Dell lokker ansatte: I er velkomne til at smutte

Dansk Dell-direktør tavs om fratrædelses-tilbud til medarbejderne.

Kortene bliver holdt tæt til kroppen i Dells danske afdeling, efter at det er kommet frem, at samtlige Dell-ansatte i både Sverige og Norge har fået tilbud om aftrædelsesordninger.

I sidste måned rapporterede IDG News Service, at Dell overvejede at skille sig af med op mod 30 procent af sine europæiske ansatte indenfor salg og marketing.

En talsmand fra Dell i USA bekræftede i den forbindelse, at nogle beslutninger kunne komme til at påvirke medarbejderstyrken.

"Vi vil fortsat træffe hårde beslutninger for at sikre vores succes på den lange bane, når det er nødvendigt. Og nogle af disse beslutninger vil ramme vores medarbejderstab," lød det dengang fra en Dell-talsmand.

Tirsdag i denne uge kunne Computerworlds svenske søstermedie it24 fortælle, at samtlige svenske ansatte er blevet tilbudt en frivillig fratrædelse, som blandt andet omfatter tre måneders løn plus en ekstra måneds løn for hvert år, man har været ansat.

Det norske it-site digi.no kan samtidig citere Dells norske markedschef Hans Seime, som bekræfter, at samtlige norske ansatte har fået et tilsvarende tilbud.

Dansk tavshed
Hos Dell i Danmark ønsker administrerende direktør Nicolai Moresco ikke at udtale sig om, hvorvidt de omkring 300 ansatte i den danske afdeling har fået samme tilbud som kollegerne i Norge og Sverige.

I en mail fra Dells kommunikationsafdeling henviser man til en engelsksproget kommentar, som bekræfter, at en "meget lille procentdel" af Dells ansatte har takket ja til et såkaldt "frivilligt separationsprogram" (voluntary separation programme).

Det fremgår desuden, at Dell ikke ønsker at kommentere, hvor mange medarbejdere der på lokalt eller regionalt plan har takket ja til tilbuddet.

Den fulde ordlyd af Dells kommentar lyder sådan her:

"We want to reiterate that the speculative work force reduction number and percentage regarding Dell reported by some media is wildly inaccurate. We have taken steps to optimize our business, streamline operations and improve our efficiency over the past few years. I can confirm that a very small percentage of Dell's global team members accepted the company's recent offer of a significant severance package associated with our voluntary separation program."

"We won't have additional comment about the program, the number of Dell team members taking advantage of the VSP (locally or regionally) or the cost involved. Meanwhile, Dell is hiring in strategic areas of our business including hardware and software development, engineering and customer coverage worldwide. Like any prudent business, we'll continue to review our operations in an effort to remain competitive and determine how to best serve customers."

Læs også:

Rygte: Dell på vej med masse-nedskæring

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.