Der er penge i storage: Tjener 1.000 kroner pr. terabyte

Investeringer i cloud-løsninger giver pote for IBM-forhandler, som leverer kanonresultat.

De 10 medarbejdere i den københavnske storage-forhandler Motus A/S kom endog meget pænt ud af 2013 med et overskud før skat på 5,6 millioner kroner. Det er dobbelt op på resultatet i det foregående år.

Pengene er ifølge en meget tilfreds administrerende direktør Ulrik Helio hentet ind på en kombination af løsninger og drift af klassisk infrastruktur, hvor løsninger fra især IBM udgør kernen i forretningen. Sammen med investeringer i nye cloud-ydelser har det skaffet den 10 mand store virksomhed både offentlige og private kunder fra finanssektoren, ministerier og universiteter.

"Vi brugte 2012 og noget af 2013 til at tilpasse organisationen og til at skære benhårdt ind til vores kerneområder - infrastruktur og back-up-løsninger - og med det flotte resultat i vores regnskab må vi sige, at vi er lykkedes med øvelsen," siger Ulrik Helio.

"Vi drifter mere og mere for nogle af vores store kunder blandt andet inden for universitetsmiljøerne. Samtidig efterspørger nye kunder vores hjælp til at drive egne cloudmiljøer," fortæller han.

Den vellykkede satsning på cloud afspejler sig blandt andet i, at Motus i 2013 håndterede omkring 5000 terabyte for sine kunder - mere end dobbelt så meget som året før.

Ser man bort fra, at Motus også leverer færdigpakkede storageløsninger og konsulentydelser, svarer det til, at Motus i 2013 tjente en god tusindkroneseddel for hver terabyte, der løb igennem kablerne ude hos kunderne.

"Vi har baseret os på en platform af IBM's high end storage-løsninger, men vores fokus er på de services, hvor vi hjælper mange af vores kunder med at drive deres infrastruktur med servere, virtualisering og backup," fortæller Ulrik Helio.

"Mange kunder ønsker en generisk infrastruktur, hvor de ikke er så platformafhængige, så de kan drive deres systemer på tværs af platforme," siger Ulrik Helio.

Det pæne resultat har givet ham så meget blod på tanden, at den københavnske forhandler nu har sat sig et mål om at hæve omsætningen fra de nuværende 59 millioner kroner til 100 millioner kroner ved udgangen af 2016. Det vil også betyde udvidelse af bemandingen.

"I 2014 forventer vi et lidt lavere overskud, da vi ved af erfaring, at nye folk ikke kan generere den helt samme indtjening som vores erfarne medarbejdere," siger Ulrik Helio.

Læs også:

Kurt Helio trapper ned efter 50 år i branchen

Sådan tjener du penge på storage i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.