Artikel top billede

Så meget tjener Apples danske medarbejdere

Apples danske ansatte ligger lønmæssigt helt i top sammenlignet med deres kolleger i resten af Skandinavien.

De mange milliarder af dollar, som hvert år ruller ind på både top- og bundlinie hos Apple, kommer også de ansatte til gode.

Tal fra det seneste regnskab i it-gigantens skandinaviske selskab, Apple Aktiebolag, viser, at de 164 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 2012/2013 fik udbetalt 101 millioner kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på lige i overkanten af 50.000 kroner.

Ser man ud over de enkelte lande, er det de danske ansatte, som klarer sig bedst i lønkapløbet.

De 35 ansatte i den danske del af Apple fik ifølge regnskabet en årlig hyre på 766.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på knap 64.000 kroner. Til sammenligning får de norske kolleger omkring 57.000 kroner, mens svenskere og finner må nøjes med i underkanten af 46.000 kroner.

Det skandinaviske Apple-selskab tager sig udelukkende af salgssupport og markedsføring på vegne af andre selskaber indenfor Apple-koncernen. Det er så også forklaringen på, at årsomsætningen i Apple Aktiebolag "kun" udgør 364 millioner danske kroner.

Men ud af den i Apple-sammenhæng beskedne omsætning ryger næsten halvdelen - 180 millioner kroner - ned på bundlinien som overskud før skat.

Apple opgiver hverken danske eller skandinaviske regnskabstal for sit samlede salg og overskud.

I de fire skandinaviske lande har Apple 87 forhandlere, der er certificeret som premium resellers.

Læs også:

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere