Artikel top billede

Analyse: Derfor kan 2014 blive det bedste Mac-år nogensinde

Analyse: Mens salget af pc'er falder støt, ser 2014 ud til at blive et rekord-år for Mac-computere. Vi har kigget på salgstallene og fremskriver friskt salget. Se her, hvad vi når frem til.

Midt i en tid, hvor det samlede pc-salg er under pres fra tablet- og smartphone-markedet, ser salget af Mac-computere fra Apple ud til at kunne sætte ny rekord i 2014.

Den hidtidige salgsrekord for Mac-computere blev sat i 2011, da Apple solgte 17,8 millioner Mac-computere.

Den rekord kan meget vel blive slået i år, hvis den hidtidige udvikling i salgs-tallene fortsætter, lyder det fra analytikere.

Over de seneste tre år er salget af Mac-computere i tredje kvartal steget med gennemsnitligt 22,8 procent i forhold til det foregående kvartal, der typisk hører til de sløveste kvartaler på grund af sommerferien.

I dette traditionelt sløve kvartal har Apple imidlertid solgt 4,4 millioner Mac-computere, hvilket altså med den hidtidige stigning vil resultere i et estimeret salg på 5,4 millioner computere i indeværende kvartal.

Ligeledes er salget fra tredje kvartal til fjerde kvartal i gennemsnit steget med 6,1 procent over de seneste år. Det fører til et estimeret salg på 5,7 millioner Mac-computere i årets sidste kvartal, hvilket er hele 550.000 flere eksemplarer end i det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt betyder det, at det estimerede samlede salg af Mac-computere i 2014 vil kunne lande på omkring 19,7 millioner eksemplarer globalt, hvilket svarer til en stigning på 15,1 procent i forhold til det hidtidige rekordår.

En klar indikation

Selv om der naturligvis er mange usikkerheder i den slags estimater, er tallene en klar indikation på, at Apples Mac-forretning ser ud til at gå under radaren i de dystre forudsigelser, som analysehusene ellers er kommet med om pc-salget i de kommende år.

Eksempelvis vurderer IDC, at det samlede pc-salg vil falde med seks procent i år i forhold til 2013, mens Gartner - en smule mere optimistisk - mener, at faldet vil lande på tre procent.

Apple og Mac udgør fortsat en lille del af det samlede salg af computere, der lander på små 300 millioner solgte enheder globalt i år, men tallene ser dog ud til at betyde, at Apple kommer til at øge sin globale markedsandel, da det øvrige marked falder.

Det forventes, at Apple vil lande en omsætning på sin Mac-forretning i 2014 på omkring 140 milliarder kroner med en indtjening på omkring 37 milliarder kroner.

En del af forklaringen på det øgede salg skal findes i, at Apple i de seneste måneder har sænket priserne på en række af sine produkter.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker prisen - spritny computer bliver 'billig'

Læs også:

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Voldsomt fald i det danske pc-salg - men to mærker stormer frem

Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.