BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Nye rygter: Nokias Androidtelefon vil være uden Google

Nokia er på vej med en Androidtelefon - men uden adgang til Google-apps.

Nokia vil fremvise en ny telefon med Android-styresystemet til Mobile World Congress i Barcelona om to uger.

Man skulle tro, at Google jubler og klapper i deres hænder, men ak nej.

Ifølge unavngivne kilder, der har snakket med Wall Street Journal, vil Nokiatelefonen ikke understøtte Googles app-butik eller Googles andre egne apps såsom Gmail, Calendar, Maps og lignende.

I stedet vil Nokiatelefonen komme med Nokias 'Here Maps' og Nokias egen App Store.

Google har endnu ikke kommenteret Nokias mulige androidtelefon, hverken i dag eller sidste år, da de første rygter om en finsk androidtelefon begyndte at florere.

Nokia har ifølge Computerworld News heller ikke ønsket at kommentere historien.

Et stigende problem for Google
Mobile enheder, der kører en Androidkerne, men ikke understøtter Googles programmer, er et stigende problem for Google, mener nogle analytikere.

Researchfirmaet ABI skrev for to uger siden en rapport om netop emnet "forked Android-devices", altså Androidtelefoner der ikke har direkte samarbejde med Google.

Her konkluderede ABI, at næsten 25 procent af de 221 millioner solgte Androidtelefoner i fjerde kvartal 2013 var "forked versions", hvilket er en stigning på 22 procent siden sidste år.

Det handler blandt andet som telefoner fra Xiaomi, Coolpad, Giomee og andre i Android Open Source Projekt, der alle bruger 'Forked versions', af Android, og ødelægger derfor Googles mulighed for at tjene penge på Androids økosystem.

Også Amazons 'Kindle' bruger en Google-løs version af Android, og har i stedet deres egen butik med apps.

Microsoft og Android
Nokia blev sidste år opkøbt af Microsoft for små 40 milliarder kroner og bruger som bekendt Windows Phone på de mobile platforme.

Microsoft ser højst sandsynligt Androidtelefonen fra Nokia som en mulighed for at komme ind på udviklingsmarkeder som Kina, Indonesien, Indien og Brasilien.

Her er det vigtigt at fange de nye forbrugere, der skal ind på smartphone-markedet, mener analytikerne.

"Hvad end Nokia er i færd med, kan du være helt sikker på, at intet i telefonen vil føre tilbage til Google," forklarer Caroline Milanesi, analytiker hos Kantar WorldPanel.

Og at sælge en billig Androidtelefon til udviklingsmarkederne handler i den grad om at få førstegangskøberne til at elske Nokia.

Får køberne smag for Nokia, vil de vende tilbage, og til den tid købe de dyrere og mere funktionelle Windows Phone-telefoner, mener analytikerne.

Læs også: Lækket foto: Nokia kan være på vej med Android-telefon

Læs også: Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere