Artikel top billede

Så meget tjener Apples danske medarbejdere

Apples danske ansatte ligger lønmæssigt helt i top sammenlignet med deres kolleger i resten af Skandinavien.

De mange milliarder af dollar, som hvert år ruller ind på både top- og bundlinie hos Apple, kommer også de ansatte til gode.

Tal fra det seneste regnskab i it-gigantens skandinaviske selskab, Apple Aktiebolag, viser, at de 164 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 2012/2013 fik udbetalt 101 millioner kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på lige i overkanten af 50.000 kroner.

Ser man ud over de enkelte lande, er det de danske ansatte, som klarer sig bedst i lønkapløbet.

De 35 ansatte i den danske del af Apple fik ifølge regnskabet en årlig hyre på 766.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på knap 64.000 kroner. Til sammenligning får de norske kolleger omkring 57.000 kroner, mens svenskere og finner må nøjes med i underkanten af 46.000 kroner.

Det skandinaviske Apple-selskab tager sig udelukkende af salgssupport og markedsføring på vegne af andre selskaber indenfor Apple-koncernen. Det er så også forklaringen på, at årsomsætningen i Apple Aktiebolag "kun" udgør 364 millioner danske kroner.

Men ud af den i Apple-sammenhæng beskedne omsætning ryger næsten halvdelen - 180 millioner kroner - ned på bundlinien som overskud før skat.

Apple opgiver hverken danske eller skandinaviske regnskabstal for sit samlede salg og overskud.

I de fire skandinaviske lande har Apple 87 forhandlere, der er certificeret som premium resellers.

Læs også:

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere