Artikel top billede

Det siger anmelderne om kinesisk vidundertelefon

Anmeldelserne af den kinesiske smartphone OnePlus One er begyndt at komme frem, og techjournalisterne er slet ikke i tvivl om, hvor god - eller dårlig - OnePlus One er.

For godt en måned siden kom det kinesiske firma OnePlus med en nyhed, som nok har rystet flere af de store etablerede smartphone-giganter: En high-end telefon, som ikke blot har bedre hardware end markedets topmodeller - den koster også kun det halve.

Det medførte mange og lange debatter på nettet: Hvordan kan det lade sig gøre, er det et fupnummer, og hvorfor er de andres telefoner så dyre, hvis OnePlus kan gøre det så billigt?

Og anmeldelserne på OnePlus One har været ventet med spænding. Mens vi venter på et test-eksemplar, har vi taget et kig på de amerikanske sites, som allerede har haft fingre i telefonen.

Godt design

Og hele vejen igennem er det hovedsageligt positive anmeldelser af den 5,5 tommer store smartphone, der nærmer sig phablet-segmentet.

Amerikanske Engadget giver den kinesiske telefon 90 ud af 100 point og skriver, "at en 300 dollar (1.600 kroner) telefon har aldrig set så godt ud". 

Den roses for sit veludførte design, som på ingen måde viser tegn på at være et første generationsprodukt fra et fuldstændig ukendt firma.  

Den er 5,5 tommer stor og har en bagside af plastic, der sammenlignes med Nokias uni-bodies til deres telefoner - både på design og kvalitet.

"Det ligner ikke en 300 dollar-telefon. Den ligner i stedet noget - både rent fysisk og også dens specs - som nemt kunne have kostet 600 dollar," skriver Engadget i deres anmeldelse.

Skærmen roses også af mange af anmelderne for at have en tydelig og utrolig skarp og farverig skærm.

At telefonen kan være så billig, skyldes ifølge flere iagttagere, at OnePlus One ingen trackrecord har at lægge sig op ad, så der skal virkelig bevises noget i første forsøg.

Den danske pris bliver omkring 2.100 kroner, hvilket stadig er usædvanligt billigt for en telefon af denne type. Til sammenligning koster en Samsung Galaxy S5 4.700 kroner - og OnePlus One har bedre hardware.

Softwaren er speciallavet
Softwaren på telefonen er udarbejdet af CynogenMod, der tidligere har været en gruppe programmører, som har lavet "Custom Roms" til Android - specialudviklede versioner af Android, som på den ene eller anden måde er forbedret i forhold til originalsoftwaren.

Og det fungerer uden de mindste problemer. CyanogenMod giver dig mulighed for at ændre bogstaveligt talt ALT på softwaren - lige fra skrifttypen til hvilket tema, telefonen har. En telefon, der ligner Samsungs Touchwiz? Tjo, hvorfor ikke.

Faktisk har anmelderne kun ganske få torne at kaste efter telefonen. Det første er telefonens størrelse, som er på 5,5 tommer. Det er en meget stor telefon, og selv om smartphone-trenden peger i retningen af, at telefonerne bliver større og større, er det for nogle en for stor telefon.

Dertil kommer, at du i øjeblikket kun kan købe telefonen igennem en speciel konkurrence, som OnePlus One har startet. Bliver du udvalgt, får du lov til at købe en af telefonerne, og kan efterfølgende invitere andre til det samme.

Kommentarerne fra mange journalister og tech-entusiaster er, at det mest af alt virker som et forsøg på at skabe kunstig hype. Det bliver til et eksklusivt produkt, alene fordi det er svært at få fingrene i.

GsmArena: 5,5/6

The Verge 8,0/10

Engadget: 90/100

Androidauthority: 8,9/10

Læs også:

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones

Kinesisk smartphone udfordrer Android-kongerne - til overraskende pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere