Web-butikken e-gear.dk dumper priserne på en lang række software-pakker. (Screendump fra www.e-gear.dk)

Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

Meget lave priser på Office-pakker og antivirus-programmer får flere softwareproducenter til at mistænke lille web-butik for ulovlig parallelimport og fup med licenser. Firmaet afviser beskyldningerne.

Hvad siger du til at spare mere end 30 procent på Microsofts Office-pakke eller en pakke antivirus-software fra Symantec eller F-Secure?

Sådan lyder tilbuddet fra den lille webbutik e-gear.dk.

Webbutikken sælger for eksempel lige nu Microsofts professionelle Office-pakke til 2.599 kroner. Det er 1.400 kroner under prisen i Microsofts egen webbutik. Lige så gode er priserne på en række antivirus-produkter fra Symantec, F-secure og AVG.

De gode tilbud har fået flere af software-producenternes danske afdelinger til at rynke panden.

Hos Symantec ønsker salgschef Jannick Andersen ikke at gætte på, hvordan e-gear.dk kan sælge sine varer så billigt, men han har bedt om hjælp hos sit amerikanske moderselskab til at undersøge, om de billige softwarelicenser hos e-gear.dk er lovlige.

"Vores juridiske afdeling i USA er i fuld sving med at finde ud af, hvad der foregår, og jeg ved, at F-Secure og Adobe har fuldstændig de samme problemer med e-gear.dk," siger Jannick Andersen til Computerworld.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Symantec indtil videre fundet ud af, at e-gear.dk's softwarelicenser ikke er købt gennem officielle distributører. Men hvor licenserne så kommer fra, er indtil videre et mysterium.

"Vi har ingen kommentarer"
Et af problemerne med e-gear.dk's salg er ifølge Jannick Andersen, at kunderne ikke kan få dansk support på licenser, der ikke stammer fra den officielle danske salgskanal.

"Jeg er ikke jurist eller politibetjent. Men det er ikke licenser, man kan købe i en butik," siger Jannick Andersen. som understreger, at han ikke har noget imod konkurrencen fra e-gear.dk.

"Det er fint nok, at der er konkurrence, og det er også fint nok, at nogen dumper priserne. Det har jeg ingen problemer med. Men det er ikke i orden, at kunden ikke får det, de betaler for. Hele support-delen og de informationer, som samles ind fra andre kunder gennem for eksempel sociale medier, får kunden ingen gavn af," siger han.

Hos F-Secure har chefen for salget i Norden, Michael Dahl, også fået øje på e-gear.dk.

"De priser, der er på e-gears hjemmeside, finder man ikke andre steder i branchen. De har varer fra alle leverandører, og de priser, der sælges til, er så lave, at jeg ikke tror, at firmaer som Microsoft og Symantec nogensinde skulle finde på at sælge til de priser," siger Michael Dahl.

Ifølge Computerworlds oplysninger er softwaregiganten Microsoft også begyndt at kigge nærmere på, hvordan de meget billige udgaver af Office-pakken er endt hos e-gear.dk.

Microsofts chef for consumer-salg, Nana Bule, ønsker dog ikke at kommentere sagen.

"Vi har ingen kommentarer til den konkrete sag. I vores branche ser vi ofte cyberkriminalitet, og helt overordnet kan vi ikke kommentere på sager af eventuel kriminel karakter, da det kan skade en eventuel efterforskning og retsligt efterspil," lyder det kortfattet fra Nana Bule.

Læs forklaringen fra e-gear.dk: E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.