Artikel top billede

Netdesign i ny overraskende alliance

Nyt partnerskab med HP skal især skaffe nye offentlige kunder til TDC's netværks-flagskib.

Rivaliseringen mellem HP og Cisco spidser til, efter at den TDC-ejede netværksforhandler Netdesign har indgået et såkaldt strategisk partnerskab med HP.

Med aftalen udvider Netdesign sin portefølje af netværksudstyr til også at omfatte HP, som dermed får sine netværksprodukter op at stå på hylden ved siden af Cisco, der hidtil har været den dominerende producent i Netdesigns produktkatalog.

"Det afgørende er, hvor vi kan finde mere forretning. Der er kunder i markedet, som vi ikke når med Cisco-løsninger, og vi er lidt ensidige, når vi kun har en platform. Så det giver god mening for kunderne, at vi samarbejder med HP," lyder det fra Netdesigns administrerende direktør, Steen Hagengaard.

Han afviser dog, at der planer om, at HP på sigt skal overtage Ciscos plads hos Netdesign. Partnerskabet med HP handler derimod først og fremmest om at skabe nye forretningsmuligheder - især på det offentlige marked.

"HP har over nogle år skabt sig en stærk markedsposition på netværksområdet, og det vil vi gerne være en del af. Samtidig betyder den offentlige digtaliseringsstrategi, at markedet vokser, og at vi vil se flere investeringer i fremtiden på det område," siger Steen Hagengaard, som dog også gerne vil have nye kunder blandt private virksomheder.

Ifølge analysefirmaet IDC er HP nu den næststørste netværksleverandør i Danmark med en markedsandel på 27 procent af alle solgte LAN-porte.

Steen Hagengaard peger desuden på, at Netdesign har øget fokus på rådgivning, konsulentydelser og større salg af services. Derfor giver det god mening at få HP med på produktpaletten.

Direktøren for HP's danske netværksforretning, Morten Gransøe, lægger også vægt på, at det nye partnerskab med Netdesign kan skabe et brohoved for et nyt marked. Blandt andet fordi Netdesigns salgsorganisation er integreret med resten af TDC-koncernen.

"Med Netdesign får vi en stærk partner, der blandt andet giver os adgang til TDC's erhvervskunder på tværs af både det offentlige og private marked. Det gør et partnerskab mere attraktivt for os i HP. Men det handler ikke om, at vi er ude på at kannibalisere på Ciscos forretning, men om at skabe mere ny forretning for HP. Vi ser Netdesign og TDC som vejen til at komme i kontakt med kunder, vi ikke har adgang til i dag," siger Morten Gransøe.

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Axcess headhunter NetDesign-veteran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.