Artikel top billede

Det siger anmelderne om kinesisk vidundertelefon

Anmeldelserne af den kinesiske smartphone OnePlus One er begyndt at komme frem, og techjournalisterne er slet ikke i tvivl om, hvor god - eller dårlig - OnePlus One er.

For godt en måned siden kom det kinesiske firma OnePlus med en nyhed, som nok har rystet flere af de store etablerede smartphone-giganter: En high-end telefon, som ikke blot har bedre hardware end markedets topmodeller - den koster også kun det halve.

Det medførte mange og lange debatter på nettet: Hvordan kan det lade sig gøre, er det et fupnummer, og hvorfor er de andres telefoner så dyre, hvis OnePlus kan gøre det så billigt?

Og anmeldelserne på OnePlus One har været ventet med spænding. Mens vi venter på et test-eksemplar, har vi taget et kig på de amerikanske sites, som allerede har haft fingre i telefonen.

Godt design

Og hele vejen igennem er det hovedsageligt positive anmeldelser af den 5,5 tommer store smartphone, der nærmer sig phablet-segmentet.

Amerikanske Engadget giver den kinesiske telefon 90 ud af 100 point og skriver, "at en 300 dollar (1.600 kroner) telefon har aldrig set så godt ud". 

Den roses for sit veludførte design, som på ingen måde viser tegn på at være et første generationsprodukt fra et fuldstændig ukendt firma.  

Den er 5,5 tommer stor og har en bagside af plastic, der sammenlignes med Nokias uni-bodies til deres telefoner - både på design og kvalitet.

"Det ligner ikke en 300 dollar-telefon. Den ligner i stedet noget - både rent fysisk og også dens specs - som nemt kunne have kostet 600 dollar," skriver Engadget i deres anmeldelse.

Skærmen roses også af mange af anmelderne for at have en tydelig og utrolig skarp og farverig skærm.

At telefonen kan være så billig, skyldes ifølge flere iagttagere, at OnePlus One ingen trackrecord har at lægge sig op ad, så der skal virkelig bevises noget i første forsøg.

Den danske pris bliver omkring 2.100 kroner, hvilket stadig er usædvanligt billigt for en telefon af denne type. Til sammenligning koster en Samsung Galaxy S5 4.700 kroner - og OnePlus One har bedre hardware.

Softwaren er speciallavet
Softwaren på telefonen er udarbejdet af CynogenMod, der tidligere har været en gruppe programmører, som har lavet "Custom Roms" til Android - specialudviklede versioner af Android, som på den ene eller anden måde er forbedret i forhold til originalsoftwaren.

Og det fungerer uden de mindste problemer. CyanogenMod giver dig mulighed for at ændre bogstaveligt talt ALT på softwaren - lige fra skrifttypen til hvilket tema, telefonen har. En telefon, der ligner Samsungs Touchwiz? Tjo, hvorfor ikke.

Faktisk har anmelderne kun ganske få torne at kaste efter telefonen. Det første er telefonens størrelse, som er på 5,5 tommer. Det er en meget stor telefon, og selv om smartphone-trenden peger i retningen af, at telefonerne bliver større og større, er det for nogle en for stor telefon.

Dertil kommer, at du i øjeblikket kun kan købe telefonen igennem en speciel konkurrence, som OnePlus One har startet. Bliver du udvalgt, får du lov til at købe en af telefonerne, og kan efterfølgende invitere andre til det samme.

Kommentarerne fra mange journalister og tech-entusiaster er, at det mest af alt virker som et forsøg på at skabe kunstig hype. Det bliver til et eksklusivt produkt, alene fordi det er svært at få fingrene i.

GsmArena: 5,5/6

The Verge 8,0/10

Engadget: 90/100

Androidauthority: 8,9/10

Læs også:

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones

Kinesisk smartphone udfordrer Android-kongerne - til overraskende pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere