Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Sony lokker: Denne Android-mobil er skræddersyet til iPhone-folket

IPhone-brugere er reserverede og kaster sig ikke uden videre over Android. Men Sony mener at have luret den hemmelige opskrift, som vil få ellers loyale Apple-tilhængere til at skifte deres smartphone ud.

Det er vel enhver Android-producents drøm at få Apple-tilhængere til at droppe deres telefoner og i stedet kaste deres penge og kærlighed på en telefon med Googles mobile styresystem.

Nu mener Sony at have fundet frem til den helt rigtige opskrift med sin nye telefon Xperia Z1 Compact.

Den er udstyret med en 4,3 tommer skærm, men den har samme hestekræfter, som ellers normalt ses i Android-topmodeller med skærme omkring 5 tommer:

"Vores undersøgelser viser, at mange nuværende iPhone-ejere er nysgerrige på Android og gerne vil prøve flagskibsmodeller, men det kan for nogle virke bizart at skifte fra en iPhone til en mobil med fem tommer skærm," forklarer Rikard Skogberg, der er product marketing manager for Sony i Norden.

Modsat Android-modeller er skærmstørrelsen ikke vokset særligt meget på iPhone-modeller, hvor de første havde 3,5 tommer skærme, mens de nyeste har 4 tommer display.

Vil kun have et premium-produkt

Det er dog langt fra skærmstørrelsen, som er den eneste barriere, der skal fjernes, hvis iPhone-ejere skal skifte mobil.

Ifølge Rikard Skogberg har Sony foretaget adskillige undersøgelser for at finde ud af, hvad Apple-folket egentlig vil have, og hvordan det bedst lokkes over i Android-lejren.

Et af de vigtigste punkter er, at hardwaren skal være i top, da iPhone-ejere er vant til et premium-produkt og ikke vil skifte det ud med noget ringere.

Sony har forsøgt at løse denne udfordring ved at udstyre Xperia Z1 Compact med identiske specifikationer fra den fem tommer store Xperia Z1.

Skærmopløsningen er dog ikke fuld HD, men derudover er det samme quadcore processor, samme 20 megapixel kamera, samme lagerkapacitet, og mobilen er også vandtæt ligesom 'storebror'.

Android-mobiler omkring fire tommer er i øjeblikket ikke de mest hardware-hidsige, og derfor stritter Sonys mobil ud fra mængden, og ifølge Rikard Skogberg har Sony spottet et hul i markedet med den nye model.

Ud med Mini

Det er helt bevidst, at Sony har døbt sin telefon Xperia Z1 Compact i stedet for at kalde den Mini, som andre producenter ellers kalder deres mindre telefoner, eksempelvis HTC One Mini eller Samsung Galaxy S4 Mini.

For der er ifølge den japanske elektronikgigant noget negativt ved at kalde en telefon mini, da man kan få opfattelsen af, at både størrelse og indhold er mindre prangende end på større modeller.

Det får ikke iPhone-brugerne til at opgive deres telefoner, og det samme gælder, hvis designet ikke har noget eksklusivt over sig:

"Som iPhone-bruger vil man ikke købe noget billigt og plastikagtigt," forklarer Rikard Skogberg med reference til de undersøgelser, som Sony har foretaget i forsøget på at skabe et alternativ til Apples telefoner.

Xperia Z1 Compact har da også en aluminiumsramme ligesom Xperia Z1, og porte til SIM- og MicroSD-kort er gemt bag plastiklåger i siden.

Der er glas på både front og bagside.

Flyt indholdet 

En sidste udfordring for iPhone-brugere er problemet med at få flyttet indhold fra deres nuværende telefon til en Android-model.

Til det formål har Sony skabt Xperia Transfer, der overfører kontakter og andre brugerdata.

Samtidig kan den finde frem til Android-apps på Google Play, som svarer til dem, der i dag er installeret via App Store på iPhone.

Det er i øvrigt ikke kun Sony, som tilbyder løsninger til at flytte indhold fra iPhone til Android-modeller. Det har HTC og Samsung praktiseret længe.

Sony Xperia Z1 Compact kan købes i farverne sort, hvid, pink og limegrøm, og telefonen er ude i butikkerne i februar.

Prisen ligger lige under 4.000 kroner.

Er Xperia Z1 Compact en telefon, som kunne få dig til at opgive din iPhone eller nuværende Android-model? Kommentarfeltet er åbent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere