sony, mens selskabet ligeledes har givet håndslag med mobilgiganter som amerikanske Verizon og spanske Telefónica, der kan levere servicen, hvis kunderne ønsker det. 

Her er en af udfordringerne dog for slutbrugerne, hvordan de skal håndtere dobbeltregninger fra hver af de to smartphone-profiler.

Her er top 3-sællerterne 
Den fungerede landedirektør i Danmark, Peter Klint, forklarer på konferencen i Barcelona, at de tre mest sælgende områder i Danmark er servervirtualisering, automation (management-værktøjer) og selskabets satsninger på end-user-computing i form af eksempelvis desktopvirtualisering. 

Han er ikke ængstelig over, at VMware eventuelt har slået et for stort brød op ved at ville virtualisere hele datacentret og kaste sig over andre forretningsområder med sin strategi fra 2010, der blev lanceret i København

"Vi er efterhånden så langt på vores rejse, at vi ved, det bliver en succes. Jeg er faktisk slet ikke i tvivl om, at verden går mod det software-baserede datacenter, fordi det giver så mange fordele for kunderne," siger Peter Klint.

Mulig succes om fem år

Han nævner, at med managementværktøjer bliver eksempelvis omkostninger i it-afdelingen mere transparente, så beslutninger bliver taget på et oplyst grundlag i stedet for på fingerspitzengefühl, når det kommer til områder som SLA, sikkerhed og compliance.

Med andre ord bliver teknologien i datacentret en direkte adgang til services som eksempelvis omkostninger for specifikke it-services. 

"Hvis eksempelvis it-afdelingen får at vide, at der skal spares 10 procent, så kan man direkte i sin omkostningsstruktur se, hvor og hvordan man kan spare i stedet for bare et slukke for en maskine eller to," lyder det fra Peter Klint.

Om selskabet vil få succes med sin strategi med det softwarebaserede datacenter og hybrid-clouds vil vise sig inden for de næste fem år, spår flere analytikere som Computerworld har talt med på VMworld-konferencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere