Artikel top billede

Fujitsu mister dansk topchef efter markante millionunderskud

Efter tre år på posten skifter Fujitsus danske topchef til nyt job uden for it-branchen.

Den japansk-ejede it-koncern Fujitsu skal på jagt efter ny dansk og nordisk direktør.

Efter tre år har den nuværende topchef Peter Krogsgaard valgt at takke ja til et job som kommerciel direktør for Københavns Lufthavne.

Her skal han håndtere relationen til flyselskaber, lufthavnsbutikker plus drift af hotel, kontorudlejning og parkering.

På gensyn og ikke farvel

Selv vil han helst tale om jobskiftet som et "på gensyn" fremfor et "farvel" til it-branchen.

"Det er et spændende job, men selvfølgelig er det noget helt andet, så lige nu er det et farvel," siger Peter Krogsgaard.

Han understreger, at han har været meget glad for sin tid i den japanske koncern, hvor han undervejs desuden har fået udvidet sit ansvarsområde til også at omfatte Norden og de baltiske lande.

Krogsgaard kom til Fujitsu Danmark i 2011 fra et job hos Telia med den opgave at stå for at samle Fujitsus to danske selskaber, hvor Fujitsu Services blev en del af Fujitsu Technology Solutions.

Ændringerne var en konsekvens af, at de japanske ejere i 2009 købte deres tyske partnere i Siemens ud af koncernen.

En dyr fornøjelse

Omstillingen har været en dyr fornøjelse, som ud over et par markante millionunderskud også har kostet en del medarbejdere deres job.

"Vi har strømlinet forretningsområderne på tværs af landegrænserne i Norden. Det har vi fået i en rigtig god gænge, plus at vi har fået en god vækst, hvor Fujitsu i Danmark ligger lige under milliarden i omsætning," siger han om sine tre år hos Fujitsu.

"Det har været en stor rejse at slå Fujitsu Services og Fujitsu Technology sammen. Vi har ændret vores forretning fra at operere i en lande-dimension til at strukturere os efter forretningsområder," siger Peter Krogsgaard, som det seneste år har brugt meget krudt på netop den opgave.

"Den integration, der er sket det sidste års tid, har virkelig speedet op for det europæiske setup med en samlet matrix for hele Europa."

Mangler en afløser

Er din afløser fundet?

"Processen er gennemført, men der er ikke meldt noget ud om, hvem det er. Der er kigget på kandidater i markedet, og så er der nok valgt en, men det er ikke noget, vi har nogle udmeldinger på. Det kommer senere."

"Men det er jo allerede et stærkt ledelseshold, så de kan sagtens holde fortet i en periode," lyder det fra Peter Krogsgaard, som har første arbejdsdag i sit nye job den 1. september.

Så du smider ikke tøjlerne i frustration over bureaukratiet i et stort multinationalt firma?

"Nej, slet ikke. Der kommer bare nogle gange et tilbud, som er så spændende, at man bliver nødt til at slå til," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere