Artikel top billede

Fujitsu mister dansk topchef efter markante millionunderskud

Efter tre år på posten skifter Fujitsus danske topchef til nyt job uden for it-branchen.

Den japansk-ejede it-koncern Fujitsu skal på jagt efter ny dansk og nordisk direktør.

Efter tre år har den nuværende topchef Peter Krogsgaard valgt at takke ja til et job som kommerciel direktør for Københavns Lufthavne.

Her skal han håndtere relationen til flyselskaber, lufthavnsbutikker plus drift af hotel, kontorudlejning og parkering.

På gensyn og ikke farvel

Selv vil han helst tale om jobskiftet som et "på gensyn" fremfor et "farvel" til it-branchen.

"Det er et spændende job, men selvfølgelig er det noget helt andet, så lige nu er det et farvel," siger Peter Krogsgaard.

Han understreger, at han har været meget glad for sin tid i den japanske koncern, hvor han undervejs desuden har fået udvidet sit ansvarsområde til også at omfatte Norden og de baltiske lande.

Krogsgaard kom til Fujitsu Danmark i 2011 fra et job hos Telia med den opgave at stå for at samle Fujitsus to danske selskaber, hvor Fujitsu Services blev en del af Fujitsu Technology Solutions.

Ændringerne var en konsekvens af, at de japanske ejere i 2009 købte deres tyske partnere i Siemens ud af koncernen.

En dyr fornøjelse

Omstillingen har været en dyr fornøjelse, som ud over et par markante millionunderskud også har kostet en del medarbejdere deres job.

"Vi har strømlinet forretningsområderne på tværs af landegrænserne i Norden. Det har vi fået i en rigtig god gænge, plus at vi har fået en god vækst, hvor Fujitsu i Danmark ligger lige under milliarden i omsætning," siger han om sine tre år hos Fujitsu.

"Det har været en stor rejse at slå Fujitsu Services og Fujitsu Technology sammen. Vi har ændret vores forretning fra at operere i en lande-dimension til at strukturere os efter forretningsområder," siger Peter Krogsgaard, som det seneste år har brugt meget krudt på netop den opgave.

"Den integration, der er sket det sidste års tid, har virkelig speedet op for det europæiske setup med en samlet matrix for hele Europa."

Mangler en afløser

Er din afløser fundet?

"Processen er gennemført, men der er ikke meldt noget ud om, hvem det er. Der er kigget på kandidater i markedet, og så er der nok valgt en, men det er ikke noget, vi har nogle udmeldinger på. Det kommer senere."

"Men det er jo allerede et stærkt ledelseshold, så de kan sagtens holde fortet i en periode," lyder det fra Peter Krogsgaard, som har første arbejdsdag i sit nye job den 1. september.

Så du smider ikke tøjlerne i frustration over bureaukratiet i et stort multinationalt firma?

"Nej, slet ikke. Der kommer bare nogle gange et tilbud, som er så spændende, at man bliver nødt til at slå til," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere