Artikel top billede

Tidligere pc-flagskib i nedtur: Alle pengene er væk

Moms og skat er ikke betalt. Selskabskapitalen er væk, og regnskabet er forsinket. Sådan er situationen for tidligere pc-succes.

Tilværelsen er usikker for en af de mest kendte it-butikker gennem tiden, Zitech, som indtil midten af sidste årti var en markant profil på markedet for salg af pc'er til private forbrugere.

Zitech Technology ApS har netop offentliggjort et halvårsregnskab, som viser et underskud på godt 192.000 kroner. Mere alvorligt er det dog, at selskabet har en negativ egenkapital og en samlet gæld på trekvart million kroner.

Det udløser en alvorlig reprimande fra selskabets revisor, som tager forbehold for regnskabet og konstaterer, at der er brug for at skaffe både ny kapital og kredit, hvis driften skal fortsætte. Revisoren noterer desuden, at regnskabet ikke er afleveret til tiden.

"(Det er) en forudsætning for selskabets fortsatte drift samt, at der tilføres ny kapital samt at der opnås kreditfaciliteter i takt med finansieringsbehovet," hedder det blandt andet i revisionspåtegningen.

Revisoren skriver også, at regnskabet "ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling (...) samt af resultatet af selskabets aktiviteter".

Det fremgår desuden, at selskabet "i strid med lovgivningen ikke har foretaget rettidig indbetaling af momsangivelser, A-skat og AM-bidrag".

Revisoren noterer dog, at selskabet forventer at reetablere sin anpartskapital ved egen drift.

Det nuværende Zitech-selskab overtog aktiviteterne i Zitech-kæden, efter at det oprindelige selskab, Zitech Computer, i 2008 gik konkurs og lukkede sine fem højtprofilerede pc-butikker.

Selskabet forsøgte at køre videre med en enkelt fysisk butik, som dog i mellemtiden er blevet lukket. Siden da har Zitech forsøgt at overleve alene ved at levere service og sælge it-udstyr på nettet.

Computerworld har forgæves bedt om at få en kommentar fra Zitech Technologys direktør og ejer, Rene Nortung.

I en mail-korrespondance med Computerworld lyder forklaringen fra selskabet, at regnskabet ser ud, som det gør, fordi der er betalt feriepenge og lønomkostninger fra det foregående år på 92.000 kroner.

"Det er blevet skrevet ind det aktuelle regnskab. Samtidig har vores revisor nedskrevet vores varelager med 158.000 kroner," lyder det fra Zitech, som dog stadig har tiltro til selskabets fremtid.

"Fremtiden for selskabet ser lys ud. Udviklingen bliver positiv i det indeværende regnskabsår, plus at vi ikke igen skal sluge udgifter fra tidligere år i det næste regnskab," lyder det fra Zitech, som også mener, at selskabets kreditsituation er positiv.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Dyrt mediecenter og parforholds-problemer bag Zitechs konkurs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.