Så meget tjener Apples danske medarbejdere

Apples danske ansatte ligger lønmæssigt helt i top sammenlignet med deres kolleger i resten af Skandinavien.

De mange milliarder af dollar, som hvert år ruller ind på både top- og bundlinie hos Apple, kommer også de ansatte til gode.

Tal fra det seneste regnskab i it-gigantens skandinaviske selskab, Apple Aktiebolag, viser, at de 164 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 2012/2013 fik udbetalt 101 millioner kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på lige i overkanten af 50.000 kroner.

Ser man ud over de enkelte lande, er det de danske ansatte, som klarer sig bedst i lønkapløbet.

De 35 ansatte i den danske del af Apple fik ifølge regnskabet en årlig hyre på 766.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på knap 64.000 kroner. Til sammenligning får de norske kolleger omkring 57.000 kroner, mens svenskere og finner må nøjes med i underkanten af 46.000 kroner.

Det skandinaviske Apple-selskab tager sig udelukkende af salgssupport og markedsføring på vegne af andre selskaber indenfor Apple-koncernen. Det er så også forklaringen på, at årsomsætningen i Apple Aktiebolag "kun" udgør 364 millioner danske kroner.

Men ud af den i Apple-sammenhæng beskedne omsætning ryger næsten halvdelen - 180 millioner kroner - ned på bundlinien som overskud før skat.

Apple opgiver hverken danske eller skandinaviske regnskabstal for sit samlede salg og overskud.

I de fire skandinaviske lande har Apple 87 forhandlere, der er certificeret som premium resellers.


Læs også:

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.