Artikel top billede

It-kæmpe satser benhårdt på små firmaer

VMware dropper mangeårig samarbejdspartner. Det skal især gavne mindre forhandlere. Og målet er klart: At gafle små virksomheder som kunder.

Den amerikanske softwaregigant VMware har netop indgået aftale om distribution i Danmark med Tech Data, som dermed bliver lukket ind i varmen, når det gælder levering af VMwares virtualiseringsløsninger til danske forhandlere og slutkunder.

Taberen i spillet er nichedistributøren Avnet Technology Solutions, som nu må vinke farvel til samarbejdet med VMware på det danske marked. VMware fortsætter dog samarbejdet med distributøren Arrow ECS som hidtil.

VMware samarbejder i forvejen med Tech Data i resten af Norden plus i de fleste europæiske lande, fortæller nordisk kanalchef Peter Klint til Computerworld.

Med den nye aftale satser VMware på at gøre tilværelsen lettere for især sine mindre forhandlere, og det skal være med til at booste salget til især mindre slutkunder.

"Vi er især optaget af at udnytte Tech Datas styrke i forhold til de mange mindre partnere. Så med den her aftale komplementerer vi vores tilgang til markedet," siger Peter Klint.

Han ser også det nye samarbejde som en mulighed for at give VMware et stærkere fodfæste blandt mindre og mellemstore virksomheder, som i stigende omfang tager mere avancerede it-teknologier til sig.

"Vi ser, at de mindre virksomheder bliver væsentligt mere avancerede og bruger teknologier som desktopvirtualisering og automatisering af drift, som for bare få år siden var forbeholdt de større virksomheder," siger han.

Tech Data baner vejen til de små kunder

Hos Tech Data glæder broadline-direktør Klaus Gregersen sig til det nye samarbejde. Han understreger dog, at Tech Data også vil satse på at levere VMware produkter og ydelser til større kunder indenfor enterprise-segmentet. Men sammen med Arrow ECS vil Tech Data kunne styrke VMwares tryk på den lavere ende af markedet, erkender han.

"Indenfor virtualisering er VMware klart en af de store spillere, som man bør have med, hvis man vil satse på enterprise-løsninger," siger Klaus Gregersen.

"Men næsten alle softwareleverandører - inklusiv VMware - vil gerne have fat i SMB-kunderne. Det er derfor, vi har distributionen af VMware rigtig mange steder i Europa, fordi vi har en meget bred SMB-tilgang. Arrow ligger måske i den lidt højere ende af markedet, og så har de os, som ligger i SMB og opad i markedet," siger Klaus Gregersen.

Taberen i spillet er som nævnt nichedistributøren Avnet. Landechef Henrik Vetter ser dog forholdsvis afslappet på, at VMware nu har skiftet hest.

"VMware har ledt efter en pan-nordisk distributør, og det er baggrunden for, at de har valgt at gå med Tech Data. Vi har haft et godt samarbejde med VMware, men de har nu valgt at gå en anden vej. Men VMware har ikke været vores største forretningsområde de sidste par år, så for os er det ikke det store tab," siger landechef Henrik Vetter fra Avnet Technology Solutions.

Læs også:

IBM dropper Also Actebis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere