Det siger anmelderne om kinesisk vidundertelefon

Anmeldelserne af den kinesiske smartphone OnePlus One er begyndt at komme frem, og techjournalisterne er slet ikke i tvivl om, hvor god - eller dårlig - OnePlus One er.

For godt en måned siden kom det kinesiske firma OnePlus med en nyhed, som nok har rystet flere af de store etablerede smartphone-giganter: En high-end telefon, som ikke blot har bedre hardware end markedets topmodeller - den koster også kun det halve.

Det medførte mange og lange debatter på nettet: Hvordan kan det lade sig gøre, er det et fupnummer, og hvorfor er de andres telefoner så dyre, hvis OnePlus kan gøre det så billigt?

Og anmeldelserne på OnePlus One har været ventet med spænding. Mens vi venter på et test-eksemplar, har vi taget et kig på de amerikanske sites, som allerede har haft fingre i telefonen.

Godt design
Og hele vejen igennem er det hovedsageligt positive anmeldelser af den 5,5 tommer store smartphone, der nærmer sig phablet-segmentet.

Amerikanske Engadget giver den kinesiske telefon 90 ud af 100 point og skriver, "at en 300 dollar (1.600 kroner) telefon har aldrig set så godt ud". 

Den roses for sit veludførte design, som på ingen måde viser tegn på at være et første generationsprodukt fra et fuldstændig ukendt firma.  

Den er 5,5 tommer stor og har en bagside af plastic, der sammenlignes med Nokias uni-bodies til deres telefoner - både på design og kvalitet.

"Det ligner ikke en 300 dollar-telefon. Den ligner i stedet noget - både rent fysisk og også dens specs - som nemt kunne have kostet 600 dollar," skriver Engadget i deres anmeldelse.

Skærmen roses også af mange af anmelderne for at have en tydelig og utrolig skarp og farverig skærm.

At telefonen kan være så billig, skyldes ifølge flere iagttagere, at OnePlus One ingen trackrecord har at lægge sig op ad, så der skal virkelig bevises noget i første forsøg.

Den danske pris bliver omkring 2.100 kroner, hvilket stadig er usædvanligt billigt for en telefon af denne type. Til sammenligning koster en Samsung Galaxy S5 4.700 kroner - og OnePlus One har bedre hardware.

Softwaren er speciallavet
Softwaren på telefonen er udarbejdet af CynogenMod, der tidligere har været en gruppe programmører, som har lavet "Custom Roms" til Android - specialudviklede versioner af Android, som på den ene eller anden måde er forbedret i forhold til originalsoftwaren.

Og det fungerer uden de mindste problemer. CyanogenMod giver dig mulighed for at ændre bogstaveligt talt ALT på softwaren - lige fra skrifttypen til hvilket tema, telefonen har. En telefon, der ligner Samsungs Touchwiz? Tjo, hvorfor ikke.

Faktisk har anmelderne kun ganske få torne at kaste efter telefonen. Det første er telefonens størrelse, som er på 5,5 tommer. Det er en meget stor telefon, og selv om smartphone-trenden peger i retningen af, at telefonerne bliver større og større, er det for nogle en for stor telefon.

Dertil kommer, at du i øjeblikket kun kan købe telefonen igennem en speciel konkurrence, som OnePlus One har startet. Bliver du udvalgt, får du lov til at købe en af telefonerne, og kan efterfølgende invitere andre til det samme.

Kommentarerne fra mange journalister og tech-entusiaster er, at det mest af alt virker som et forsøg på at skabe kunstig hype. Det bliver til et eksklusivt produkt, alene fordi det er svært at få fingrene i.

GsmArena: 5,5/6

The Verge 8,0/10

Engadget: 90/100

Androidauthority: 8,9/10

Læs også:

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones


Kinesisk smartphone udfordrer Android-kongerne - til overraskende pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.