Artikel top billede

Sony lokker: Denne Android-mobil er skræddersyet til iPhone-folket

IPhone-brugere er reserverede og kaster sig ikke uden videre over Android. Men Sony mener at have luret den hemmelige opskrift, som vil få ellers loyale Apple-tilhængere til at skifte deres smartphone ud.

Det er vel enhver Android-producents drøm at få Apple-tilhængere til at droppe deres telefoner og i stedet kaste deres penge og kærlighed på en telefon med Googles mobile styresystem.

Nu mener Sony at have fundet frem til den helt rigtige opskrift med sin nye telefon Xperia Z1 Compact.

Den er udstyret med en 4,3 tommer skærm, men den har samme hestekræfter, som ellers normalt ses i Android-topmodeller med skærme omkring 5 tommer:

"Vores undersøgelser viser, at mange nuværende iPhone-ejere er nysgerrige på Android og gerne vil prøve flagskibsmodeller, men det kan for nogle virke bizart at skifte fra en iPhone til en mobil med fem tommer skærm," forklarer Rikard Skogberg, der er product marketing manager for Sony i Norden.

Modsat Android-modeller er skærmstørrelsen ikke vokset særligt meget på iPhone-modeller, hvor de første havde 3,5 tommer skærme, mens de nyeste har 4 tommer display.

Vil kun have et premium-produkt

Det er dog langt fra skærmstørrelsen, som er den eneste barriere, der skal fjernes, hvis iPhone-ejere skal skifte mobil.

Ifølge Rikard Skogberg har Sony foretaget adskillige undersøgelser for at finde ud af, hvad Apple-folket egentlig vil have, og hvordan det bedst lokkes over i Android-lejren.

Et af de vigtigste punkter er, at hardwaren skal være i top, da iPhone-ejere er vant til et premium-produkt og ikke vil skifte det ud med noget ringere.

Sony har forsøgt at løse denne udfordring ved at udstyre Xperia Z1 Compact med identiske specifikationer fra den fem tommer store Xperia Z1.

Skærmopløsningen er dog ikke fuld HD, men derudover er det samme quadcore processor, samme 20 megapixel kamera, samme lagerkapacitet, og mobilen er også vandtæt ligesom 'storebror'.

Android-mobiler omkring fire tommer er i øjeblikket ikke de mest hardware-hidsige, og derfor stritter Sonys mobil ud fra mængden, og ifølge Rikard Skogberg har Sony spottet et hul i markedet med den nye model.

Ud med Mini

Det er helt bevidst, at Sony har døbt sin telefon Xperia Z1 Compact i stedet for at kalde den Mini, som andre producenter ellers kalder deres mindre telefoner, eksempelvis HTC One Mini eller Samsung Galaxy S4 Mini.

For der er ifølge den japanske elektronikgigant noget negativt ved at kalde en telefon mini, da man kan få opfattelsen af, at både størrelse og indhold er mindre prangende end på større modeller.

Det får ikke iPhone-brugerne til at opgive deres telefoner, og det samme gælder, hvis designet ikke har noget eksklusivt over sig:

"Som iPhone-bruger vil man ikke købe noget billigt og plastikagtigt," forklarer Rikard Skogberg med reference til de undersøgelser, som Sony har foretaget i forsøget på at skabe et alternativ til Apples telefoner.

Xperia Z1 Compact har da også en aluminiumsramme ligesom Xperia Z1, og porte til SIM- og MicroSD-kort er gemt bag plastiklåger i siden.

Der er glas på både front og bagside.

Flyt indholdet 

En sidste udfordring for iPhone-brugere er problemet med at få flyttet indhold fra deres nuværende telefon til en Android-model.

Til det formål har Sony skabt Xperia Transfer, der overfører kontakter og andre brugerdata.

Samtidig kan den finde frem til Android-apps på Google Play, som svarer til dem, der i dag er installeret via App Store på iPhone.

Det er i øvrigt ikke kun Sony, som tilbyder løsninger til at flytte indhold fra iPhone til Android-modeller. Det har HTC og Samsung praktiseret længe.

Sony Xperia Z1 Compact kan købes i farverne sort, hvid, pink og limegrøm, og telefonen er ude i butikkerne i februar.

Prisen ligger lige under 4.000 kroner.

Er Xperia Z1 Compact en telefon, som kunne få dig til at opgive din iPhone eller nuværende Android-model? Kommentarfeltet er åbent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere