Artikel top billede

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?

Apples iPad har svært ved at matche væksten i salget hos konkurrenterne.

I det seneste år er Apples iPad-salg steget med 13 procent, og selv om det i sig selv ikke er noget ringe resultat, kan de konkurrerende tablet-producenter fremvise en vækst i salget på hele 79 procent.

Det skriver ABI Research i en ny markedsopgørelse.

"Selv om der er voksende udfordringer, efterhånden som tablet-markedet bliver mættet på de modne markeder i verden, forventer ABI Research, at Apple forbliver en stærk kraft på markedet, hvis det lægger vægt på sine styrker og udforsker nye muligheder," skriver analysefirmaet.

"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," udtaler ABI-analytiker Stephanie Van Vactor, der dog samtidg peger på, at Apple har føringen, når det kommer til omsætningen, selv om der nu sælges flere Android-baserede tablets end iPads.

Mens Apple får ros for at mestre "less is more" med designet af iPad, mener ABI Research også, at den strategi kan være Apples svage punkt.

"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?"

Sådan holder Apple fast 
ABI Research mener, at Apple bør fokusere på at få gang i de rette partnerskaber specielt i forhold til virksomheds-brugerne og uddannelsessektoren, så selskabet kan blive ved med at få nye kunder.

Det er ikke kun dette analysefirma, der ser, at Apples iPad er ved at miste pusten.

I IDC's opgørelse over det globale tablet-salg i første kvartal 2014 havde iPad en markedsandel på 32,5 procent.

Selv om Apple dermed var den største producent, var der faktisk tale om et fald på 16 procent i forhold til samme kvartal i 2013.

Samsung landede i følge IDC på en markedsandel på 22,3 procent som den næststørste producent af tablets - og sydkoreanerne kunne således glæde sig over en vækst på hele 32 procent i forhold til første kvartal 2013.

Læs også:

Stortest:Med iPad Air nærmer Apple sig det perfekte

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere