Artikel top billede

Han skal styre Lenovos pc'er

Den kinesiske producent reorganiserer tropperne og gør tidligere Acer-topchef til ny nummer to i koncernhierarkiet.

Efter to års succes som europæisk pc-chef rykker den 58-årige italiener Gianfranco Lanci nu et skridt opad i hierarkiet og bliver COO (chief operating officer) i den kinesiske pc-gigant Lenovo. Han får samtidig ansvaret for Lenovos nyoprettede pc-division.

Lanci kom til Lenovo i begyndelsen af 2012 efter et dramatisk farvel til jobbet som øverste chef hos Lenovos konkurrent - taiwanesiske Acer.

Han har siden da præsteret at gøre Lenovo til den næststørste pc-producent i EMEA-regionen, og det er formentlig det resultat, der har udløst forfremmelsen.

Lancis store spring fremad sker, samtidig med at Lenovo foretager en kraftig reorganisering og opdeler koncernen i fire selvstændige divisioner for henholdsvis pc'er, mobil, server/storage og cloud services.

Omorganiseringen er en del af Lenovos forvandling fra ren pc-producent til fuldblods hardware-producent på tværs af produktkategorier som pc'er, servere, tablets og mobiltelefoner.

For nylig købte Lenovo en del af IBMs serverforretning, og i Danmark har Lenovo netop annonceret, at man vil indlede en offensiv netop på server-markedet.

Så sent som i sidste uge købte Lenovo også resterne af mobil-producenten Motorola af Google.

Senere i år ventes det, at Lenovo også vil begynde at markedsføre sine egne mobiltelefoner, som allerede har opnået høj markedsadel blandt andet på det asiatiske marked.

Ny chef for Lenovos pc-forretning i EMEA er i øvrigt Aymar de Lencquesaing, som nu skal stå for at realisere Lenovos mål om at blive den største pc-producent i Europa og omegn.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.