Artikel top billede

Falske printerpatroner oversvømmer markedet

Problemet med falske printer-patroner er nu så omfattende, at HP har lanceret et identifikationssystem baseret på QR-koder.

Distributøren Tech Data advarer it-forhandlere mod falske toner-patroner til HP's laserprintere, som cirkulerer på det europæiske marked.

Ifølge Tech Datas britiske afdeling bliver både kopi-varer og genbrugte printer-patroner i stigende omfang solgt som originale HP-produkter i meget vellignende HP-emballage.

"Det er vigtigt, at både forhandlere og kunder er opmærksomme på de mange forfalskede printerpatroner, som nu tilbydes åbent på markedet," lyder det fra Mark Porter, chef for Tech Datas britiske afdeling for print og supplies.

Problemet med forfalskede printer-patroner er ikke isoleret til Storbritannien. Ifølge Klaus Gregersen, direktør for Tech Datas danske broadline-forretning, findes problemet med falske varer i hele EMEA-regionen og således også i Danmark.

"Vi taler med forhandlerne herhjemme om, at det er noget, de skal være opmærksomme på," siger Klaus Gregersen til Computerworld.

Mens Tech Data i Danmark er oppe på stikkerne, er meldingen fra HP Danmark anderledes afdæmpet.

Ifølge kanaldirektør Peter Møller Kristensen har HP herhjemme ikke har oplevet en stigning i problemet med falske varer.

"Problemet med falske produkter florerer på tværs af brancher med alle mulige produkter. Det ved vi godt. Men jeg har ikke nogen indikationer af, at det lige nu skulle være i et større omfang end normalt. Så vi kender problemet, og i det omfang, vi støder på det, tager vi sagerne op, men det er ikke noget, der får speciel opmærksomhed lige nu," siger han.

Ifølge en britisk test er der problemer med mere end hver anden af de falske printer-patroner, som er blevet testet af firmaet Spencer Lab.

Sådan tjekker du, om dine printer-patroner er ægte

Hos Tech Data opfordrer man forhandlere til at benytte et særligt QR-baseret identifikationssystem, hvis man vil sikre sig mod forfalskninger.

"Der flyder hele tiden falske varer rundt i Europa, og på den måde kan man tjekke, om man har købt den ægte vare. Det foregår meget simpelt ved, at man på sin mobiltelefon scanner QR-koden, og så bliver det tjekket af HP's supply division i Indien, at det er en original kassette, så man ikke får købt nogen deciderede falske varer," siger Klaus Gregersen fra Tech Data i Danmark.

Læs også:

HP: Gør som vi siger, så er der rabat

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.