Så meget tjener VMware på din servervirtualisering

VMware skovler penge ind på servervirtualisering. Selskabet satser dog på flere områder, der skal sikre indtjeningen fremover.

Virtualiseringsselskabet VMware skovler milliarder ind, og nu løfter selskabet lidt af sløret for, hvordan det tjener sine penge.

Ved et møde mellem flere it-analytikere og VMwares topledelse på selskabets europæiske VMworld 2013 i Barcelona, blev det fortalt, hvordan omsætningen på godt 25 milliarder kroner fordeler sig.

Omkring 65 procent af omsætningen svarende til godt 16,5 milliarder kroner kommer fra vSphere-produktet, som de fleste nok kender som servervirtualisering.

De resterende 35 procent af omsætningen svarende til 8,9 milliarder kroner stammer fra automation-/management-værktøjer.

Forudser ny CIO-rolle
Det vil med andre ord sige, at selskabets flagskib, servervirtualisering på vSphere-platformen, stadig er den helt store cash-cow i virksomheden med omkring 40 millioner virtuelle maskiner kørende på sin software overalt på kloden.

VMware-cheferne kunne samtidig tilføje, at de - ikke overraskende - forventer, at forretningen for management-værktøjer til automatisering af datacentret vil vokse i de kommende år.

For den slags produkter er efterspurgte, fordi de ifølge virtualiseringskæmpen kan frigøre ressourcer i it-afdelingen.

"På den måde bliver chief information officer til chief innovation officer," fortæller VMwares operationsdirektør (COO) Carl Eschenbach på VMworld Europe 2013.

Det hele ændrer sig
VMware vil da også rigtig gerne bevise, at selskabet er andet og mere end servervitualisering.

Blandt andet har selskabet store ambitioner om at virtualisere hele datacentret i en pakke, som bliver kaldt det softwarebaserede datacenter.

Her er serverne godt i gang med at blive virtualiserede, mens næste skridt er storage og ikke mindst netværk. Og til at håndtere det, hele skal VMware leve af management-værktøjer til at orkestrere al software-virtualiseringen.

"Vi er begyndt at levere varen til en hel række kunder, og samtidig vil jeg sige, at det nok tager et par år, før vi er helt klar i den helt store skala med det softwarebaserede datacenter," erkender Carl Eschenbach over for Computerworld.

Han ønsker ikke at sætte år på, hvornår selskabet vil vurdere om satsningen er en succes eller ej, men fastholder, at vurderingen kommer 'inden for et par år'. 

Samtidig har selskabet slået dørene op for sine første datacentre i USA og i Europa.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.