Artikel top billede

Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Microsofts bestyrelse fik i sidste nok af Steve Ballmer.

Det blev i sidste ende bulderbassen Steve Ballmers temperament, der blev dråben, som fik bægeret til at flyde over og førte til hans afgang som topchef for Microsoft.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var Steve Ballmer meget stålsat på at købe Nokia, mens flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer var mere lunkne ved planerne om at købe et hardware-firma som Nokia.

Det fik Steve Ballmer til at råbe og skrige på et bestyrelsesmøde i juni, hvor han angiveligt kunne høres langt uden for mødelokalet.

Her råbte han ophidset til Microsofts bestyrelsesmedlemmer, at han ikke kunne være topchef i selskabet, hvis ikke han fik sin vilje om købet af Nokia.

Hardware eller software?

Købet af den kriseramte finske samarbejdspartner var led i en større, strategisk debat i Microsoft om, hvorvidt verdens største software-selskab fortsat skulle være software-selskab eller også skulle være hardware-selskab.

Steve Ballmer var ophidset over, at Microsofts bestyrelse ikke i første omgang støttede hans plan om at købe Nokia. Den syntes, at prisen var for høj og handlen for kompleks.

Efter det pågældende endte bestyrelsen dog med at sige ja til købet af Nokia, som blev effektueret i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Microsoft køber Nokia.

Steve Ballmer meddelte en måned tidligere, at han var på vej ud af Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft.

Køligt forhold til Gates

Ifølge Bloomberg BusinessWeek førte uenighederne om øget satsning på hardware også til, at forholdet mellem de to ellers mangeårige kammerater Bill Gates og Steve Ballmer blev kølnet dramatisk.

Således nægtede de ifølge avisen at gå på scenen til selskabets generalforsamling i november. Det skete, først efter at direktør Brad Smith havde mæglet mellem dem.

Steve Ballmers temperament er velkendt. Hvem husker ikke hans maniske og voldsomme 'developers developers developers'-optræden?

F***ing Eric Schmidt is a f***ing pussy

Tidligere har også den tidligere Microsoft-topudvikler Mark Lucovsky fortalt om Steve Ballmers hidsighed, der for alvor foldede sig ud, da han på et møde i 2004 fortalte Steve Ballmer, at han forlod Microsoft.

"Bare fortæl mig, at det ikke er Google," sagde Steve Ballmer, hvorefter Mark Lucovsky fortalte ham, at hans nye arbejdsgiver var Google.

Det fik Steve Ballmer til at gribe den nærmeste stol og kyle den hele vejen gennem kontoret, hvor den landede på et bord.

Herefter skreg han (og vi videregiver det på engelsk, fordi det lyder bedre):

"F***ing Eric Schmidt [Googles daværende topchef, red.] is a f***ing pussy. I'm going to f***ing bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to f***ing kill Google," lyder beretningen fra Marc Lukovsky.

Nok af uenighederne

Temperament kan have en charme - især når det går godt for virksomheden.

Men i sommer havde Microsoft bestyrelse åbenbart fået nok af uenighederne.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer trætte af Steve Ballmers egenrådige stil og hans tendens til at tale mere end at lytte, som det hedder.

Microsoft udnævnte i begyndelsen af februar Satya Nadella til ny topchef for selskabet.

Han bliver den blot tredje topchef for Microsoft i selskabets næsten 40-årige historie.

Steve Ballmer står til snart at blive den største enkelt-aktionær i Microsoft, da Bill Gates er i fuld gang med at sælge ud af sine aktier.

Det kan du læse mere om her: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær.

Du finder hele artiklen fra Bloomberg BusinessWeek her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten.

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts topchef.

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger.

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.