BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Test: Kør dobbelt så langt på batteriet med din smartphone

Er du træt af at løbe tør for strøm? Gider du ikke kabelroderi, er løsningen et telefon-cover med indbygget batteri. Se vores test af den smarte løsning her.

Sluk din telefon. Bare i en time. Eller måske to. Og helst ved 17-tiden. Og helst på den dag hvor du rigtigt har brugt den.

Det billede får mange til at gyse. Og selv om du smiler lidt hånligt af os håbløse smartphone-afhængige - så dybt nede, helt helt nede, må du også indrømme, at du kan mærke det i maven, når telefonen går fra 1 til 0 procent og lukker endegyldigt ned.

For moderne smartphones kan ikke både være slanke, lette, blive brugt intensivt og så holde til efter kl. 17-19 tiden.

På grund af den store skærm, den hurtige 3/4G forbindelse, Bluetooth-forbindelsen til bilradioen og Pebble smartwatchet og den konstante opkobling op imod mailserverens push-tyranni.

Sådan har undertegnedes iPhone 5S det de fleste dage. Og når en af de lange dage, hvor mobilen bliver brugt flittigt, nærmer sig kl. 19, er det slut.

Tre veje til opladnings-nirvana

Det er der tre løsninger på.

Den ene er at slæbe rundt på en lader og et godt øje til ledige stikkontakter. Men det er både upraktisk og ofte ikke en mulighed.

Den anden er et eksternt batteri med et opladerstik. De fås i mange forskellige modeller og priser, men er i sidste ende lidt noget kabelrod og mere en nødløsning end en løsning.

Den tredje mulighed er et såkaldt battericover. Det dækker din telefon som et normalt cover, men det er væsentligt tykkere da der i coveret gemmer sig et ekstra batteri.  

Det er også sådan, Mophies Juice Pack Air fungerer.

Et nyt ladestik

Juice Pack Air er i virkeligheden et cover i to dele, hvor bunden kan tages af. Øverste del holder selve batteriet og de eksterne knapper som giver adgang til iPhone 5S´s volumen-, mute- og power-knapper.

Coveret kommer også til iPhone 4/4S, Samsung Galaxy S4 og S3

Nederste del holder til gengæld en 4-dioders indikator for batteriets aktuelle opladning samt opladerstikket.

Det interessante ved Juice Pack Air er i øvrigt, at mens det på indersiden af coveret lader din iPhone med Apples nyeste port, er stikket, som du tilslutter opladeren, et micro-USB stik.

Er du en hardcore Apple-fan, kan det måske virke som et overgreb, men for de fleste andre er det nok en mindre ting - og kan måske endda lette pakkeriet, fordi micro-USB efterhånden bruges af meget andet udstyr.

Næsten dobbelt batterilevetid

Coveret vejer i alt 76 gram, så sammenligner du med iPhone 5S' normale vægt på 112 gram, er der tale om en ordentlig vægtforøgelse. Til gengæld matcher vægten næsten præcis den ekstra batterilevetid, som du får ved at bruge Juice Pack Air.

Næsten dobbelt batterilevetid

Selv siger Mophie, at du vil få fordoblet din batterilevetid med coverets 1.700 mAh batteri, men vores test viser, at Juice Pack Air snarere leverer, hvad der svarer til cirka 80 procent af en iPhone-opladning. Men det er i vores øjne stadig imponerende og meget nyttigt.

For selv om klokken i skrivende stund lige har passeret midnat, har vores test-iPhone 5S hele 88 procent tilbage på sit eget batteri efter at have suget fra Mophie-coveret siden kl. 6.30 i morges.

Vores test er dog med coveret slået til hele tiden, sådan at det konstant lader iPhonen til 100 procent, indtil coverets batteri er brugt, og iPhonen begynder at bruge sit eget.

Vælger man i stedet at vente med at aktivere coverets batteri (det sker med en knap på bagsiden), til telefonen er ved at løbe tør, sker der - ifølge Mophie - en mere effektiv ladning, og batterierne skulle tilsammen holde længere. Der er dog en psykologisk meget rar effekt i at se sin telefon have 100 procent opladning hele dagen igennem, specielt på lange dage hvor man ikke kommer hjem til sin oplader før sent.

Telefonen og coveret lades i øvrigt sammen automatisk, så sætter du den til opladning via micro-usb stikket om aftenen, er både telefon og cover opladt næste morgen.

Konklusion

Virker også som cover

Ud over at fungere som eksternt batteri virker Mophie også som et cover. Der er derfor de sædvanlige udskæringer til kamera og ekstra eksterne knapper til power, volumen samt mute-knappen.

Kanterne er i plastik, mens bagsiden er lavet af et let gummiagtigt materiale. På trods af den ekstra vægt er telefonen stadig behagelig at holde på, men den er til gengæld næsten dobbelt så tyk med coveret på og svær at klemme ned i en bukselomme.

Man vænner sig dog hurtigt til den ekstra vægt, og interessant nok virker iPhonen uden coveret (efter en uges tid med det konstant monteret) næsten for let i hånden. Et par ture i gulvet har vores cover i øvrigt også overlevet uden ridser.

På dage, hvor programmet for dig og din telefon er mindre krævende, kan det dog give god mening at tage coveret af - og det gøres let med at trække bunden af coveret af og trække telefonen ud.

Vores Mophie test-model var i en særlig rød Special Edition, men coveret kommer også i hvid og sort, så den matcher din telefons farver.

Prisen på knap 900 kroner for modellen til iPhone 5/5S (og lidt over 650 kroner for 4/4S-modellen) kan umiddelbart virke høj, men får du trækninger, når telefonen slukker, og er du på udkig efter en løsning, der ikke kræver fumleri med kabler, findes der ikke rigtigt bedre eller enklere løsninger.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

MDM Architect

Unik System Design A/S

Erfaren Product Owner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital