Artikel top billede

Banket i bund: Pc-salget rasler ned

Forbrugerne vender pc'en ryggen og kigger i større og større grad mod tablets, når der investeres i ny elektronik. Se hvor galt det står til med computersalget.

Salget af den gode, gamle pc skraber bunden og sætter ny kedelig bundrekord. Det fortæller analysehuset Gartner til IDG News Service.

I salgsåret 2013 faldt salget med godt ti procent set i forhold til 2012, hvor alle markeder, med undtagelse af det japanske, købte færre pc'er.

Ifølge analysehuset sker faldet på grund af forbrugernes forandrede købsvaner, hvor det i dag er tablets, som nu er førstevalget for specielt nye elektronikforbrugere.

"Stærk vækst på tablet-markedet havde en negativ indvirkning på pc-salget," fortæller Gartner analytikeren Mikako Kitagawa.

Producenterne leverede godt 316 millioner pc'er til de internationale markeder i 2013.

Gartner: Pc'en skubbes til side for tablets
Det store fald skyldes ifølge Gartner den nye generation af forbrugere, som foretrækker helt andre enheder end den klassiske pc.

"På vækstmarkederne er den første tilsluttede enhed for forbrugerne sandsynligvis en smartphone, og deres første computerenhed er en tablet," siger Mikako Kitagawa til IDG News Service.

Salget i 2013 er, ifølge Gartner, ikke set dårligere siden finanskrisens udbrud i 2008.

Sådan ser det ud for producenterne
Giganterne HP og Lenovo har gennem 2013 været så godt som side om side, i kapløbet om førerpositionen på det globale marked.

Grafikken fra IDC illustrerer markedsandelene blandt de store pc-producenter.

"HP oplevede en tilbagegang på 7,2 procent i fjerde kvartal," skriver IDG News Service.

Dell holdt sig til tredje position og tegnede sig for 11,8 procent af markedet. Virksomhedens fokus er nu ikke kun på det professionelle pc-marked, men også på forbruger-pc'er især på nye markeder.

Placeringerne til Acer og Asus er forblevet uændret i forhold til senere år, hvor begge selskaber har haft mere fokus på tablets.

Læs også:
Dansk pc-salg rasler ned: Her er den store taber

Dramatisk nedtur for pc-salget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.