Artikel top billede

Banket i bund: Pc-salget rasler ned

Forbrugerne vender pc'en ryggen og kigger i større og større grad mod tablets, når der investeres i ny elektronik. Se hvor galt det står til med computersalget.

Salget af den gode, gamle pc skraber bunden og sætter ny kedelig bundrekord. Det fortæller analysehuset Gartner til IDG News Service.

I salgsåret 2013 faldt salget med godt ti procent set i forhold til 2012, hvor alle markeder, med undtagelse af det japanske, købte færre pc'er.

Ifølge analysehuset sker faldet på grund af forbrugernes forandrede købsvaner, hvor det i dag er tablets, som nu er førstevalget for specielt nye elektronikforbrugere.

"Stærk vækst på tablet-markedet havde en negativ indvirkning på pc-salget," fortæller Gartner analytikeren Mikako Kitagawa.

Producenterne leverede godt 316 millioner pc'er til de internationale markeder i 2013.

Gartner: Pc'en skubbes til side for tablets
Det store fald skyldes ifølge Gartner den nye generation af forbrugere, som foretrækker helt andre enheder end den klassiske pc.

"På vækstmarkederne er den første tilsluttede enhed for forbrugerne sandsynligvis en smartphone, og deres første computerenhed er en tablet," siger Mikako Kitagawa til IDG News Service.

Salget i 2013 er, ifølge Gartner, ikke set dårligere siden finanskrisens udbrud i 2008.

Sådan ser det ud for producenterne
Giganterne HP og Lenovo har gennem 2013 været så godt som side om side, i kapløbet om førerpositionen på det globale marked.

Grafikken fra IDC illustrerer markedsandelene blandt de store pc-producenter.

"HP oplevede en tilbagegang på 7,2 procent i fjerde kvartal," skriver IDG News Service.

Dell holdt sig til tredje position og tegnede sig for 11,8 procent af markedet. Virksomhedens fokus er nu ikke kun på det professionelle pc-marked, men også på forbruger-pc'er især på nye markeder.

Placeringerne til Acer og Asus er forblevet uændret i forhold til senere år, hvor begge selskaber har haft mere fokus på tablets.

Læs også:
Dansk pc-salg rasler ned: Her er den store taber

Dramatisk nedtur for pc-salget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere