Artikel top billede

51-årige Lars Wørzner skal nu stå i spidsen for Konica Minoltas danske afdeling.

Dansk it-veteran dropper sit konsulent-firma - nu skal han sælge printere

Konica Minolta henter en erfaren mand ind for at stå i spidsen for koncernens danske selskab.

Print- og kopikoncernen Konica Minolta har headhuntet en af den danske it-branches veteraner til jobbet som ny administrerende direktør i den japanske koncerns danske afdeling, som i dag tæller omkring 230 medarbejdere.

Det er den 51-årige Lars Wørzner, der kommer fra et job som øverste chef i konsulent-firmaet 1C, som han stiftede tilbage i 2012.

Han har desuden en fortid hos firmaer som HP, IBM og ikke mindst Fujitsu Siemens, hvor han fra 2006 til 2010 beklædte forskellige poster som dansk og nordisk direktør. I mellemtiden har han også været forbi et job som direktør i konsulenthuset 7N, som han dog forlod i 2012.

Konica Minolta har igennem de seneste år flyttet sig fra at være en traditionel hardware leverandør inden for print og kopi til at være en it-servicevirksomhed med en bred vifte af både hardware- og softwareløsninger.

Med Wørzner ved roret signalerer Konica Minolta, at man ønsker at sætte yderligere tryk på salg og forretningsudvikling indenfor services og software-løsninger, der rækker ud over traditionel hardware inden for print og kopi.

"Jeg kommer med en dyb indsigt og 25 års erfaring fra it-industrien, hvor jeg har arbejdet for store systemintegratorer som IBM, HP og Fujitsu. Jeg tror, der er mange fælles træk på den rejse, som Konica Minolta gerne vil ud på med at opdyrke nye forretningsområder, hvor der kan skabes synergi med den nuværende print og kopiforretning," siger Lars Wørzner, som har været i forhandlinger om det nye job, efter at han for et par måneder siden blev kontaktet af en headhunter.

Samtidig med at han tiltræder hos Konica Minolta, bliver kunder og omkring 25 medarbejdere i hans nuværende firma 1C overtaget af konsulentfirmaet Zenit Consult, som dermed runder en volumen på mere end 200 medarbejdere.

"Zenit overtager 1C med hud og hår. Det er en business, hvor kritisk masse har en vis betydning. Jo flere kunder man har, jo nemmere er det at tiltrække konsulenter og omvendt. Og det bliver rigtig godt for både kunder og medarbejdere at komme ind i en lidt større konstellation. Så det er to dejlige begivenheder, der faldt i hak på samme tid," siger Lars Wørzner.

Læs også:

Erik Damgaard købt ud af 7N

Lars Wørzner forlader Fujitsu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.