Artikel top billede

Netdesign i ny overraskende alliance

Nyt partnerskab med HP skal især skaffe nye offentlige kunder til TDC's netværks-flagskib.

Rivaliseringen mellem HP og Cisco spidser til, efter at den TDC-ejede netværksforhandler Netdesign har indgået et såkaldt strategisk partnerskab med HP.

Med aftalen udvider Netdesign sin portefølje af netværksudstyr til også at omfatte HP, som dermed får sine netværksprodukter op at stå på hylden ved siden af Cisco, der hidtil har været den dominerende producent i Netdesigns produktkatalog.

"Det afgørende er, hvor vi kan finde mere forretning. Der er kunder i markedet, som vi ikke når med Cisco-løsninger, og vi er lidt ensidige, når vi kun har en platform. Så det giver god mening for kunderne, at vi samarbejder med HP," lyder det fra Netdesigns administrerende direktør, Steen Hagengaard.

Han afviser dog, at der planer om, at HP på sigt skal overtage Ciscos plads hos Netdesign. Partnerskabet med HP handler derimod først og fremmest om at skabe nye forretningsmuligheder - især på det offentlige marked.

"HP har over nogle år skabt sig en stærk markedsposition på netværksområdet, og det vil vi gerne være en del af. Samtidig betyder den offentlige digtaliseringsstrategi, at markedet vokser, og at vi vil se flere investeringer i fremtiden på det område," siger Steen Hagengaard, som dog også gerne vil have nye kunder blandt private virksomheder.

Ifølge analysefirmaet IDC er HP nu den næststørste netværksleverandør i Danmark med en markedsandel på 27 procent af alle solgte LAN-porte.

Steen Hagengaard peger desuden på, at Netdesign har øget fokus på rådgivning, konsulentydelser og større salg af services. Derfor giver det god mening at få HP med på produktpaletten.

Direktøren for HP's danske netværksforretning, Morten Gransøe, lægger også vægt på, at det nye partnerskab med Netdesign kan skabe et brohoved for et nyt marked. Blandt andet fordi Netdesigns salgsorganisation er integreret med resten af TDC-koncernen.

"Med Netdesign får vi en stærk partner, der blandt andet giver os adgang til TDC's erhvervskunder på tværs af både det offentlige og private marked. Det gør et partnerskab mere attraktivt for os i HP. Men det handler ikke om, at vi er ude på at kannibalisere på Ciscos forretning, men om at skabe mere ny forretning for HP. Vi ser Netdesign og TDC som vejen til at komme i kontakt med kunder, vi ikke har adgang til i dag," siger Morten Gransøe.

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Axcess headhunter NetDesign-veteran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere