Artikel top billede

It-firma runder ny milepæl - men direktøren er lidt skuffet

Trods et trængt marked sætter vækst og indtjening nye rekorder for dansk it-distributør.

"Skuffelse er et grimt ord, når man leverer et resultat i det niveau. Men jeg havde nu forventet en noget bedre indtjening."

Sådan lyder den lidt reserverede kommentar fra koncernchef John Thomas fra den danske it-distributører EET, som netop har offentliggjort sit regnskab for 2013.

Tallene viser en omsætning, der for første gang runder halvanden milliard - eller mere præcist 1,57 milliarder kroner. Det er en fremgang på mere end ti procent sammenlignet med det foregående år. Samtidig får koncernens overskud (EBITA) et lille nøk opad fra 108 til 109 millioner kroner. Det er også ny rekord og 12. år i træk, at EET forbedrer sit resultat.

John Thomas ender dog med at erklære sig tilfreds med 2013, hvor markedet til tider har været noget trykket, samtidig med, at der er brugt mange kræfter på et integrere store opkøb som det franske Europarts i den samlede forretning. Han havde dog gerne have haft en håndfuld millioner eller to lagt oven i overskuddet.

Skummer fløden

"Jeg kan ikke sætte min finger på, hvad vi skulle have gjort anderledes. Men der har været perioder i 2013, hvor markedet har været lidt trængt, så jeg synes ikke, vi har fået fuldt udbytte af de investeringer, vi har foretaget, men afkastet herfra er altså endnu ikke på det niveau, jeg ønsker. Derfor betragter jeg regnskabet som godkendt på et acceptabelt niveau - men vi skal forbedre os endnu mere," siger John Thomas, som for alvor forventer at kunne skumme fløden af koncernens investeringer her i 2014.

"2014 ser ud til at starte helt fornuftigt, så jeg tror på, at vi er på vej ind i endnu et rekordår," lyder det fra John Thomas.

EET er Europas største distributør indenfor reservedele til mobiltelefoner, computere, printere og tablets. Koncernen har også en bred portefølje af forbrugerelektronik og leverer overvågnings- og sikringsløsninger og udstyr til betalingssystemer (point of sales).

Koncernen har de seneste 15 år foretaget mere end 20 opkøb og har ifølge John Thomas samtidig formået at skabe organisk vækst i de 26 europæiske lande, hvor man i dag er aktive med i alt 500 medarbejdere. Senest har EET i januar i år købt det britiske selskab EAF Supply Chain, som med et slag øger EET's samlede omsætning med omkring 150 millioner kroner.

John Thomas forventer yderligere opkøb i løbet af i år, men vil ikke sætte navn eller adresse på mulige opkøbsemner. Fokus ligger dog uden for Skandinavien, hvor EET i dag er stærkt konsolideret.

"Der kommer nok en to-tre stykker i løbet af 2014. Vi kigger efter både store og små firmaer, alt efter om det passer ind i vores forretning," siger John Thomas, som med en egenkapital på 313 millioner kroner har rigeligt med penge på kistebunden til at finansiere fremtidige opkøb.

Læs også:

Dansk distributør bliver verdens største på dette område

Dansk it-kæmpe står klar med pengene: Vil købe flere firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere