Artikel top billede

It-firma runder ny milepæl - men direktøren er lidt skuffet

Trods et trængt marked sætter vækst og indtjening nye rekorder for dansk it-distributør.

"Skuffelse er et grimt ord, når man leverer et resultat i det niveau. Men jeg havde nu forventet en noget bedre indtjening."

Sådan lyder den lidt reserverede kommentar fra koncernchef John Thomas fra den danske it-distributører EET, som netop har offentliggjort sit regnskab for 2013.

Tallene viser en omsætning, der for første gang runder halvanden milliard - eller mere præcist 1,57 milliarder kroner. Det er en fremgang på mere end ti procent sammenlignet med det foregående år. Samtidig får koncernens overskud (EBITA) et lille nøk opad fra 108 til 109 millioner kroner. Det er også ny rekord og 12. år i træk, at EET forbedrer sit resultat.

John Thomas ender dog med at erklære sig tilfreds med 2013, hvor markedet til tider har været noget trykket, samtidig med, at der er brugt mange kræfter på et integrere store opkøb som det franske Europarts i den samlede forretning. Han havde dog gerne have haft en håndfuld millioner eller to lagt oven i overskuddet.

Skummer fløden

"Jeg kan ikke sætte min finger på, hvad vi skulle have gjort anderledes. Men der har været perioder i 2013, hvor markedet har været lidt trængt, så jeg synes ikke, vi har fået fuldt udbytte af de investeringer, vi har foretaget, men afkastet herfra er altså endnu ikke på det niveau, jeg ønsker. Derfor betragter jeg regnskabet som godkendt på et acceptabelt niveau - men vi skal forbedre os endnu mere," siger John Thomas, som for alvor forventer at kunne skumme fløden af koncernens investeringer her i 2014.

"2014 ser ud til at starte helt fornuftigt, så jeg tror på, at vi er på vej ind i endnu et rekordår," lyder det fra John Thomas.

EET er Europas største distributør indenfor reservedele til mobiltelefoner, computere, printere og tablets. Koncernen har også en bred portefølje af forbrugerelektronik og leverer overvågnings- og sikringsløsninger og udstyr til betalingssystemer (point of sales).

Koncernen har de seneste 15 år foretaget mere end 20 opkøb og har ifølge John Thomas samtidig formået at skabe organisk vækst i de 26 europæiske lande, hvor man i dag er aktive med i alt 500 medarbejdere. Senest har EET i januar i år købt det britiske selskab EAF Supply Chain, som med et slag øger EET's samlede omsætning med omkring 150 millioner kroner.

John Thomas forventer yderligere opkøb i løbet af i år, men vil ikke sætte navn eller adresse på mulige opkøbsemner. Fokus ligger dog uden for Skandinavien, hvor EET i dag er stærkt konsolideret.

"Der kommer nok en to-tre stykker i løbet af 2014. Vi kigger efter både store og små firmaer, alt efter om det passer ind i vores forretning," siger John Thomas, som med en egenkapital på 313 millioner kroner har rigeligt med penge på kistebunden til at finansiere fremtidige opkøb.

Læs også:

Dansk distributør bliver verdens største på dette område

Dansk it-kæmpe står klar med pengene: Vil købe flere firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?