Artikel top billede

51-årige Lars Wørzner skal nu stå i spidsen for Konica Minoltas danske afdeling.

Dansk it-veteran dropper sit konsulent-firma - nu skal han sælge printere

Konica Minolta henter en erfaren mand ind for at stå i spidsen for koncernens danske selskab.

Print- og kopikoncernen Konica Minolta har headhuntet en af den danske it-branches veteraner til jobbet som ny administrerende direktør i den japanske koncerns danske afdeling, som i dag tæller omkring 230 medarbejdere.

Det er den 51-årige Lars Wørzner, der kommer fra et job som øverste chef i konsulent-firmaet 1C, som han stiftede tilbage i 2012.

Han har desuden en fortid hos firmaer som HP, IBM og ikke mindst Fujitsu Siemens, hvor han fra 2006 til 2010 beklædte forskellige poster som dansk og nordisk direktør. I mellemtiden har han også været forbi et job som direktør i konsulenthuset 7N, som han dog forlod i 2012.

Konica Minolta har igennem de seneste år flyttet sig fra at være en traditionel hardware leverandør inden for print og kopi til at være en it-servicevirksomhed med en bred vifte af både hardware- og softwareløsninger.

Med Wørzner ved roret signalerer Konica Minolta, at man ønsker at sætte yderligere tryk på salg og forretningsudvikling indenfor services og software-løsninger, der rækker ud over traditionel hardware inden for print og kopi.

"Jeg kommer med en dyb indsigt og 25 års erfaring fra it-industrien, hvor jeg har arbejdet for store systemintegratorer som IBM, HP og Fujitsu. Jeg tror, der er mange fælles træk på den rejse, som Konica Minolta gerne vil ud på med at opdyrke nye forretningsområder, hvor der kan skabes synergi med den nuværende print og kopiforretning," siger Lars Wørzner, som har været i forhandlinger om det nye job, efter at han for et par måneder siden blev kontaktet af en headhunter.

Samtidig med at han tiltræder hos Konica Minolta, bliver kunder og omkring 25 medarbejdere i hans nuværende firma 1C overtaget af konsulentfirmaet Zenit Consult, som dermed runder en volumen på mere end 200 medarbejdere.

"Zenit overtager 1C med hud og hår. Det er en business, hvor kritisk masse har en vis betydning. Jo flere kunder man har, jo nemmere er det at tiltrække konsulenter og omvendt. Og det bliver rigtig godt for både kunder og medarbejdere at komme ind i en lidt større konstellation. Så det er to dejlige begivenheder, der faldt i hak på samme tid," siger Lars Wørzner.

Læs også:

Erik Damgaard købt ud af 7N

Lars Wørzner forlader Fujitsu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere