Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

It-kæmpe satser benhårdt på små firmaer

VMware dropper mangeårig samarbejdspartner. Det skal især gavne mindre forhandlere. Og målet er klart: At gafle små virksomheder som kunder.

Den amerikanske softwaregigant VMware har netop indgået aftale om distribution i Danmark med Tech Data, som dermed bliver lukket ind i varmen, når det gælder levering af VMwares virtualiseringsløsninger til danske forhandlere og slutkunder.

Taberen i spillet er nichedistributøren Avnet Technology Solutions, som nu må vinke farvel til samarbejdet med VMware på det danske marked. VMware fortsætter dog samarbejdet med distributøren Arrow ECS som hidtil.

VMware samarbejder i forvejen med Tech Data i resten af Norden plus i de fleste europæiske lande, fortæller nordisk kanalchef Peter Klint til Computerworld.

Med den nye aftale satser VMware på at gøre tilværelsen lettere for især sine mindre forhandlere, og det skal være med til at booste salget til især mindre slutkunder.

"Vi er især optaget af at udnytte Tech Datas styrke i forhold til de mange mindre partnere. Så med den her aftale komplementerer vi vores tilgang til markedet," siger Peter Klint.

Han ser også det nye samarbejde som en mulighed for at give VMware et stærkere fodfæste blandt mindre og mellemstore virksomheder, som i stigende omfang tager mere avancerede it-teknologier til sig.

"Vi ser, at de mindre virksomheder bliver væsentligt mere avancerede og bruger teknologier som desktopvirtualisering og automatisering af drift, som for bare få år siden var forbeholdt de større virksomheder," siger han.

Tech Data baner vejen til de små kunder

Hos Tech Data glæder broadline-direktør Klaus Gregersen sig til det nye samarbejde. Han understreger dog, at Tech Data også vil satse på at levere VMware produkter og ydelser til større kunder indenfor enterprise-segmentet. Men sammen med Arrow ECS vil Tech Data kunne styrke VMwares tryk på den lavere ende af markedet, erkender han.

"Indenfor virtualisering er VMware klart en af de store spillere, som man bør have med, hvis man vil satse på enterprise-løsninger," siger Klaus Gregersen.

"Men næsten alle softwareleverandører - inklusiv VMware - vil gerne have fat i SMB-kunderne. Det er derfor, vi har distributionen af VMware rigtig mange steder i Europa, fordi vi har en meget bred SMB-tilgang. Arrow ligger måske i den lidt højere ende af markedet, og så har de os, som ligger i SMB og opad i markedet," siger Klaus Gregersen.

Taberen i spillet er som nævnt nichedistributøren Avnet. Landechef Henrik Vetter ser dog forholdsvis afslappet på, at VMware nu har skiftet hest.

"VMware har ledt efter en pan-nordisk distributør, og det er baggrunden for, at de har valgt at gå med Tech Data. Vi har haft et godt samarbejde med VMware, men de har nu valgt at gå en anden vej. Men VMware har ikke været vores største forretningsområde de sidste par år, så for os er det ikke det store tab," siger landechef Henrik Vetter fra Avnet Technology Solutions.

Læs også:

IBM dropper Also Actebis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.