Artikel top billede

Tidligere pc-flagskib i nedtur: Alle pengene er væk

Moms og skat er ikke betalt. Selskabskapitalen er væk, og regnskabet er forsinket. Sådan er situationen for tidligere pc-succes.

Tilværelsen er usikker for en af de mest kendte it-butikker gennem tiden, Zitech, som indtil midten af sidste årti var en markant profil på markedet for salg af pc'er til private forbrugere.

Zitech Technology ApS har netop offentliggjort et halvårsregnskab, som viser et underskud på godt 192.000 kroner. Mere alvorligt er det dog, at selskabet har en negativ egenkapital og en samlet gæld på trekvart million kroner.

Det udløser en alvorlig reprimande fra selskabets revisor, som tager forbehold for regnskabet og konstaterer, at der er brug for at skaffe både ny kapital og kredit, hvis driften skal fortsætte. Revisoren noterer desuden, at regnskabet ikke er afleveret til tiden.

"(Det er) en forudsætning for selskabets fortsatte drift samt, at der tilføres ny kapital samt at der opnås kreditfaciliteter i takt med finansieringsbehovet," hedder det blandt andet i revisionspåtegningen.

Revisoren skriver også, at regnskabet "ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling (...) samt af resultatet af selskabets aktiviteter".

Det fremgår desuden, at selskabet "i strid med lovgivningen ikke har foretaget rettidig indbetaling af momsangivelser, A-skat og AM-bidrag".

Revisoren noterer dog, at selskabet forventer at reetablere sin anpartskapital ved egen drift.

Det nuværende Zitech-selskab overtog aktiviteterne i Zitech-kæden, efter at det oprindelige selskab, Zitech Computer, i 2008 gik konkurs og lukkede sine fem højtprofilerede pc-butikker.

Selskabet forsøgte at køre videre med en enkelt fysisk butik, som dog i mellemtiden er blevet lukket. Siden da har Zitech forsøgt at overleve alene ved at levere service og sælge it-udstyr på nettet.

Computerworld har forgæves bedt om at få en kommentar fra Zitech Technologys direktør og ejer, Rene Nortung.

I en mail-korrespondance med Computerworld lyder forklaringen fra selskabet, at regnskabet ser ud, som det gør, fordi der er betalt feriepenge og lønomkostninger fra det foregående år på 92.000 kroner.

"Det er blevet skrevet ind det aktuelle regnskab. Samtidig har vores revisor nedskrevet vores varelager med 158.000 kroner," lyder det fra Zitech, som dog stadig har tiltro til selskabets fremtid.

"Fremtiden for selskabet ser lys ud. Udviklingen bliver positiv i det indeværende regnskabsår, plus at vi ikke igen skal sluge udgifter fra tidligere år i det næste regnskab," lyder det fra Zitech, som også mener, at selskabets kreditsituation er positiv.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Dyrt mediecenter og parforholds-problemer bag Zitechs konkurs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere