Nye rygter: Nokias Androidtelefon vil være uden Google

Nokia er på vej med en Androidtelefon - men uden adgang til Google-apps.

Nokia vil fremvise en ny telefon med Android-styresystemet til Mobile World Congress i Barcelona om to uger.

Man skulle tro, at Google jubler og klapper i deres hænder, men ak nej.

Ifølge unavngivne kilder, der har snakket med Wall Street Journal, vil Nokiatelefonen ikke understøtte Googles app-butik eller Googles andre egne apps såsom Gmail, Calendar, Maps og lignende.

I stedet vil Nokiatelefonen komme med Nokias 'Here Maps' og Nokias egen App Store.

Google har endnu ikke kommenteret Nokias mulige androidtelefon, hverken i dag eller sidste år, da de første rygter om en finsk androidtelefon begyndte at florere.

Nokia har ifølge Computerworld News heller ikke ønsket at kommentere historien.

Et stigende problem for Google
Mobile enheder, der kører en Androidkerne, men ikke understøtter Googles programmer, er et stigende problem for Google, mener nogle analytikere.

Researchfirmaet ABI skrev for to uger siden en rapport om netop emnet "forked Android-devices", altså Androidtelefoner der ikke har direkte samarbejde med Google.

Her konkluderede ABI, at næsten 25 procent af de 221 millioner solgte Androidtelefoner i fjerde kvartal 2013 var "forked versions", hvilket er en stigning på 22 procent siden sidste år.

Det handler blandt andet som telefoner fra Xiaomi, Coolpad, Giomee og andre i Android Open Source Projekt, der alle bruger 'Forked versions', af Android, og ødelægger derfor Googles mulighed for at tjene penge på Androids økosystem.

Også Amazons 'Kindle' bruger en Google-løs version af Android, og har i stedet deres egen butik med apps.

Microsoft og Android
Nokia blev sidste år opkøbt af Microsoft for små 40 milliarder kroner og bruger som bekendt Windows Phone på de mobile platforme.

Microsoft ser højst sandsynligt Androidtelefonen fra Nokia som en mulighed for at komme ind på udviklingsmarkeder som Kina, Indonesien, Indien og Brasilien.

Her er det vigtigt at fange de nye forbrugere, der skal ind på smartphone-markedet, mener analytikerne.

"Hvad end Nokia er i færd med, kan du være helt sikker på, at intet i telefonen vil føre tilbage til Google," forklarer Caroline Milanesi, analytiker hos Kantar WorldPanel.

Og at sælge en billig Androidtelefon til udviklingsmarkederne handler i den grad om at få førstegangskøberne til at elske Nokia.

Får køberne smag for Nokia, vil de vende tilbage, og til den tid købe de dyrere og mere funktionelle Windows Phone-telefoner, mener analytikerne.

Læs også: Lækket foto: Nokia kan være på vej med Android-telefon

Læs også: Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.