Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sony lokker: Denne Android-mobil er skræddersyet til iPhone-folket

IPhone-brugere er reserverede og kaster sig ikke uden videre over Android. Men Sony mener at have luret den hemmelige opskrift, som vil få ellers loyale Apple-tilhængere til at skifte deres smartphone ud.

Det er vel enhver Android-producents drøm at få Apple-tilhængere til at droppe deres telefoner og i stedet kaste deres penge og kærlighed på en telefon med Googles mobile styresystem.

Nu mener Sony at have fundet frem til den helt rigtige opskrift med sin nye telefon Xperia Z1 Compact.

Den er udstyret med en 4,3 tommer skærm, men den har samme hestekræfter, som ellers normalt ses i Android-topmodeller med skærme omkring 5 tommer:

"Vores undersøgelser viser, at mange nuværende iPhone-ejere er nysgerrige på Android og gerne vil prøve flagskibsmodeller, men det kan for nogle virke bizart at skifte fra en iPhone til en mobil med fem tommer skærm," forklarer Rikard Skogberg, der er product marketing manager for Sony i Norden.

Modsat Android-modeller er skærmstørrelsen ikke vokset særligt meget på iPhone-modeller, hvor de første havde 3,5 tommer skærme, mens de nyeste har 4 tommer display.

Vil kun have et premium-produkt

Det er dog langt fra skærmstørrelsen, som er den eneste barriere, der skal fjernes, hvis iPhone-ejere skal skifte mobil.

Ifølge Rikard Skogberg har Sony foretaget adskillige undersøgelser for at finde ud af, hvad Apple-folket egentlig vil have, og hvordan det bedst lokkes over i Android-lejren.

Et af de vigtigste punkter er, at hardwaren skal være i top, da iPhone-ejere er vant til et premium-produkt og ikke vil skifte det ud med noget ringere.

Sony har forsøgt at løse denne udfordring ved at udstyre Xperia Z1 Compact med identiske specifikationer fra den fem tommer store Xperia Z1.

Skærmopløsningen er dog ikke fuld HD, men derudover er det samme quadcore processor, samme 20 megapixel kamera, samme lagerkapacitet, og mobilen er også vandtæt ligesom 'storebror'.

Android-mobiler omkring fire tommer er i øjeblikket ikke de mest hardware-hidsige, og derfor stritter Sonys mobil ud fra mængden, og ifølge Rikard Skogberg har Sony spottet et hul i markedet med den nye model.

Ud med Mini

Det er helt bevidst, at Sony har døbt sin telefon Xperia Z1 Compact i stedet for at kalde den Mini, som andre producenter ellers kalder deres mindre telefoner, eksempelvis HTC One Mini eller Samsung Galaxy S4 Mini.

For der er ifølge den japanske elektronikgigant noget negativt ved at kalde en telefon mini, da man kan få opfattelsen af, at både størrelse og indhold er mindre prangende end på større modeller.

Det får ikke iPhone-brugerne til at opgive deres telefoner, og det samme gælder, hvis designet ikke har noget eksklusivt over sig:

"Som iPhone-bruger vil man ikke købe noget billigt og plastikagtigt," forklarer Rikard Skogberg med reference til de undersøgelser, som Sony har foretaget i forsøget på at skabe et alternativ til Apples telefoner.

Xperia Z1 Compact har da også en aluminiumsramme ligesom Xperia Z1, og porte til SIM- og MicroSD-kort er gemt bag plastiklåger i siden.

Der er glas på både front og bagside.

Flyt indholdet 

En sidste udfordring for iPhone-brugere er problemet med at få flyttet indhold fra deres nuværende telefon til en Android-model.

Til det formål har Sony skabt Xperia Transfer, der overfører kontakter og andre brugerdata.

Samtidig kan den finde frem til Android-apps på Google Play, som svarer til dem, der i dag er installeret via App Store på iPhone.

Det er i øvrigt ikke kun Sony, som tilbyder løsninger til at flytte indhold fra iPhone til Android-modeller. Det har HTC og Samsung praktiseret længe.

Sony Xperia Z1 Compact kan købes i farverne sort, hvid, pink og limegrøm, og telefonen er ude i butikkerne i februar.

Prisen ligger lige under 4.000 kroner.

Er Xperia Z1 Compact en telefon, som kunne få dig til at opgive din iPhone eller nuværende Android-model? Kommentarfeltet er åbent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere