Artikel top billede

Fujitsu mister dansk topchef efter markante millionunderskud

Efter tre år på posten skifter Fujitsus danske topchef til nyt job uden for it-branchen.

Den japansk-ejede it-koncern Fujitsu skal på jagt efter ny dansk og nordisk direktør.

Efter tre år har den nuværende topchef Peter Krogsgaard valgt at takke ja til et job som kommerciel direktør for Københavns Lufthavne.

Her skal han håndtere relationen til flyselskaber, lufthavnsbutikker plus drift af hotel, kontorudlejning og parkering.

På gensyn og ikke farvel

Selv vil han helst tale om jobskiftet som et "på gensyn" fremfor et "farvel" til it-branchen.

"Det er et spændende job, men selvfølgelig er det noget helt andet, så lige nu er det et farvel," siger Peter Krogsgaard.

Han understreger, at han har været meget glad for sin tid i den japanske koncern, hvor han undervejs desuden har fået udvidet sit ansvarsområde til også at omfatte Norden og de baltiske lande.

Krogsgaard kom til Fujitsu Danmark i 2011 fra et job hos Telia med den opgave at stå for at samle Fujitsus to danske selskaber, hvor Fujitsu Services blev en del af Fujitsu Technology Solutions.

Ændringerne var en konsekvens af, at de japanske ejere i 2009 købte deres tyske partnere i Siemens ud af koncernen.

En dyr fornøjelse

Omstillingen har været en dyr fornøjelse, som ud over et par markante millionunderskud også har kostet en del medarbejdere deres job.

"Vi har strømlinet forretningsområderne på tværs af landegrænserne i Norden. Det har vi fået i en rigtig god gænge, plus at vi har fået en god vækst, hvor Fujitsu i Danmark ligger lige under milliarden i omsætning," siger han om sine tre år hos Fujitsu.

"Det har været en stor rejse at slå Fujitsu Services og Fujitsu Technology sammen. Vi har ændret vores forretning fra at operere i en lande-dimension til at strukturere os efter forretningsområder," siger Peter Krogsgaard, som det seneste år har brugt meget krudt på netop den opgave.

"Den integration, der er sket det sidste års tid, har virkelig speedet op for det europæiske setup med en samlet matrix for hele Europa."

Mangler en afløser

Er din afløser fundet?

"Processen er gennemført, men der er ikke meldt noget ud om, hvem det er. Der er kigget på kandidater i markedet, og så er der nok valgt en, men det er ikke noget, vi har nogle udmeldinger på. Det kommer senere."

"Men det er jo allerede et stærkt ledelseshold, så de kan sagtens holde fortet i en periode," lyder det fra Peter Krogsgaard, som har første arbejdsdag i sit nye job den 1. september.

Så du smider ikke tøjlerne i frustration over bureaukratiet i et stort multinationalt firma?

"Nej, slet ikke. Der kommer bare nogle gange et tilbud, som er så spændende, at man bliver nødt til at slå til," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere