Artikel top billede

Tidligere pc-flagskib i nedtur: Alle pengene er væk

Moms og skat er ikke betalt. Selskabskapitalen er væk, og regnskabet er forsinket. Sådan er situationen for tidligere pc-succes.

Tilværelsen er usikker for en af de mest kendte it-butikker gennem tiden, Zitech, som indtil midten af sidste årti var en markant profil på markedet for salg af pc'er til private forbrugere.

Zitech Technology ApS har netop offentliggjort et halvårsregnskab, som viser et underskud på godt 192.000 kroner. Mere alvorligt er det dog, at selskabet har en negativ egenkapital og en samlet gæld på trekvart million kroner.

Det udløser en alvorlig reprimande fra selskabets revisor, som tager forbehold for regnskabet og konstaterer, at der er brug for at skaffe både ny kapital og kredit, hvis driften skal fortsætte. Revisoren noterer desuden, at regnskabet ikke er afleveret til tiden.

"(Det er) en forudsætning for selskabets fortsatte drift samt, at der tilføres ny kapital samt at der opnås kreditfaciliteter i takt med finansieringsbehovet," hedder det blandt andet i revisionspåtegningen.

Revisoren skriver også, at regnskabet "ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling (...) samt af resultatet af selskabets aktiviteter".

Det fremgår desuden, at selskabet "i strid med lovgivningen ikke har foretaget rettidig indbetaling af momsangivelser, A-skat og AM-bidrag".

Revisoren noterer dog, at selskabet forventer at reetablere sin anpartskapital ved egen drift.

Det nuværende Zitech-selskab overtog aktiviteterne i Zitech-kæden, efter at det oprindelige selskab, Zitech Computer, i 2008 gik konkurs og lukkede sine fem højtprofilerede pc-butikker.

Selskabet forsøgte at køre videre med en enkelt fysisk butik, som dog i mellemtiden er blevet lukket. Siden da har Zitech forsøgt at overleve alene ved at levere service og sælge it-udstyr på nettet.

Computerworld har forgæves bedt om at få en kommentar fra Zitech Technologys direktør og ejer, Rene Nortung.

I en mail-korrespondance med Computerworld lyder forklaringen fra selskabet, at regnskabet ser ud, som det gør, fordi der er betalt feriepenge og lønomkostninger fra det foregående år på 92.000 kroner.

"Det er blevet skrevet ind det aktuelle regnskab. Samtidig har vores revisor nedskrevet vores varelager med 158.000 kroner," lyder det fra Zitech, som dog stadig har tiltro til selskabets fremtid.

"Fremtiden for selskabet ser lys ud. Udviklingen bliver positiv i det indeværende regnskabsår, plus at vi ikke igen skal sluge udgifter fra tidligere år i det næste regnskab," lyder det fra Zitech, som også mener, at selskabets kreditsituation er positiv.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Dyrt mediecenter og parforholds-problemer bag Zitechs konkurs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere