Artikel top billede

Microsoft sætter milliarder ind på konto hos Skat

For at undgå et potentielt rentesmæk har Microsoft frivilligt indbetalt et milliardbeløb til Skat. It-giganten regner dog fortsat med at vinde verserende skattestrid.

Microsoft har indbetalt et milliardbeløb til Skat.

Det bekræfter Microsofts danske kommunikationsdirektør, Anders Adelhorst, over for DR Nyheder.

Årsagen til den frivillige indbetaling er, at it-giganten vil eliminere risikoen for et muligt senere kæmpe rentesmæk, hvis selskabet - imod forventning - skulle tabe en stor skattetvist.

"Selvom sagen forsat kører, har vi af respekt for den videre proces valgt at deponere et beløb til Skat i september 2013, mens begge parter søger en løsning," skriver Anders Adelhorst i en mail til DR.

Han understreger, at Microsoft er "...fortrøstningsfulde i forhold til, at sagen falder ud til vores fordel".

Sagen har kørt i årevis og drejer sig om købet af danske Navision i 2002, hvor tvisten opstod i forhold til værdifastsættelser af patenter og rettigheder, som blev ført ud af selskabet efterfølgende.

Skat mener, at værdien blev sat for lavt.

Milliarder og atter milliarder

Ifølge DR er man få måneder fra at nå en endelig aftale i sagen. Tidligere har det været fremme, at sagen skulle dreje sig op imod 5,8 milliarder kroner.

Microsoft er langt fra den eneste virksomhed, som Skat har valgt at gå efter. En sag om Intel i forbindelse med købet af Finn Helmers Giga skulle dreje sig om 3,6 milliarder kroner.

Sidste år fik 77 virksomheder forhøjet deres skattepligtige indkomst med i alt 17 milliarder kroner.

Og indenfor de sidste fem år har Skat rejst 260 sager mod multinationale selskaber.

Læs også:

Skat: Microsoft skylder so 5,8 milliarder kroner i dansk skat

Microsoft kryber i flyverskjul i stor skattesag: Mærklægger sagen

Skat jagter milliarder hos Intel efter Giga-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere