Artikel top billede

Falske printerpatroner oversvømmer markedet

Problemet med falske printer-patroner er nu så omfattende, at HP har lanceret et identifikationssystem baseret på QR-koder.

Distributøren Tech Data advarer it-forhandlere mod falske toner-patroner til HP's laserprintere, som cirkulerer på det europæiske marked.

Ifølge Tech Datas britiske afdeling bliver både kopi-varer og genbrugte printer-patroner i stigende omfang solgt som originale HP-produkter i meget vellignende HP-emballage.

"Det er vigtigt, at både forhandlere og kunder er opmærksomme på de mange forfalskede printerpatroner, som nu tilbydes åbent på markedet," lyder det fra Mark Porter, chef for Tech Datas britiske afdeling for print og supplies.

Problemet med forfalskede printer-patroner er ikke isoleret til Storbritannien. Ifølge Klaus Gregersen, direktør for Tech Datas danske broadline-forretning, findes problemet med falske varer i hele EMEA-regionen og således også i Danmark.

"Vi taler med forhandlerne herhjemme om, at det er noget, de skal være opmærksomme på," siger Klaus Gregersen til Computerworld.

Mens Tech Data i Danmark er oppe på stikkerne, er meldingen fra HP Danmark anderledes afdæmpet.

Ifølge kanaldirektør Peter Møller Kristensen har HP herhjemme ikke har oplevet en stigning i problemet med falske varer.

"Problemet med falske produkter florerer på tværs af brancher med alle mulige produkter. Det ved vi godt. Men jeg har ikke nogen indikationer af, at det lige nu skulle være i et større omfang end normalt. Så vi kender problemet, og i det omfang, vi støder på det, tager vi sagerne op, men det er ikke noget, der får speciel opmærksomhed lige nu," siger han.

Ifølge en britisk test er der problemer med mere end hver anden af de falske printer-patroner, som er blevet testet af firmaet Spencer Lab.

Sådan tjekker du, om dine printer-patroner er ægte

Hos Tech Data opfordrer man forhandlere til at benytte et særligt QR-baseret identifikationssystem, hvis man vil sikre sig mod forfalskninger.

"Der flyder hele tiden falske varer rundt i Europa, og på den måde kan man tjekke, om man har købt den ægte vare. Det foregår meget simpelt ved, at man på sin mobiltelefon scanner QR-koden, og så bliver det tjekket af HP's supply division i Indien, at det er en original kassette, så man ikke får købt nogen deciderede falske varer," siger Klaus Gregersen fra Tech Data i Danmark.

Læs også:

HP: Gør som vi siger, så er der rabat

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere