Artikel top billede

Der er penge i storage: Tjener 1.000 kroner pr. terabyte

Investeringer i cloud-løsninger giver pote for IBM-forhandler, som leverer kanonresultat.

De 10 medarbejdere i den københavnske storage-forhandler Motus A/S kom endog meget pænt ud af 2013 med et overskud før skat på 5,6 millioner kroner. Det er dobbelt op på resultatet i det foregående år.

Pengene er ifølge en meget tilfreds administrerende direktør Ulrik Helio hentet ind på en kombination af løsninger og drift af klassisk infrastruktur, hvor løsninger fra især IBM udgør kernen i forretningen. Sammen med investeringer i nye cloud-ydelser har det skaffet den 10 mand store virksomhed både offentlige og private kunder fra finanssektoren, ministerier og universiteter.

"Vi brugte 2012 og noget af 2013 til at tilpasse organisationen og til at skære benhårdt ind til vores kerneområder - infrastruktur og back-up-løsninger - og med det flotte resultat i vores regnskab må vi sige, at vi er lykkedes med øvelsen," siger Ulrik Helio.

"Vi drifter mere og mere for nogle af vores store kunder blandt andet inden for universitetsmiljøerne. Samtidig efterspørger nye kunder vores hjælp til at drive egne cloudmiljøer," fortæller han.

Den vellykkede satsning på cloud afspejler sig blandt andet i, at Motus i 2013 håndterede omkring 5000 terabyte for sine kunder - mere end dobbelt så meget som året før.

Ser man bort fra, at Motus også leverer færdigpakkede storageløsninger og konsulentydelser, svarer det til, at Motus i 2013 tjente en god tusindkroneseddel for hver terabyte, der løb igennem kablerne ude hos kunderne.

"Vi har baseret os på en platform af IBM's high end storage-løsninger, men vores fokus er på de services, hvor vi hjælper mange af vores kunder med at drive deres infrastruktur med servere, virtualisering og backup," fortæller Ulrik Helio.

"Mange kunder ønsker en generisk infrastruktur, hvor de ikke er så platformafhængige, så de kan drive deres systemer på tværs af platforme," siger Ulrik Helio.

Det pæne resultat har givet ham så meget blod på tanden, at den københavnske forhandler nu har sat sig et mål om at hæve omsætningen fra de nuværende 59 millioner kroner til 100 millioner kroner ved udgangen af 2016. Det vil også betyde udvidelse af bemandingen.

"I 2014 forventer vi et lidt lavere overskud, da vi ved af erfaring, at nye folk ikke kan generere den helt samme indtjening som vores erfarne medarbejdere," siger Ulrik Helio.

Læs også:

Kurt Helio trapper ned efter 50 år i branchen

Sådan tjener du penge på storage i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere