Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Microsofts bestyrelse fik i sidste nok af Steve Ballmer.

Det blev i sidste ende bulderbassen Steve Ballmers temperament, der blev dråben, som fik bægeret til at flyde over og førte til hans afgang som topchef for Microsoft.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var Steve Ballmer meget stålsat på at købe Nokia, mens flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer var mere lunkne ved planerne om at købe et hardware-firma som Nokia.

Det fik Steve Ballmer til at råbe og skrige på et bestyrelsesmøde i juni, hvor han angiveligt kunne høres langt uden for mødelokalet.

Her råbte han ophidset til Microsofts bestyrelsesmedlemmer, at han ikke kunne være topchef i selskabet, hvis ikke han fik sin vilje om købet af Nokia.

Hardware eller software?

Købet af den kriseramte finske samarbejdspartner var led i en større, strategisk debat i Microsoft om, hvorvidt verdens største software-selskab fortsat skulle være software-selskab eller også skulle være hardware-selskab.

Steve Ballmer var ophidset over, at Microsofts bestyrelse ikke i første omgang støttede hans plan om at købe Nokia. Den syntes, at prisen var for høj og handlen for kompleks.

Efter det pågældende endte bestyrelsen dog med at sige ja til købet af Nokia, som blev effektueret i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Microsoft køber Nokia.

Steve Ballmer meddelte en måned tidligere, at han var på vej ud af Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft.

Køligt forhold til Gates

Ifølge Bloomberg BusinessWeek førte uenighederne om øget satsning på hardware også til, at forholdet mellem de to ellers mangeårige kammerater Bill Gates og Steve Ballmer blev kølnet dramatisk.

Således nægtede de ifølge avisen at gå på scenen til selskabets generalforsamling i november. Det skete, først efter at direktør Brad Smith havde mæglet mellem dem.

Steve Ballmers temperament er velkendt. Hvem husker ikke hans maniske og voldsomme 'developers developers developers'-optræden?

F***ing Eric Schmidt is a f***ing pussy

Tidligere har også den tidligere Microsoft-topudvikler Mark Lucovsky fortalt om Steve Ballmers hidsighed, der for alvor foldede sig ud, da han på et møde i 2004 fortalte Steve Ballmer, at han forlod Microsoft.

"Bare fortæl mig, at det ikke er Google," sagde Steve Ballmer, hvorefter Mark Lucovsky fortalte ham, at hans nye arbejdsgiver var Google.

Det fik Steve Ballmer til at gribe den nærmeste stol og kyle den hele vejen gennem kontoret, hvor den landede på et bord.

Herefter skreg han (og vi videregiver det på engelsk, fordi det lyder bedre):

"F***ing Eric Schmidt [Googles daværende topchef, red.] is a f***ing pussy. I'm going to f***ing bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to f***ing kill Google," lyder beretningen fra Marc Lukovsky.

Nok af uenighederne

Temperament kan have en charme - især når det går godt for virksomheden.

Men i sommer havde Microsoft bestyrelse åbenbart fået nok af uenighederne.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer trætte af Steve Ballmers egenrådige stil og hans tendens til at tale mere end at lytte, som det hedder.

Microsoft udnævnte i begyndelsen af februar Satya Nadella til ny topchef for selskabet.

Han bliver den blot tredje topchef for Microsoft i selskabets næsten 40-årige historie.

Steve Ballmer står til snart at blive den største enkelt-aktionær i Microsoft, da Bill Gates er i fuld gang med at sælge ud af sine aktier.

Det kan du læse mere om her: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær.

Du finder hele artiklen fra Bloomberg BusinessWeek her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten.

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts topchef.

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger.

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere