Artikel top billede

Nye tablet-pc'er stormer frem: Er Apples iPad ved at miste pusten?

Apples iPad har svært ved at matche væksten i salget hos konkurrenterne.

I det seneste år er Apples iPad-salg steget med 13 procent, og selv om det i sig selv ikke er noget ringe resultat, kan de konkurrerende tablet-producenter fremvise en vækst i salget på hele 79 procent.

Det skriver ABI Research i en ny markedsopgørelse.

"Selv om der er voksende udfordringer, efterhånden som tablet-markedet bliver mættet på de modne markeder i verden, forventer ABI Research, at Apple forbliver en stærk kraft på markedet, hvis det lægger vægt på sine styrker og udforsker nye muligheder," skriver analysefirmaet.

"Historisk set har Apple domineret markedet, men det nuværende skift i i økosystemet har rejst spørgsmål til den kontrol og om fremtiden," udtaler ABI-analytiker Stephanie Van Vactor, der dog samtidg peger på, at Apple har føringen, når det kommer til omsætningen, selv om der nu sælges flere Android-baserede tablets end iPads.

Mens Apple får ros for at mestre "less is more" med designet af iPad, mener ABI Research også, at den strategi kan være Apples svage punkt.

"Er Apple ved at miste momentum, eller er Samsung og andre ved at komme efter det, efterhånden som forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udvalg af valgmuligheder i forhold til skærmstørrelse, connectivity og pris?"

Sådan holder Apple fast 
ABI Research mener, at Apple bør fokusere på at få gang i de rette partnerskaber specielt i forhold til virksomheds-brugerne og uddannelsessektoren, så selskabet kan blive ved med at få nye kunder.

Det er ikke kun dette analysefirma, der ser, at Apples iPad er ved at miste pusten.

I IDC's opgørelse over det globale tablet-salg i første kvartal 2014 havde iPad en markedsandel på 32,5 procent.

Selv om Apple dermed var den største producent, var der faktisk tale om et fald på 16 procent i forhold til samme kvartal i 2013.

Samsung landede i følge IDC på en markedsandel på 22,3 procent som den næststørste producent af tablets - og sydkoreanerne kunne således glæde sig over en vækst på hele 32 procent i forhold til første kvartal 2013.

Læs også:

Stortest:Med iPad Air nærmer Apple sig det perfekte

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere