Artikel top billede

Han skal styre Lenovos pc'er

Den kinesiske producent reorganiserer tropperne og gør tidligere Acer-topchef til ny nummer to i koncernhierarkiet.

Efter to års succes som europæisk pc-chef rykker den 58-årige italiener Gianfranco Lanci nu et skridt opad i hierarkiet og bliver COO (chief operating officer) i den kinesiske pc-gigant Lenovo. Han får samtidig ansvaret for Lenovos nyoprettede pc-division.

Lanci kom til Lenovo i begyndelsen af 2012 efter et dramatisk farvel til jobbet som øverste chef hos Lenovos konkurrent - taiwanesiske Acer.

Han har siden da præsteret at gøre Lenovo til den næststørste pc-producent i EMEA-regionen, og det er formentlig det resultat, der har udløst forfremmelsen.

Lancis store spring fremad sker, samtidig med at Lenovo foretager en kraftig reorganisering og opdeler koncernen i fire selvstændige divisioner for henholdsvis pc'er, mobil, server/storage og cloud services.

Omorganiseringen er en del af Lenovos forvandling fra ren pc-producent til fuldblods hardware-producent på tværs af produktkategorier som pc'er, servere, tablets og mobiltelefoner.

For nylig købte Lenovo en del af IBMs serverforretning, og i Danmark har Lenovo netop annonceret, at man vil indlede en offensiv netop på server-markedet.

Så sent som i sidste uge købte Lenovo også resterne af mobil-producenten Motorola af Google.

Senere i år ventes det, at Lenovo også vil begynde at markedsføre sine egne mobiltelefoner, som allerede har opnået høj markedsadel blandt andet på det asiatiske marked.

Ny chef for Lenovos pc-forretning i EMEA er i øvrigt Aymar de Lencquesaing, som nu skal stå for at realisere Lenovos mål om at blive den største pc-producent i Europa og omegn.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere