Artikel top billede

Gå ind under Indstillinger, Generelt og Tilgængelighed - og vælg Formindsk bevægelse.

Fire lette trin: Få hastigheden tilbage i din iPhone eller iPad

Apples iOS 7 har masser af fine funktioner, men styresystemet har desværre også den uheldige sideeffekt, at det gør ældre iPhones og iPads sløve. Se her, hvordan du løser problemerne.

Apples iOS 7 blev frigivet i september som selskabets bud på et topmoderne styresystem.

Men selv om der er mange glimrende funktioner og lækre grafiske detaljer i denne iOS-version, er det også en af de versioner, der har givet problemer for flest brugere.

iOS 7 er kompatibelt med iPhone 4 og nyere og iPad 2 og nyere - men selv om styresystemet altså kan installeres på ældre enheder, er det ikke uden problemer at anvende denne version af iOS.

Forklaringen er, at iOS 7 er designet og optimeret til nyere - og kraftigere - Apple-hardware.

Et af de værste problemer er, at iPhone 4 eksempelvis ikke vil reagere, når man modtager et opkald, og man ønsker at tage telefonen.

Det sker normalt ved at skubbe fingeren fra venstre til højre på skærmen, men iPhone 4 med iOS 7 opfatter ofte ikke bevægelsen i første forsøg. 

Et andet velkendt problem er, at tastaturet halter bagefter, når man skriver beskeder, og kameraet kan til tider også være alt for langsomt til at starte op.

Selvom disse problemer allerede har eksisteret i en del måneder, fortsætter debatten rundt omkring på nettet - eksempelvis her i Apples eget support-forum, hvor det vrimler med forskellige forslag til forbedringer.

Med inspiration fra blandt andre vores kolleger på Macworld er her en lynguide til, hvordan du kan øge hastigheden på eksempelvis en iPhone 4 eller en iPad 2.

De nedenstående indstillinger kan samtidig også hjælpe med at øge batteritiden.

1) Slå animationer fra

Et godt sted at starte er med de animationer og designmæssige detaljer, der blev introduceret med iOS 7.

Jo mere lir og grafiske lækkerier, der skal leveres af chippen på din iPhone eller iPad, jo mindre overskud har den til de egentlige arbejdsopgaver.

Gå ind under Indstillinger, Generelt og Tilgængelighed - og vælg Formindsk bevægelse. Når det er slået til, formindskes blandt andet bevægelserne i brugergrænsefladen.

Lige over Formindsk bevægelse kan du vælge Forøg kontrast.

Hvis du slår det til, fjernes de gennemsigtige effekter, som du blandt andet finder i dit Kontrolcenter og i app-mapperne.

Følg også disse trin

2) Slet og luk overflødige apps

Det skader aldrig at holde god orden på sin telefon og tablet. Er din iPhone fyldt næsten helt op, er det i hvert fald ikke noget, der hjælper på hastigheden.

Under Indstillinger, Generelt og Brug kan du se, hvor meget plads, der er tilgængeligt på din iPhone eller iPad. Slet det, du ikke bruger.

Det skader heller ikke, hvis man engang imellem lukker de apps, der ligger og er aktive i baggrunden. Multitasking er fint, men der er ingen grund til, at en app skal være åben, hvis man ikke har anvendt den i flere uger.

Dobbeltklik på din Hjem-tast, så du kan se de åbne programmer. Du lukker dem helt ved at føre dem op i toppen af skærmen.

3) Slå auto-opdatering fra

Du kan også lukke for auto-opdateringer af apps, så du i stedet skal opdatere til nye versioner manuelt. Gå ind under Indstillinger, iTunes & App Store og slå Automatiske overførsler fra.

Gå også ind under Indstillinger, Generelt og Opdater app i baggrunden. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er smart at slå dette fra - eksempelvis ønsker du måske, at Facebook og Endomondo rent faktisk skal opdatere i baggrunden.

3) Gør tastaturet hurtigere

Du kan også øge hastigheden på dit tastatur, der for mange iPhone 4-brugere er blevet noget sløvt med iOS 7.

Som Macworld bemærker, skal man her være meget opmærksom på, at man mister sine eventuelle tastatur-genveje ved denne manøvre, men her er opskiften, hvis du ønsker at anvende den:

Gå ind under Indstillinger, iCloud og slå Dokumenter og data fra og til igen.

Der er også en del steder på nettet, hvor det bliver foreslået, at man går ind i Indstillinger, Generelt og Nulstil alle indstillinger.

Du skal være opmærksom på, at det naturligvis indebærer, at du vil skulle indstille diverse funktioner igen på din iPhone eller iPad - men dine data slettes ikke.

4) Sluk for din telefon

En af fordelene ved smartphones og tablets er, at man aldrig behøver at slukke dem, men faktisk kan det være en god idé engang imellem at slukke helt for apparatet.

Dermed lukker man nemlig også helt ned for de baggrundsprocesser, der måtte tynge maskinens hukommelse, selv om du har fulgt ovenstående trin.

Når du har gennemført denne guide, er din iPhone 4 eller iPad 2 forhåbentlig blevet lidt hurtigere, selvom den fortsat kører iOS 7.

Føj gerne dine egne fif til i debatten.

Læs også:

En måned med Apples iOS 7: Genialt eller gumpetungt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere