Artikel top billede

Dustins danske direktør Michael Haagen Petersen forventer, at de foregående års solide vækst vil fortsætte.

Tårnhøj vækst i stort it-firma: Her er forklaringen

Solid vækst og overskud hos landets næststørste hardwareforhandler. Forklaringen er et skarpt fokus på tre produktområder.

For femte år i træk kan hardwareforhandleren Dustins svenske ejere gnide sig i hænderne over både vækst og solidt overskud i den danske forretning.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2012/2013 kommer Dustin ud med et plus før skat på 36,7 millioner kroner ud af en omsætning på 848 millioner. Det svarer til en overskudsgrad på imponerende 4,3 procent i et marked, som ellers er presset af lave indtjeningsmargener.

Dustin øger sin omsætning med hele 15 procent og gentager dermed næsten på decimal kunststykket fra i fjor, da man oplevede en tilsvarende fremgang. Sidste års imponerende vækst var blandt andet medvirkende til, at Dustin vandt forhandlerkategorien i Computerworlds årlige Top 100-analyse.

Den fortsatte vækst betyder, at Dustin er tæt på at have fordoblet sin omsætning i løbet af de fem år, der er gået, siden den svenske koncern købte sig ind på det danske marked ved at overtage Computerstore.

Direktør Michael Haagen Petersen er tilfreds med resultatet. I en mail til Computerworld skriver han, at Dustins succes hænger sammen med, at der er sat fokus på især tre produktområder: server, storage og netværk.

Han regner derfor med at sætte yderligere fart på væksten i indeværende år, hvor tidligere investeringer gerne skulle munde ud i større konkurrencedygtighed og øgede markedsandele.

Læs også:

Rygte: Forhandlergigant vil sluge Dustin

Danmarks bedste forhandler: Der er masser af kunder derude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere