Artikel top billede

Web-butikken e-gear.dk dumper priserne på en lang række software-pakker. (Screendump fra www.e-gear.dk)

Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

Meget lave priser på Office-pakker og antivirus-programmer får flere softwareproducenter til at mistænke lille web-butik for ulovlig parallelimport og fup med licenser. Firmaet afviser beskyldningerne.

Hvad siger du til at spare mere end 30 procent på Microsofts Office-pakke eller en pakke antivirus-software fra Symantec eller F-Secure?

Sådan lyder tilbuddet fra den lille webbutik e-gear.dk.

Webbutikken sælger for eksempel lige nu Microsofts professionelle Office-pakke til 2.599 kroner. Det er 1.400 kroner under prisen i Microsofts egen webbutik. Lige så gode er priserne på en række antivirus-produkter fra Symantec, F-secure og AVG.

De gode tilbud har fået flere af software-producenternes danske afdelinger til at rynke panden.

Hos Symantec ønsker salgschef Jannick Andersen ikke at gætte på, hvordan e-gear.dk kan sælge sine varer så billigt, men han har bedt om hjælp hos sit amerikanske moderselskab til at undersøge, om de billige softwarelicenser hos e-gear.dk er lovlige.

"Vores juridiske afdeling i USA er i fuld sving med at finde ud af, hvad der foregår, og jeg ved, at F-Secure og Adobe har fuldstændig de samme problemer med e-gear.dk," siger Jannick Andersen til Computerworld.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Symantec indtil videre fundet ud af, at e-gear.dk's softwarelicenser ikke er købt gennem officielle distributører. Men hvor licenserne så kommer fra, er indtil videre et mysterium.

"Vi har ingen kommentarer"

Et af problemerne med e-gear.dk's salg er ifølge Jannick Andersen, at kunderne ikke kan få dansk support på licenser, der ikke stammer fra den officielle danske salgskanal.

"Jeg er ikke jurist eller politibetjent. Men det er ikke licenser, man kan købe i en butik," siger Jannick Andersen. som understreger, at han ikke har noget imod konkurrencen fra e-gear.dk.

"Det er fint nok, at der er konkurrence, og det er også fint nok, at nogen dumper priserne. Det har jeg ingen problemer med. Men det er ikke i orden, at kunden ikke får det, de betaler for. Hele support-delen og de informationer, som samles ind fra andre kunder gennem for eksempel sociale medier, får kunden ingen gavn af," siger han.

Hos F-Secure har chefen for salget i Norden, Michael Dahl, også fået øje på e-gear.dk.

"De priser, der er på e-gears hjemmeside, finder man ikke andre steder i branchen. De har varer fra alle leverandører, og de priser, der sælges til, er så lave, at jeg ikke tror, at firmaer som Microsoft og Symantec nogensinde skulle finde på at sælge til de priser," siger Michael Dahl.

Ifølge Computerworlds oplysninger er softwaregiganten Microsoft også begyndt at kigge nærmere på, hvordan de meget billige udgaver af Office-pakken er endt hos e-gear.dk.

Microsofts chef for consumer-salg, Nana Bule, ønsker dog ikke at kommentere sagen.

"Vi har ingen kommentarer til den konkrete sag. I vores branche ser vi ofte cyberkriminalitet, og helt overordnet kan vi ikke kommentere på sager af eventuel kriminel karakter, da det kan skade en eventuel efterforskning og retsligt efterspil," lyder det kortfattet fra Nana Bule.

Læs forklaringen fra e-gear.dk: E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.