Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?

Apples iPad har svært ved at matche væksten i salget hos konkurrenterne.

I det seneste år er Apples iPad-salg steget med 13 procent, og selv om det i sig selv ikke er noget ringe resultat, kan de konkurrerende tablet-producenter fremvise en vækst i salget på hele 79 procent.

Det skriver ABI Research i en ny markedsopgørelse.

"Selv om der er voksende udfordringer, efterhånden som tablet-markedet bliver mættet på de modne markeder i verden, forventer ABI Research, at Apple forbliver en stærk kraft på markedet, hvis det lægger vægt på sine styrker og udforsker nye muligheder," skriver analysefirmaet.

"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," udtaler ABI-analytiker Stephanie Van Vactor, der dog samtidg peger på, at Apple har føringen, når det kommer til omsætningen, selv om der nu sælges flere Android-baserede tablets end iPads.

Mens Apple får ros for at mestre "less is more" med designet af iPad, mener ABI Research også, at den strategi kan være Apples svage punkt.

"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?"

Sådan holder Apple fast 
ABI Research mener, at Apple bør fokusere på at få gang i de rette partnerskaber specielt i forhold til virksomheds-brugerne og uddannelsessektoren, så selskabet kan blive ved med at få nye kunder.

Det er ikke kun dette analysefirma, der ser, at Apples iPad er ved at miste pusten.

I IDC's opgørelse over det globale tablet-salg i første kvartal 2014 havde iPad en markedsandel på 32,5 procent.

Selv om Apple dermed var den største producent, var der faktisk tale om et fald på 16 procent i forhold til samme kvartal i 2013.

Samsung landede i følge IDC på en markedsandel på 22,3 procent som den næststørste producent af tablets - og sydkoreanerne kunne således glæde sig over en vækst på hele 32 procent i forhold til første kvartal 2013.

Læs også:

Stortest:Med iPad Air nærmer Apple sig det perfekte

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.