Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Han skal styre Lenovos pc'er

Den kinesiske producent reorganiserer tropperne og gør tidligere Acer-topchef til ny nummer to i koncernhierarkiet.

Efter to års succes som europæisk pc-chef rykker den 58-årige italiener Gianfranco Lanci nu et skridt opad i hierarkiet og bliver COO (chief operating officer) i den kinesiske pc-gigant Lenovo. Han får samtidig ansvaret for Lenovos nyoprettede pc-division.

Lanci kom til Lenovo i begyndelsen af 2012 efter et dramatisk farvel til jobbet som øverste chef hos Lenovos konkurrent - taiwanesiske Acer.

Han har siden da præsteret at gøre Lenovo til den næststørste pc-producent i EMEA-regionen, og det er formentlig det resultat, der har udløst forfremmelsen.

Lancis store spring fremad sker, samtidig med at Lenovo foretager en kraftig reorganisering og opdeler koncernen i fire selvstændige divisioner for henholdsvis pc'er, mobil, server/storage og cloud services.

Omorganiseringen er en del af Lenovos forvandling fra ren pc-producent til fuldblods hardware-producent på tværs af produktkategorier som pc'er, servere, tablets og mobiltelefoner.

For nylig købte Lenovo en del af IBMs serverforretning, og i Danmark har Lenovo netop annonceret, at man vil indlede en offensiv netop på server-markedet.

Så sent som i sidste uge købte Lenovo også resterne af mobil-producenten Motorola af Google.

Senere i år ventes det, at Lenovo også vil begynde at markedsføre sine egne mobiltelefoner, som allerede har opnået høj markedsadel blandt andet på det asiatiske marked.

Ny chef for Lenovos pc-forretning i EMEA er i øvrigt Aymar de Lencquesaing, som nu skal stå for at realisere Lenovos mål om at blive den største pc-producent i Europa og omegn.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere