Artikel top billede

Conscias direktør Mogens Bransholm har det seneste år udvidet medarbejderstaben med omkring 40 procent. (Foto: Michael Altschul)

It-firma høster millioner på datacenter-løsninger

Ciscos amerikanske succes åbner en kæmpe forretningsmulighed for os, siger direktør.

Datacenter-løsninger, der binder servere, storage og naetværk sammen, har endnu en gang vist sig som en veritabel guldgrube for it-firmaet Conscia, som i sit seneste regnskab præsenterer et nydeligt overskud på 29 millioner kroner.

Og står det til direktør Mogens Bransholm, bliver det langt fra firmaets sidste overskud. Kunderne efterspørger nemlig i stigende omfang integrerede løsninger baseret på den Cisco-teknologi, som altid har været Conscias speciale.

Mange af de rare penge bliver da også for en stor dels vedkommende stadig tjent på den del af forretningen, som er bygget på Cisco-teknologi, fortæller Mogens Bransholm.

"Man kan bryde det ned på mange måder, men det er klart, at den Cisco-relaterede del af forretningen udgør en stor del af vores resultat. Det er jo der, vi kommer fra, selvom andre ting med tiden er begyndt at fylde mere," siger en tilfreds Mogens Bransholm.

I forbindelse med at Conscia tidligere i år fik kapitalfonden Via Venture Partners ind som medejer, har firmaet revideret sin strategi i retning af at designe fuldblods datacenterløsninger.

"Vi betragter os selv som en servicevirksomhed. Det vi tjener vores penge på er at designe og implementere datacentre og supportere dem efterfølgende," lyder det fra Mogens Bransholm.

Forventer at ansætte flere

Den ændrede strategi har også betydet en voldsom vækst, som har øget medarbejdertallet fra 38 til 58 ansatte. Den øvelse har fyldt meget i hverdagen, men er altså ikke gået ud over evnen til at lave forretning.

"Vi gør os rigtig umage med at være en god arbejdsplads også i en periode, hvor vi ansætter folk. Det er jo en svær kunst - især i en vækstperiode," siger Mogens Bransholm.

Han peger samtidig på, at Cisco på det amerikanske marked har haft stor succes med de server-produkter, som den amerikanske kæmpe lancerede for tre rå siden. Den succes vil han gerne kopiere herhjemme.

"Den gode nyhed er, at de i øjeblikket er langt mere succesfulde i USA, end de er i Europa, og eftersom vi er den førende datacenterleverandør herhjemme, satser vi big big time på Cisco-servere. De er totalt newcomer på det her marked her og er i USA gået fra nummer fire til at være klart nummer to på markedet for datacenterløsninger. Så det er en kæmpe forretningsmulighed for os," siger Mogens Bransholm, som alene på det område forventer at kunne udvide Conscias bemanding med yderligere fem ansatte.

Læs også:

Skovler penge ind på netværksløsninger: Vi er klar til at købe op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere