Artikel top billede

Efter politisag: It-folk tjekker alle Bilka-pc'er før gensalg

En persondatasag, der førte til politianmeldelse for et par år siden, var en øjenåbner hos Bilka. Nu tjekkes alle pc'er hos særlig afdeling eller af eksternt it-firma inden gensalg.

En sag om gensalg af en computer med privatfølsomme oplysninger på - der kulminerede med en politianmeldelse fra Datatilsynet - førte til opstramning af procedurerne hos Bilka.

Det oplyser detailkædens pressechef Mads Hvitved Grand til Computerworld.

"Vi vedkender os klart, at håndteringen af den pågældende sag var mangelfuld fra vores side. Den var samtidig med til at blotlægge et svagt punkt i vores procedurer. Det har vi forsøgt at lære af og rette op på," udtaler han.

Sagen blev tilbage i 2012 politianmeldt af Datatilsynet, oplyser tilsynet til Computerworld.

Inden for det sidste halve års tid har været flere sager fremme om netop tilfælde, hvor en computer er blevet byttet og solgt igen, men med den tidligere ejers data på.

Det skete i Aldi og hos Fona.

Du kan læse begge historier her:

Ups: Aldi solgte ny computer med gamle data på

Fona-kunde fik adgang til anden kundens Facebook

Elektronikafdeling og eksternt firma

Hos Bilka er der i dag strammet op.

"Der er således i dag retningslinjer for, at når elektronikvarer af denne karakter returneres, skal de omkring elektronikafdelingen og typisk et eksternt firma for at sikre, at personfølsomme data behørigt slettes," siger Mads Hvitved Grand og fortsætter:

"Så vi har indrettet vores procedurer sådan, at en gentagelse ikke skulle kunne finde sted,"

Politianmeldelsen endte i øvrigt med, at selskabet betalte en bøde, oplyser Mads Hvitved Grand.

Datatilsynet oplyser til Computerworld, at politianmeldelsen af supermarkedskæden skete "for overtrædelse af persondatalovens § 41, stk. 3."

"Supermarkedskæden havde ikke sørget for behørig sletning af oplysninger om tidligere ejer i forbindelse med gensalg af en computer."

Den anmeldte part var Dansk Supermarked A/S - Bilka i Odense - der blev politianmeldt til Fyns Politi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere