Artikel top billede

Dansk toppolitiker: Derfor går jeg ind i it-firmas bestyrelse

Interview: Den danske toppolitiker Lene Espersen går pludselig ind i bestyrelsen for den danske it-virksomhed Venzo. Hvorfor nu det? Vi har spurgt Lene Espersen.

Det Konservative Folkepartis tidligere erhvervs-, justits- og udenrigsminister Lene Espersen træder ind som menigt medlem af bestyrelsen i en af de nyeste spillere på det danske hosting-marked, Venzo Hosting.

Ifølge direktør Jakob Norup, Venzo Hosting, bliver Lene Espersens rolle at hjælpe til med at gøre selskabets ydelser mere fordøjelige for kunder i den offentlige sektor.

"Lene har en god indsigt i offentlige virksomheders behov og kan bidrag med værdifuld viden om, hvordan vores forretningskoncepter passer ind hos offentlige kunder," siger Jakob Norup til Computerworld.

I forbindelse med det nylige formandsskift hos de konservative blev Lene Espersen også udpeget til partiets politiske ordfører, og hun er dermed også formelt de konservatives politiske leder på Christiansborg, indtil den nybagte partiformand Søren Pape Nielsen - hvis han bliver valgt - kommer i Folketinget.

Hovedpersonen selv fortæller, at hendes rolle i Venzo Hostings bestyrelse blandt andet vil være at omsætte sin viden om samspillet mellem den offentlige sektor og det private erhvervsliv til input, der skærper Venzo Hosting på selskabets forretningsområder.

Hvad får en it-virksomhed ud af at have en tidligere minister og en parlamentarisk leder af et politisk parti i sin bestyrelse?

"Venzo har henvendt sig og spurgt, om jeg har lyst til at indtræde i bestyrelsen, fordi de har brug for at have lidt mere forståelse for og kendskab til, hvad der foregår i den offentlige sektor og i samspillet mellem den offentlige og den private sektor. Det ved jeg en hel masse om," siger Lene Espersen, som ud af sine 20 år i Folketinget har siddet som minister i de 10 af årene.

Er ikke it-stærk

"Som aktiv politiker ved jeg en masse om, hvad der foregår på Christiansborg. Hvad er den nye lovgivning, og hvad er der af fokusområder. Derfor har jeg mulighed for at give et input til nye forretningsområder, som Venzo skal interessere sig for," siger Lene Espersen, som understreger, at hun bestemt ikke er valgt på grund af sin it-viden.

"Jeg er bestemt ikke it-stærk på nogen som helst måde, men jeg kan måske bidrage med, hvordan beslutningsprocesserne fungerer i det offentlige system." 

Du synes ikke, det er problematisk, at du som aktiv politiker går ind og hjælper en privat virksomhed?

"Nej, overhovedet ikke. Der er masser af mine politiske kolleger, der er meget aktive bestyrelsesmedlemmer, så det ser jeg slet ikke som problematisk. Men jeg har tilkendegivet over for Venzo, at jeg har en etisk grænse i forhold til beslutninger jeg træffer, hvor jeg er med til at bevilge penge. Der kan jeg naturligvis ikke sætte mig over på den anden side af bordet og rådgive. Og det er Venzo fuldstændig afklaret med," siger Lene Espersen.

"Fordi jeg har været erhvervsminister og justits- og udenrigsminister har jeg et meget stort netværk til små og mellemstore virksomheder, og der kan jeg måske åbne nogle døre og se nogle nye forretningsmuligheder," siger hun.

Lønnen er en hemmelighed

Hvad får du for at være bestyrelsesmedlem?

"Det må du hellere spørge Venzo om. Men jeg får det samme som de andre medlemmer af bestyrelsen," siger Lene Espersen.

Hos Venzo Hosting ønsker direktør Jakob Norup ikke at oplyse, hvor stort et honorar der falder af til den konservative top-politiker.

Venzo Hosting blev stiftet i oktober i fjor som søsterselskab til Microsoft-forhandleren Venzo. Firmaet har speciale i cloud-hosting og har i sin korte levetid opnået status som guldpartner i Microsoft og en plads blandt Microsofts top 20 partnere på hosting-markedet.

Samtidig med at Lene Espersen kommer med i firmaets bestyrelse, har man også oprustet med to markante branche-profiler - nemlig den oprindelige stifter af det nu TDC-ejede Netdesign, Jørgen Kragbøll, plus serie-iværksætteren Bjarne Søballe, der i dag er administrerende direktør i ERP-firmaet Dynateam.

Søballe har tidligere stået bag en række andre markante firmaer indenfor ERP-verdenen som Naviteam, Aston og Munk It, der i dag lever videre under navnet Norriq.

Læs også:

Hosting-veteran klar til ambitiøst comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere