Artikel top billede

Efter politisag: It-folk tjekker alle Bilka-pc'er før gensalg

En persondatasag, der førte til politianmeldelse for et par år siden, var en øjenåbner hos Bilka. Nu tjekkes alle pc'er hos særlig afdeling eller af eksternt it-firma inden gensalg.

En sag om gensalg af en computer med privatfølsomme oplysninger på - der kulminerede med en politianmeldelse fra Datatilsynet - førte til opstramning af procedurerne hos Bilka.

Det oplyser detailkædens pressechef Mads Hvitved Grand til Computerworld.

"Vi vedkender os klart, at håndteringen af den pågældende sag var mangelfuld fra vores side. Den var samtidig med til at blotlægge et svagt punkt i vores procedurer. Det har vi forsøgt at lære af og rette op på," udtaler han.

Sagen blev tilbage i 2012 politianmeldt af Datatilsynet, oplyser tilsynet til Computerworld.

Inden for det sidste halve års tid har været flere sager fremme om netop tilfælde, hvor en computer er blevet byttet og solgt igen, men med den tidligere ejers data på.

Det skete i Aldi og hos Fona.

Du kan læse begge historier her:

Ups: Aldi solgte ny computer med gamle data på

Fona-kunde fik adgang til anden kundens Facebook

Elektronikafdeling og eksternt firma

Hos Bilka er der i dag strammet op.

"Der er således i dag retningslinjer for, at når elektronikvarer af denne karakter returneres, skal de omkring elektronikafdelingen og typisk et eksternt firma for at sikre, at personfølsomme data behørigt slettes," siger Mads Hvitved Grand og fortsætter:

"Så vi har indrettet vores procedurer sådan, at en gentagelse ikke skulle kunne finde sted,"

Politianmeldelsen endte i øvrigt med, at selskabet betalte en bøde, oplyser Mads Hvitved Grand.

Datatilsynet oplyser til Computerworld, at politianmeldelsen af supermarkedskæden skete "for overtrædelse af persondatalovens § 41, stk. 3."

"Supermarkedskæden havde ikke sørget for behørig sletning af oplysninger om tidligere ejer i forbindelse med gensalg af en computer."

Den anmeldte part var Dansk Supermarked A/S - Bilka i Odense - der blev politianmeldt til Fyns Politi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere