Artikel top billede

Analyse: Derfor kan 2014 blive det bedste Mac-år nogensinde

Analyse: Mens salget af pc'er falder støt, ser 2014 ud til at blive et rekord-år for Mac-computere. Vi har kigget på salgstallene og fremskriver friskt salget. Se her, hvad vi når frem til.

Midt i en tid, hvor det samlede pc-salg er under pres fra tablet- og smartphone-markedet, ser salget af Mac-computere fra Apple ud til at kunne sætte ny rekord i 2014.

Den hidtidige salgsrekord for Mac-computere blev sat i 2011, da Apple solgte 17,8 millioner Mac-computere.

Den rekord kan meget vel blive slået i år, hvis den hidtidige udvikling i salgs-tallene fortsætter, lyder det fra analytikere.

Over de seneste tre år er salget af Mac-computere i tredje kvartal steget med gennemsnitligt 22,8 procent i forhold til det foregående kvartal, der typisk hører til de sløveste kvartaler på grund af sommerferien.

I dette traditionelt sløve kvartal har Apple imidlertid solgt 4,4 millioner Mac-computere, hvilket altså med den hidtidige stigning vil resultere i et estimeret salg på 5,4 millioner computere i indeværende kvartal.

Ligeledes er salget fra tredje kvartal til fjerde kvartal i gennemsnit steget med 6,1 procent over de seneste år. Det fører til et estimeret salg på 5,7 millioner Mac-computere i årets sidste kvartal, hvilket er hele 550.000 flere eksemplarer end i det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt betyder det, at det estimerede samlede salg af Mac-computere i 2014 vil kunne lande på omkring 19,7 millioner eksemplarer globalt, hvilket svarer til en stigning på 15,1 procent i forhold til det hidtidige rekordår.

En klar indikation

Selv om der naturligvis er mange usikkerheder i den slags estimater, er tallene en klar indikation på, at Apples Mac-forretning ser ud til at gå under radaren i de dystre forudsigelser, som analysehusene ellers er kommet med om pc-salget i de kommende år.

Eksempelvis vurderer IDC, at det samlede pc-salg vil falde med seks procent i år i forhold til 2013, mens Gartner - en smule mere optimistisk - mener, at faldet vil lande på tre procent.

Apple og Mac udgør fortsat en lille del af det samlede salg af computere, der lander på små 300 millioner solgte enheder globalt i år, men tallene ser dog ud til at betyde, at Apple kommer til at øge sin globale markedsandel, da det øvrige marked falder.

Det forventes, at Apple vil lande en omsætning på sin Mac-forretning i 2014 på omkring 140 milliarder kroner med en indtjening på omkring 37 milliarder kroner.

En del af forklaringen på det øgede salg skal findes i, at Apple i de seneste måneder har sænket priserne på en række af sine produkter.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker prisen - spritny computer bliver 'billig'

Læs også:

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Voldsomt fald i det danske pc-salg - men to mærker stormer frem

Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere